Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Στα απόνερα των… Πρεσπών, Σκοπιανός εθνικιστής ύψωσε σε ελληνικό πανηγύρι τον Ήλιο της Βεργίνας!!

Στα απόνερα των… Πρεσπών, Σκοπιανός εθνικιστής ύψωσε σε ελληνικό πανηγύρι την ψευδεπίγραφη κόκκινη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, την ίδια ώρα που η φιλοσκοπιανή ορχήστρα έπαιζε γνωστά αλυτρωτικά τραγούδια.
Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή στο χωριό Κερασιά Πέλλας, τελευταία μέρα του τριήμερου παραδοσιακού μουσικοχορευτικού φεστιβάλ «Κερασιώτικα», που διοργανώνει ο εκεί Πολιτιστικός Σύλλογος «Αριστοτέλης».
Πρόκειται για μία από τις εκδηλώσεις που τα τελευταία χρόνια επιχειρούν να «καπελώσουν» οι λιγοστοί φιλοσκοπιανοί της περιοχής, στην προσπάθειά τους να αποδείξουν πως στη βόρεια Ελλάδα υπάρχουν «Μακεντόνετς» που «καταπιέζονται» από τις Αρχές.
Φέτος και λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, ελάχιστοι Σκοπιανοί πέρασαν τα σύνορα, για να ενισχύσουν το αλυτρωτικό αφήγημα των φιλοσκοπιανών της περιοχής. Ανάμεσα σ’ αυτούς και «φιλοξενούμενοι» του γνωστού αποσχηματισθέντα ιερέα Νικόδημου Τσαρκνιά, οι οποίοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα προκλητικοί, υψώνοντας σημαία με την Ήλιο της Βεργίνας, που πρόσφατα απαγορεύτηκε η χρήση της στα Σκόπια στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η συνέχεια >> M

Δεν υπάρχουν σχόλια: