Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Πώς Βερολίνο & Τ.Σόρος έστησαν την αναγνώριση των Σκοπίων από Α.Τσίπρα με εκατομμύρια ευρώ

Το 2016, η Γερμανία μέσω του τοπικού υποκαταστήματος της Deutsche Telekom υπέκλεψε χιλιάδες ωρών τηλεφωνημάτων μεταξύ των μελών της συντηρητικής κυβέρνησης και παρέδωσε τα αντίγραφα απευθείας στον τότε ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να τον «σπρώξει» στην εξουσία.
Δύο ήταν οι βασικοί άξονες στους οποίους στηρίχθηκε ο Ζόραν Ζάεφ για να αναλάβει την ηγεσία των Σκοπίων: Το Βερολίνο και το Ίδρυμα της Ελεύθερης Κοινωνίας του Τζορτζ Σόρος, που χρηματοδότησε επί πολλούς μήνες τις διαδηλώσεις κατά της προηγούμενης κυβέρνησης του VMRO-DPMNE.
Αυτό αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «La Verita», η οποία φιλοξενεί και βιντεοσκοπημένο υλικό, που δείχνει την υλοποίηση σχεδίου εκατομμυρίων ευρώ από Βερολίνο και Τ.Σόρος για την άνοδο στην εξουσία του Ζ.Ζάεφ, προκειμένου να αποκτήσουν τα Σκόπια το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και να δοθεί η μακεδονική υπηκοότητα στους Σκοπιανούς και να τους αναγνωριστεί η μακεδονική γλώσσα.
Τα δύο πρώτα είχαν συμφωνηθεί με την κυβέρνηση Τσίπρα να εκχωρηθούν. Το μόνο που έπρεπε να συμφωνήσει ο Ζ.Ζάεφ ήταν να προστεθεί ο προσδιορισμός «Βόρεια» στην «Μακεδονία» όπως αυτοχαρακτηριζόντουσαν μέχρι τότε τα Σκόπια.

Διάβασε >>> ΠΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια: