Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Οι αγκυλώσεις του πολιτικού συστήματος

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων προς οδηγούς: Μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις οι μετακινήσεις

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας παρακαλούνται οι οδηγοί να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους, τόσο στο κέντρο της πόλης των Θηβών όσο και σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Θηβαίων ( Δ.Ε. Βαγίων, Πλαταιών, Θίσβης, Θήβας) και να κινούνται με τα οχήματά τους ΜΟΝΟ σε εξαιρετικά έκτακτες περιπτώσεις (ασθένεια) και αφού έχουν φορέσει σε αυτά αντιολισθητικές αλυσίδες.

Για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Θηβαίων δέχεται κλήσεις στα τηλέφωνα 2262-3-50600, 601, 602 καθώς και στα τηλέφωνα 2262-3-50627 (Γραμματεία Δημάρχου), 2262-350630 και 607 (Γραφεία Αντιδημάρχων )
Παραθέτουμε επίσης τα ακόλουθα χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας:
Αστυνομία – Τροχαία :100
Πυροσβεστική Υπηρεσία Θήβας: 199
Νοσοκομείο Θηβών :22620 24444, 2262-3 -50200-205 και ΕΚΑΒ 166

Στο έλεος του χιονιά η χώρα

Λευκή φαίνεται ότι θα είναι η πρωτοχρονιά σε πολλές περιοχές της επικράτειας κάθως ο χιονιάς που εκδηλώθηκε από το πρωί της Τρίτης θα συνεχιστεί ακομα σφοδρότερος το επόμενο 24ωρο με την ύφεση των φαινομένων να αναμένεται από το μεσημέρι της 1ης του μήνα.
Ενδεικτικό της σφοδρότητας του κρύου είναι ότι σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δεν αποκλείεται την Τετάρτη τα θερμόμετρα σε ορισμένες περιοχές θα δείξουν ακόμα και -20 βαθμούς Κελσίου. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν και σήμερα, Τρίτη, όπου ενδεικτικά στη Φλώρινα τα θερμόμετρα έδειξαν -11 βαθμούς Κελσίου.
Σε ορισμένες περιοχές, δε, θα είναι τόσο πολύ το χιόνι ώστε θα το στρώσει ακόμα και σε παραθαλάσσια μέρη.

Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Κασιμάτης (ART TV)

20 συνήθειες που μπορεί να αλλάξουν ριζικά την φυσική σας κατάσταση

Υπάρχει τρόπος να βελτιώσει κανείς τη φυσική του κατάσταση, να μειώσει τους κινδύνους εμφάνισης διαφόρων ασθενειών και να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής τους, χωρίς... μεγάλο κόπο; Οι ειδικοί απαντούν ναι. Παρακάτω παρουσιάζονται 20 τιπς τα οποία φέρνουν αποτελέσματα ήδη από τη δεύτερη εβδομάδα συνεχόμενης εφαρμογής.
Πλύντε μια φορά την εβδομάδα την οδοντόβουρτσά σας με σκέτο νερό στο πλυντήριο πιάτων
Μην στηρίζεστε από τα μπράτσα της καρέκλας όταν προσπαθείτε να σηκωθείτε -Είναι η πιο σημαντική άσκηση ενδυνάμωσης των μυών της κοιλιάς και των γλουτών
Φάτε ένα γιαούρτι την ημέρα
Φυσήξτε τα μύτη σας ξεχωριστά για κάθε ρουθούνι -Οταν το κάνετε ταυτόχρονα μπορεί η βλέννα να οδηγηθεί πίσω στο ιγμόρειο

H συνέχεια >> πηγή

"Οι εκλογές αυτές πρέπει να γίνουν σε κλίμα σταθερότητας και ομαλότητας"

"Οι εκλογές αυτές πρέπει να γίνουν σε κλίμα σταθερότητας και ομαλότητας. Θεωρούμε ότι κανένας δεν επιδιώκει το αντίθετο. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε στον κ. Σαμαρά και ζητάμε ξεκάθαρα: Να τοποθετηθούν υπηρεσιακές διοικήσεις στα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Τύπου και Προστασίας του πολίτη. Ώστε να διασφαλιστεί ότι ο τόπος θα πάει στις εκλογές χωρίς αντιδημοκρατικούς χειρισμούς και παρατράγουδα.
Και ακόμα προειδοποιούμε: Μη διανοηθείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας ούτε ένα δημόσιο έγγραφο. Μην διανοηθείτε να πειράξετε τίποτα από τους φακέλους στα συρτάρια των υπουργείων. Και ειδικά την αλληλογραφία με την τρόικα. Γιατί αυτή η χώρα έχει δημοκρατία. Και στην δημοκρατία η διαφάνεια έχει τον πρώτο λόγο, είτε το θέλουν είτε όχι»

Δήλωση Πάνου Καμμένου μετά τη Γ' ψηφοφορία

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

"Μας κατέστρεψες"! - Το 70% των βουλευτών της ΝΔ θα πάνε σπίτι τους!

Βαρύ είναι το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορία. Αρκετοί βουλευτές "κάρφωναν" το Μέγαρο Μαξίμου λέγοντας πως και η ηγεσία της κυβέρνησης έκανε τα αντίθετα απ'ότι έπρεπε να γίνουν για να επιτυχθεί εκλογή του προέδρου της ΝΔ!
Τόνιζαν ακόμα πως από την δεύτερη ψηφοφορία και μετά, δεν έγινε κάποιο ουσιαστικό βήμα ώστε να αποτραπεί μια εκλογική αναμέτρηση, η οποία θα στείλει στο σπίτι τους το 70% των νυν βουλευτών της ΝΔ!
Πρωτοκλασσάτοι υπουργοί νυν υπουργοί, όπως ο Ν. Δένδιας στη Β'Αθηνών είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα εκλεγούν...
Στην Α'Αθηνών ζήτημα αν θα εκλέξει 3 βουλευτές η ΝΔ και 5 ή 6 στη Β'Αθηνών!
Με ποσοστό περί το 23% που αναμένεται να λάβει η ΝΔ θα εκλεγούν περί τους 60-65 βουλευτές, εκ των οποίων το ένα τρίτο από αυτούς δεν βρίσκονται στη νυν ΚΟ του κόμματος. Δηλαδή η νυν ΚΟ θα εκλέξει κάπου 40-45 βουλευτές μόλις!

Κυβερνούν εντολοδόχοι των Βρυξελλών

Με τον Κωστάκη Αντωνίου
Δεν υπάρχει κυβερνητικό πρόγραμμα αλλά εφαρμόζονται ξενόφερτες οδηγίες.

Τα πράγματα είναι πλέον καθαρά. Αυτό το κράτος χρειάζεται γκρέμισμα εκ θεμελίων. Και ανασύσταση εκ βάθρων. Εκσυγχρονισμό και μεταρρύθμιση. Όχι όμως εκσυγχρονισμό και μεταρρύθμιση στη βάση μνημονιακών οδηγιών. Αυτό δεν αποτελεί εκσυγχρονισμό. Αυτό αποτελεί αναχρονισμό και επιστροφή σε πέτρινα χρόνια. Σε αποσύνθεση της κοινωνίας. Και σε πλήρη καταβαράθρωση.
Αυτή η Κυβέρνηση και οι πλείστοι Υπουργοί δεν έχουν όραμα. Δεν έχουν πολιτική. Όσα πράττουν, είναι γραμμένα στο χαρτί από την Τρόικα. Δεν πρόσθεσαν τίποτε δικό τους. Ενεργούν ως κινούμενα από την Τρόικα.

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Τοκίζουν τον πανικό...

Του MΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
Με λάβαρο τον πανικό θα πορευτεί ο Σαμαράς προς τις κάλπες, από τη στιγμή που όλα συνηγορούν στο ότι προς τα κει βαδίζουμε, μια και δεν προκύπτει από πουθενά ότι στην αυριανή, τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα βγει λευκός καπνός από τη Βουλή. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο στόχος του πρωθυπουργού με την επίσπευση της Προεδρικής εκλογής, έχοντας τη συναίνεση και του Βενιζέλου, αν και για διαφορετικούς λόγους (να προλάβει τον Παπανδρέου να μην κάνει κόμμα, κάτι που τελικά δεν θα το αποφύγει).

Στις εκλογές του 2012 το... δόρυ κατά του αντιπάλου, του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο φόβος. Σήμερα... αναβαθμίζεται. Το όπλο στην «Άγρια Δύση» θα είναι ο πανικός....

Η συνέχεια >> TO ΠΑΡΟΝ

Το Νέο Όργιο των Μεγαλοκαναλων

– Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το μεγαλύτερο και ισχυρότερο «κράτος εν κράτη» στην Ελλάδα είναι τα λεγόμενα μεγάλα κανάλια. Από την δεκαετία του ενενήντα έχουν πάρει κυριολεκτικά πραξικοπηματικά την εξουσία και από τότε την ασκούν δικτατορικά για να στήσουν ένα διεφθαρμένο, προδοτικό, πολιτικό σύστημα. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου τα μεγαλοκάναλα λειτουργούν παράνομα, χωρίς κανόνες και νόμιμες άδειες, με τον νόμο του ισχυρού, με τον νόμο της αποκλειστικότητας στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης, φυσικά υπέρ των συμφερόντων αυτού του συστήματος.
Τώρα έχουν εξαπολυθεί για να μας πείσουν, δηλαδή να μας επιβάλλουν την άποψη ότι οι προσεχείς εκλογές θα είναι η ταφόπετρα αυτής της χώρας. Κατά τα άλλα υποτίθεται πως η ύψιστη λειτουργία μιας δημοκρατίας είναι η λαϊκή ψηφοφορία. Σύμφωνα με τα μηνύματα και τις θεωρίες τους που θέλουν να τις επιβάλλουν στο μυαλό των πολιτών αυτής στη δύσμοιρης χώρας, αν πάμε σε εκλογές, η αποκάλυψη της Βίβλου θα ωχριά μπροστά σε αυτά που θα συμβούν. Θα πέσει ο ουρανός να μας καταπλακώσει, θα γίνουν σεισμοί, καταποντισμοί, θα έχουμε μεγάλα τσουνάμια, πυρκαγιές θα καίνε όλη την χώρα, φονικές επιδημίες θα εξολοθρεύουν τον λαό ενώ όσοι απομείνουν θα παρακαλάνε να πεθάνουν γιατί η ζωή θα έχει καταντήσει ένα οδυνηρό μαρτύριο, ακόμα και… ο εμφύλιος της Συρίας, θα φαντάζει παράδεισος!....

H συνέχεια >>> Olympia.gr

Η κόπρος του Αυγεία

[[ δαμ- ων ]]

Αυτή τη φράση την χρησιμοποιούμε μεταφορικά για να δηλώσουμε τα συσσωρευμένα σκάνδαλα ή τις παρανομίες, που χρειάζονται κάθαρση. Κόπρος: είναι ουσιαστικό, γένους θηλυκού και σημαίνει τα περιττώματα, τη βρωμιά. Ο Όμηρος γράφει: «πάντας δε λιτάνευε κυλινδρόμενος κατά κόπρον, εξ ονομακλήδην ονομάζων άνδρα έκαστον» (¨Όμηρος, “Ιλιάδα”, ραψ. Χ, 414-415) και «μυκηθμώ δ’ από κόπρου επεσσεύοντο νομόνδε παρ’ ποταμόν κελάδοντα, παρά ροδανόν δονακήα.» ( Όμηρος, Ιλιάδα, ραψ. Σ, 575-576)
Μεταφορικά «η κόπρος του Αυγεία» εκφράζει τη βρώμικη ενέργεια ή υπόθεση, τα βρώμικα σκάνδαλα ή τις καταχρήσεις και τις σκανδαλώδεις παρατυπίες. Η Κόπρος του Αυγεία ήταν η κοπριά που είχε συγκεντρωθεί στους τεράστιους στάβλους του Αυγεία, βασιλιά της Ηλείας, με τα χιλιάδες βόδια και τα αναρίθμητα αιγοπρόβατα, οι οποίοι δεν είχαν καθαρισθεί για πολλά χρόνια- κάποιοι αναφέρουν τριάντα χρόνια. Το καθάρισμα αυτών των στάβλων από όλη την κοπριά μέσα σε μία μόνον ημέρα ήταν ο πέμπτος άθλος του μεγαλύτερου ήρωα της Θήβας, αλλά κι ολόκληρου του ελλαδικού χώρου, του Ηρακλή.
Σήμερα λέμε ότι στο πολιτικό μας σύστημα έχει συσσωρευτεί η κόπρος του Αυγεία. Ο τόπος μας δεν στενάζει κάτω από τα βαριά μέτρα των μνημονίων. Επειδή, αν αυτά απέδιδαν και υπήρχε ένα οργανόγραμμα εξόδου από την οικονομική κρίση, θα σφίγγαμε τις καρδιές μας και τις κοιλιές μας, γιατί θα ξέραμε πως μετά από πέντε- επτά χρόνια η χώρα μας θα οδηγούνταν και πάλι στην ανάπτυξη. Βλέπουμε, όμως, ανίκανους πολιτικούς να πελαγοδρομούν και να συμπεριφέρονται σαν μαριονέτες των δανειστών και του διεθνούς μαφιόζικου οικονομικού συστήματος. Η χώρα μας δεν στενάζει κάτω από τα βαριά οικονομικά μέτρα. Στενάζει κυρίως από το βάρος του αλήτικου και ληστρικού κρατικού μηχανισμού που παράγει κοινωνική αδικία ενώ προσφέρει κομματική προστασία στους δικούς του ανθρώπους, πουλώντας το πιο απεχθές νταβατζιλίκι και λειτουργώντας με τους νόμους και τους κανόνες μαφιόζικης συμμορίας. Η οικονομική κρίση ήταν το αποτέλεσμα της λειτουργίας αυτού του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.
Με αφορμή την κρίση, βγήκε στη φόρα όλη η κόπρος του Αυγεία, ενός κράτους διεφθαρμένου ως τα μπούνια, ενός κράτους εγκληματικού, ενός κράτους ανάλγητου. Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης που η κοινωνία στενάζει κάτω από έναν καταιγισμό αβάσταχτων και σοκαριστικών μέτρων, το σύνολο του διεφθαρμένου συστήματος, το οποίο περιλαμβάνει όλο το πολιτικό φάσμα – μηδενός εξαιρούμενου – αντιστέκεται με όλες του τις δυνάμεις στην εξυγίανση. Η βουλευτής της Ν.Δ. ανερυθρίαστα μίλησε για τον κίνδυνο να χάσουν τους παχυλούς μισθούς τους! Επαναλαμβάνουν την παλιά προχουντική συνταγή με αποστασίες και προδοσίες για την εκλογή του ανδρείκελου, που λέγεται πρόεδρος της δημοκρατίας- επίτηδες δεν χρησιμοποιήσαμε κεφαλαία γράμματα ούτε στη λέξη πρόεδρος, ούτε στη δημοκρατία γιατί είναι κατώτερος των περιστάσεων- ώστε να παρατείνουν την παραμονή τους στα έδρανα της βουλής, γιατί γνωρίζουν πως οι περισσότεροι της συγκυβέρνησης δεν θα επανεκλεγούν.
Ακόμα και σήμερα συντελείται μια τραγωδία με συνταγή κακόγουστης μασκαράτας, με τις εκατέρωθεν αντιπαραθέσεις όλων εκείνων των πολιτικών νάνων που δημιούργησαν και ανέχτηκαν αυτήν την κατάσταση – όχι τη συστημική κρίση, αλλά την τεράστια και άνευ προηγουμένου σε έκταση συστηματική διαφθορά ολόκληρου του κοινωνικού ιστού. Μαγαζάκια, παραμάγαζα και «μαγαζιά γωνία» λυμαίνονταν τον δημόσιο τομέα με τη συμμετοχή και την έντονα αμφισβητήσιμη επαναστατική - προοδευτική ανοχή, έναντι της οποίας το σύστημα παραχωρούσε τα ανάλογα ανταλλάγματά του. Κόπρος, λοιπόν, από την άκρα δεξιά- φαινόμενο Καρατζαφέρης- μέχρι την άκρα αριστερά. Τα πυρά της αριστεράς άσφαιρα και στον αέρα, σαν τζούφιες στρακαστρούκες. Αφόρητη η δυσωδία από την πολιτική και κοινωνική κόπρο του Αυγεία.

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

"H Ελλάδα το 2003 αρνήθηκε την ύπαρξη ΑΟΖ από το Καστελλόριζο...."

Ντοκουμέντο. Νίκος Ρολάνδης: η Ελλάδα το 2003 αρνήθηκε την ύπαρξη ΑΟΖ από το Καστελλόριζο και πίεσε την Κύπρο να υποχωρήσει στη διευθέτηση της δικής της ΑΟΖ





Περισσότερα >> infognomonpolitics

Euronews: ΕΛΛΑΔΑ 2014...

Τα ίδια ... από το 1821!

Στις 7 Φεβρουαρίου 1825 κι ενώ η επανάσταση βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη καμπή, «συνωμολογήθη εν Λονδίνω, εθνικόν δάνειον δύο εκατομμυρίων χρυσών λιρών, δια την χρηματοδότησιν του αγώνος». Ρίξτε μια ματιά στην κατανομή αυτού του δανείου:

- Το δάνειο συμφωνείται στο 55% της ονομαστικής του αξίας, για να καλυφθούν οι επισφάλειες των Άγγλων πιστωτών, δηλαδή αυτομάτως τα 2.000.000 γίνονται 1.100.000 λίρες(!!!). Εμείς βέβαια πληρώναμε τόκους για 2.000.000.

Από τα 1.100.000 κρατούνται προκαταβολικά:
- Τόκοι δύο χρόνων 200.000 λίρες
- Μεσιτικά 68.000 λίρες
- Εξαγορά ομολογιών δανείου 212.000 λίρες
- Συμβολαιογραφικά 13.700 λίρες
- Έξοδα Ελλήνων (!) μεσαζόντων 15.487 λίρες.

Από τα εναπομείναντα, στέλνονται στις ΗΠΑ 156.000 λίρες για την κατασκευή δύο φρεγατών. Τελικά κατασκευάστηκε μόνο μία, που ήρθε στην Ελλάδα μετά το τέλος της επανάστασης και την έκαψε ο Ανδρέας Μιαούλης με τα ίδια του τα χέρια την 1η Αυγούστου 1831 στο λιμάνι τού Πόρου, όταν επαναστάτησε κατά του Καποδίστρια και τα στρατεύματα τού Κυβερνήτη έκαναν γιουρούσι για να καταλάβουν τον εξεγερμένο στόλο. (Δεν το ξέρατε ούτε αυτό, έτσι;)

Επίσης, 123.000 λίρες μένουν στην Αγγλία για την αγορά έξι πολεμικών πλοιαρίων. Πήραμε μόνο το «Καρτερία» μετά την επανάσταση. Συνεχίζουμε:

- Για μισθοδοσία φιλέλληνα(;) Κόχραν 37.000 λίρες
- Για αποπληρωμή πολεμοφοδίων 77.200 λίρες
- Διάφοροι λογαριασμοί (;;!!) 47.000 λίρες

Έτσι, από τα 2.000.000 χρυσές λίρες, έφθασαν τελικά στην Ελλάδα μόλις 190.000 λίρες. Αντί αυτά τα ελάχιστα που απόμειναν να πάνε στον αγώνα κατά των Τούρκων, κατασπαταλήθηκαν στον εμφύλιο που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στους Μωραϊτες και τους Ρουμελιώτες. Οι καπεταναίοι στρατολογούσαν κόσμο για να χτυπήσουν τους εσωτερικούς εχθρούς και πληρωνόντουσαν από τα λεφτά του δανείου. Άλλο πλιάτσικο κι εκεί, πέραν του γεγονότος ότι Έλληνες σκότωναν Έλληνες. Ο Γκούρας για παράδειγμα, είχε ένα σώμα εκατόν πενήντα ενόπλων, αλλά έκανε ψεύτικους καταλόγους για πεντακόσιους και τσέπωνε την μισθοδοσία και τα τροφεία τους. Το ίδιο και οι αντίπαλοι του.

Όταν λοιπόν ο Καποδίστριας ανέλαβε Κυβερνήτης, έδωσε εντολή στον Πρόεδρο της επιτροπής οικονομικών Ανδρέα Κοντόσταυλο, να κάνει μια απογραφή (να και η πρώτη απογραφή στην ιστορία μας…) της περιουσίας του κράτους. Το κείμενο της επιτροπής ήταν λεπτομερέστατο και εξαιρετικά σύντομο. Περιείχε μία μόλις πρόταση:

«Κύριε Κυβερνήτα, εις το ταμείον του κράτους ευρέθη έν μόνο νόμισμα και αυτό κίβδηλον».

πηγή, (Δημήτρης Καμπουράκης)

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Η Kοινωνία των πολιτών και το Πολιτικό σύστημα

Καλά Χριστούγεννα

Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία...

[[ δαμ- ων ]]

Ήρθαν και τα Χριστούγεννα του 2014. Σε λίγες μέρες το 2014 θα είναι παρελθόν. Η δική μας η γενιά μεγάλωσε με τις ιστορίες και τα παραμύθια. Μαζευόμασταν, τέτοια εποχή, το σούρουπο γύρω από το τζάκι ή τη μαντεμένια ξυλόσομπα και οι μεγαλύτεροι άρχιζαν τις ιστορίες. Κι αυτό κράταγε μέχρι να βαρύνουν τα μάτια από τον ύπνο. Αν ήταν η συντροφιά γύρω από το τζάκι, στα κάρβουνα βάζανε τη σιδηροστιά και το κυκλικό τσίγκο για τις πιταστές. Στο άψε- σβήσε οι νοικοκυρές άνοιγαν τα χοντρά τα φύλλα με το ζυμάρι, που οι άντρες έψηναν πάνω στον πυρωμένο τσίγκο. Γέμιζαν οι κανάτες από το ευωδιαστό κρασί, κάτω από την κάνουλα του μεγάλου βαρελιού που πριν λίγες μέρες είχαν ανοίξει. Από κοντά και οι γαβάθες με τις μισόπικρες σταφιδάτες ελιές που πριν λίγες μέρες έβαλαν να ψηθούν στο χοντρό αλάτι ή οι πράσινες τσακιστές ελιές. Νηστεία είχαμε γιατί περιμέναμε με λαχτάρα να γιορτάσουμε τη γέννηση του Χριστού. Έξω σε περόνιαζε ο Βοριάς ή ο Ζαγαριώτης αγέρας. Μέσα στο σπίτι, όμως, παράδεισος! Η ζέστη του τζακιού και τα αγαθά, που έδωσε η γης: το στάρι, το λάδι, οι ελιές και το κρασί. Τίποτα άλλο δεν ήθελε η ψυχή μας. Λίγη ζέστη, λίγο κρασί με λίγο φαΐ και ζεστές ανθρώπινες σχέσεις. Σχέσεις που συντηρούσε η φλόγα από τα κούτσουρα στο τζάκι και η κουβέντα των ανθρώπων!
Αν η συντροφιά μαζευόταν γύρω από την ξυλόσομπα, πάνω στην πυρωμένη μαντεμένια πλάκα ψήναμε κάστανα ή καψαλιάζαμε φέτες από σταρένιο ψωμί, που κόβαμε από το μεγάλο καρβέλι. Και πάλι ελιές και κρασί και πάλι κουβέντα. Γιατί η τηλεόραση, ακόμα και το ραδιόφωνο έλειπαν από τα σπίτια μας. Πολύ περισσότερο τα ίντερνετ, τα φέισμπουκ, τα πλέι στέισιον κι όλα αυτά τα σύγχρονα μηχανήματα με τα συστήματα επικοινωνίας που εκμηδενίζουν τις τοπογραφικές αποστάσεις και αυξάνουν τις αποστάσεις των ανθρώπων! Γύρω από τη φωτιά, λοιπόν, οι ιστορίες δεν είχαν τελειωμό. Ιστορίες για φιλότιμο, για αγώνα να τα βγάλουμε πέρα στη ζωή, για αλληλοβοήθεια, για καλοσύνη, για ήθος. Ιστορίες για Ανθρώπους αλλά και για ανθρωπάκια- ανθρωπάκια όμως που το ‘χαν ντροπή να πουλήσουν την ψυχή τους για κάποιες δραχμές. Ιστορίες που σε έκαναν περήφανο που γεννήθηκες άνθρωπος. Δεν υποστηρίζουμε πως όλοι οι άνθρωποι τότε ήσαν καλοί. Είχαν όμως δώσει πολύ λιγότερο χώρο στο κακό και μάχονταν να έχουν καθαρό το κούτελο. Δεν πουλούσαν τόσο εύκολα ούτε τον συνάνθρωπό τους, ούτε και την ψυχή τους! Διατηρούσαν μέσα τους πολλή ανθρωπιά…
Με μια ιστορία θα ξεκινήσουμε την χριστουγεννιάτικη κουβέντα μας. Μπορεί να είναι φανταστική. Μπορεί να ‘ναι κι αληθινή. Γιατί στο χέρι μας είναι αυτό που οι άλλοι θαρρούν ως φανταστικό, να το κάνουμε αληθινό!

Η συνέχεια >>> VAGIablog

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

"... Αυτή τη φορά ο φόβος για έξοδο από το ευρώ, δεν λειτουργεί στους βουλευτές και τους ψηφοφόρους"

Λέει ο Κώστας Γκρέκας, 23χρονος φοιτητής Πληροφορικής Τεχνολογίας, «έχουμε ζήσει τόσα χρόνια στο χάος. Θα προτιμούσα να πάμε τώρα στις εκλογές, έτσι ώστε να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και να σπάσει το παλιό κομματικό σύστημα. Ίσως έτσι δούμε κάτι διαφορετικό»....
Μετά και το πέρας της δεύτερης ψηφοφορίας ο Αντώνης Σαμαράς επανέφερε στο τραπέζι τον κίνδυνο της δίνης στην οποία μπορεί να βρεθεί η χώρα, αλλά φαίνεται πως πλέον αυτή η τακτική δεν βρίσκεται «ανοιχτά» αυτιά. Όπως σημειώνει ο Δημήτρης Τριανταφύλλου, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Διεθνών Σχέσων στο Πανεπιστήμιο Kadir Has της Κωνσταντινούπολης, «ο Σαμαράς εδώ και καιρό φωνάζει σαν λύκος! Αυτή τη φορά ο φόβος για έξοδο από το ευρώ, δεν λειτουργεί στους βουλευτές και τους ψηφοφόρους».

H συνέχεια >> πηγή

Θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, και τα ΜΜΕ.

Καλήν εσπέραν άρχοντες

Ι.Χ.: Τιμωρία για όσους κατέθεσαν πινακίδες

Καμία από τις πολυδιαφημισμένες φοροελαφρύνσεις που περίμεναν με αγωνία οι πολίτες, όπως για παράδειγμα η καταβολή τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων ή η δυνατότητα λήψης των πινακίδων στη διάρκεια του 2015 και η πληρωμή μόνο μέρους των τελών για τους υπόλοιπους μήνες έως το τέλος του χρόνου (όπως ίσχυσε το 2014) ή η μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων, δεν «πέρασε» στις δεκάδες νομοθετικές ρυθμίσεις που κατατέθηκαν με τη μορφή τροπολογιών στο παρά πέντε της φετινής χρονιάς στη Βουλή.
Ετσι, η κυβέρνηση τιμωρεί όσους καταθέτουν πινακίδες τώρα και τους αναγκάζει να πληρώσουν το σύνολο των τελών κυκλοφορίας, εάν θελήσουν να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους κάποια χρονική στιγμή εντός του 2015.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Καμμένος; Θα παραμείνουμε όρθιοι μέχρι τέλους

"Το πολιτικό σύστημα της νεοτερικότητας"

Guardian: "Oικονομική επικυριαρχία κατά κρατών - Ας πει η Ελλάδα το πρώτο ΟΧΙ"

Guardian: "Αντί για άρματα μάχης χρησιμοποιούν την οικονομική επικυριαρχία κατά κρατών - Ας πει η Ελλάδα το πρώτο ΟΧΙ"

Μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη που δεν αντέχει άλλο τη λιτότητα, αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Guardian επισημαίνοντας πώς η Ευρωπαική Ένωση και το ΔΝΤ επέβαλαν την πλήρη δυστυχία στη χώρα μας ξεκινώντας μια επέλαση όχι με άρματα μάχης αλλά με οικονομικά όπλα.
«Ό,τι δεν συνέβη τα τελευταία έξι χρόνια, από τη στιγμή που η περιώνυμη Lehman Brothers κατέρρευσε, μπορεί να γίνει τώρα. Μια κυβέρνηση ή μια χώρα να ορθωθεί μπροστά στο φράγμα της λιτότητας και να πει “όχι”» αναφέρει το δημοσίευμα...


Αμερικανικό Πανεπιστήμιο: Γλώσσα Σκοπιανών- νοτιοσλαβική- σλαβομακεδονική

Το Κέντρο Ερευνών Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Τέξας σε πρόσφατη εκπόνηση του Ινδο-Ευρωπαϊκού Λεξικού, παρουσιάζει τις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες, χωρίζοντας τες σε οικογένειες, τη χρονική περίοδο χρησιμοποίησής τους και τη γεωγραφική περιοχή στην οποία ομιλούνταν και ομιλούνται σήμερα.
Την γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων την καθορίζει ως διάλεκτο της ελληνικής γλώσσας [MacGk.- Macedonian Greek].
Τη γλώσσα των σύγχρονων κατοίκων του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, την κατατάσσει στις Νότιο Σλαβικές γλώσσες [ South Slavic] και την καθορίζει ως Σλαβομακεδονική – Macedonian Slavic.
Είναι μια σημαντική διάκριση της γλώσσας του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, που, ενώ, τα Κέντρα Ερευνών Σλαβικής Γλώσσας την καθόριζαν ως σλαβική, τα δυτικά πανεπιστήμια, την κατέγραφαν, απλά, ως «μακεδονική», λόγω επεμβάσεων των παραχαρακτών του γειτονικού κράτους- FYROM.
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ανήκει στην οικογένεια των σλαβικών γλωσσών και δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία μακεδονική, που είναι διάλεκτος της ελληνικής γλώσσας.
Βεβαίως, κακώς, αναφέρεται από ανιστόρητους παγκόσμιους οργανισμούς, ως «μακεδονική».
Μια ονομασία που αποτελεί προϊόν προπαγάνδας των Νοτιοσλάβων που προσπαθούν να κλέψουν μέρος της ελληνικής ιστορίας για να αποκτήσουν ...ένδοξο παρελθόν, αλλά και να σχεδιάζουν για επέκταση του κρατιδίου τους προς τα παράλια του Αιγαίου, με το «δικαίωμα» της κληρονομιάς των αρχαίων Μακεδόνων...

Το διακύβευμα της προεδρικής εκλογής

Οι τράπεζες χρειάζονται άλλα 25 δισ. τον Μάρτιο

"Η πρόταση Σαμαρά δεν πείθει"

Η Κωνσταντίνα, που έκανε το …νινί… τεφτέρι

“Ούτις”

Ποιος είδε την Κωνσταντίνα, καρντάσια μου, και δε φοβήθηκε εκεί στα πλατώ του Alfa. Τα είχε πάρει με όλους εκείνους τους παπάρες τους συνεργάτες της, που ήσαν ντιπ για ντιπ τσιμεντόλιθοι. Τέτοιους στούρνους δεν είχε ματαδεί το μπιρμπίλικο το μάτι της ούτε στα Τρίκαλα, απ’ όπου καταγόταν το σόι της. Και μόλις είδε να κατρακυλάνε τα νούμερα της τηλεθέασης σαν στραγάλια στην κατηφορία, της ανέβηκε το αίμα στο κρανίο. Αυτή, μια θεά, να γίνει ρεζίλι των κυνών; (στο λαϊκότερο των γαβ- γαβ;). Ρε π@ύστη μου, αυτό δεν το’ θελε ούτε ο Μήτσος, αυτό το ματσό γεροντοφρικιό που το ‘ριξε να μαδάει μαργαρίτες για το χατίρι της ξανθιάς μπαλκονάτης γκόμενας. Και μιας και η αλανιάρα από Τρίκαλο καταγωγή τον έκανε να ξεχνάει το προχωρημένο της ηλικίας και του τόνιζε ενίοτε- σας έσκισα με την ελληνικούρα μου, εεεεεεεε- τον ανδρισμό του, και επειδής το γούσταρε πολύ η γλύκα, της έδωσε μια εκπομπή στο κανάλι του. Ε, τι καναλάρχης ήτανε, να μην επιβάλει τον σεβντά του στο γυαλί, που όριζε.
Και της τα ‘δωσε ούλα, καταπώς τα ονειρευόταν η Κωνσταντίνα. Χολυγουντιανό πλατώ, συνεργάτες διαλεχτούς σαν τις αχλατσιάδες της Αταλάντης, σεφ γκουρμέ πρώτης κατηγορίας, τους ονομαστότερους ενδυματολόγους, τους πιο γκέι κομμωτές και μανικιουρίστριες να σου κάνουν το δάχτυλο σαν άγαλμα του πρόγονου του Πραξιτέλη. Όλοι τους πρώτο πράμα! Κανείς δευτεράντζα ή από τα τσικό του καναλιού. Αλλά το χαζοβιόλικο δεν το’ χε. Από ταλέντο τηλεπαρουσιάστριας τσόκαρο. Άλλο η Ελενίτσα, κι άλλο η Κωνσταντίνα. Το μαλ@κισμένο τίποτα δε ξεσήκωσε από την άλλη ξανθιά του πρωινάδικου, όσους αστακοί και χαβιάρια κι αν φάγανε το καλοκαίρι, όση γαλλική σαμπάνια και τεκίλες κι αν ήπιανε στο κότερο που είχε το γεροντομπισμπίκι που το ‘παιζε γκόμενος, και στα εφτάστερα ξενοδοχεία, που φιλοξενούσαν την Ελενίτσα την οποία είχαν προσλάβει για να της κάνει ιδιαίτερο φροντιστήριο πλασαρίσματος στο γυαλί. Γιατίς η Κωνσταντίνα ήταν ανεπίδεχτη μαθήσεως. Στούρνος ντιπ για ντιπ. Μαζούτ έκαιγε. Το μυαλό σκέτο τραχανάς.

Η συνέχεια ....VAGIAblog

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Το πολιτικό σύστημα ξεπερασμένο από τα δραματικά γεγονότα βουλιάζει στις μίζες και τη διαφθορά


Οι τροπολογίες της ντροπής

Προσβολή στο δημοκρατικό πολίτευμα είναι η συμπεριφορά διάφορων εκλεγμένων, που παραπέμπει περισσότερο σε φυλάρχους της Αφρικής, γελωτοποιούς φεουδαρχών και τριτοκοσμικούς δικτατορίσκους που παραβιάζουν το γράμμα και το πνεύμα του όρκου του βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ενώ έχει καταδικαστεί (πάντα λεκτικά) πολλές φορές στο παρελθόν η κατάθεση τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια, αυτές τις ημέρες που «μυρίζουν» εκλογές αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Κατάντια κομμάτων και δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την πολιτική επιστήμη: «πολιτικό κόμμα είναι μία ομάδα ανθρώπων που στόχο έχουν την κατάληψη της εξουσίας». Κάνοντας πιο πραγματιστικό αυτόν τον ορισμό θα λέγαμε ότι: «πολιτικό κόμμα είναι ένα ιδιωτικό κλάμπ που νέμεται τη λαϊκή κυριαρχία με το τέχνασμα της αντιπροσώπευσης».
Ε, λοιπόν στην Ελλάδα, αυτό το ιδιωτικό κλάμπ είναι πάνω από Σύνταγμα και νόμους, πλήρως ατιμώρητο, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζεται σαν ανώτατος κρατικός θεσμός, τον οποίο συντηρεί ο λαός με τους φόρους του.
Αυτό το κλειστό κομματικό σύστημα, με το κληρονομικό πολιτικό προσωπικό του, έχει φτιάξει το Σύνταγμα των Ελλήνων, το υποτιθέμενο δικό μας Σύνταγμα και αυτό μόνο έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να το αναθεωρεί όποτε θέλει και φυσικά μπορεί να παραβιάζει το ίδιο το δικό του Σύνταγμα κατά το δοκούν, παραμένοντας πλήρως ατιμώρητο.
Δείτε τι συμβαίνει αυτές τις μέρες με την εκλογή του ΠτΔ, γεγονότα τα οποία και αποκαλύπτουν την ποιότητα του κομματικού συστήματος. Αντί ο ΠτΔ να εκλέγεται άμεσα και απευθείας από το λαό, χωρίς μεσάζοντες και τραγελαφικές καταστάσεις, εντούτοις ακόμα και αυτό το θέμα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του πολιτικού προσωπικού. Μην δίνετε λοιπόν καμία σημασία, δεν μας αφορά το θέμα.

Πέτρος Χασάπης  olympia.gr

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Αν δίνουν 3 εκατ. ευρώ σε έναν, σκέψου πόσα θα... πάρουν!

Ανεξάρτητα με το πώς θα εξελιχτεί η φάση με τον Χαϊκάλη, την Ξουλίδου κι όποιον άλλον προκύψει στο μέλλον, τα ποσά που ακούγονται ως «δέλεαρ» στους βουλευτές ώστε να ψηφίσουν Σταύρο Δήμα, πέρα από το ότι προκαλούν την οργή του Έλληνα, οφείλουν να προκαλέσουν και σκέψεις.
Με κυριότερη αυτή: Αν πράγματι χώνουν τόσο χρήμα για μία ψήφο, τι ποσά θα πάρουν πίσω αν μείνει η Ελλάδα στα χέρια του Αντώνη και του «Μπένι».
Αν πιστέψουμε ότι το ποσό είναι... φιξ, άρα 3 εκατ. ευρώ στον καθένα, το σύνολο μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 60 μιλιόνια. Και αν κάποιος ή κάποιοι κάνουν ή επιδιώκουν να κάνουν μία τέτοια επένδυση, τι κέρδος ανταποδοτικό προσδοκούν και αναμένουν;
Μια και το'φερε η κουβέντα για τα φράγκα, αλήθεια ο Μελάς, μετά το ντόρο που προκαλείται με τον Χαϊκάλη, πώς θα ψηφίσει στις υπόλοιπες ψηφοφορίες;
Και πώς θα πείσει τον κόσμο ότι όλα είναι κρυστάλλινα;
Απλά αναρωτιέμαι...

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Νέος φόρος με βάση το περιουσιολόγιο!

Ούτε υπάρχει, ούτε υπήρξε, ούτε πρόκειται να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά.


Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 22,5 δισ. σε ΕΕ - ΔΝΤ το 2015

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Πού θα βρει η όποια ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία... 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ αυτό το «κολασμένο» από πλευράς δανειακών υποχρεώσεων καλοκαίρι του 2015, μέσα σε τρεις όλους κι όλους μήνες, για να πληρώσει τους δανειστές; Δεν αστειευόμαστε. Τον Ιούνιο του 2015 η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 2,62 δισεκατομμύρια ευρώ. Τον εφιαλτικό Ιούλιο πρέπει να πληρώσει τα... διπλά - για την ακρίβεια 5,12 δισεκατομμύρια και τον Αύγουστο πρέπει να βρει άλλα 3,69 δισ. ευρώ!
Σύνολο 11,43 δισεκατομμύρια ευρώ για το τρίμηνο Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος του 2015. Αντί για τα «μπάνια του λαού», που έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, μάλλον θα έχουμε... πνίξιμο της κυβέρνησης από «πατητές» των δανειστών!

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

«Παιχνίδι με τη φωτιά» στην Ελλάδα

«Ναι μεν τα αιτήματα του Τσίπρα, όπως αυτό για ένα νέο κούρεμα χρέους, θεωρούνται στο μεταξύ αναπόφευκτα και από σοβαρούς οικονομολόγους. Όμως και μόνο η προοπτική μίας πιθανής επιτυχίας της ελληνικής αριστεράς κρατά την Ευρώπη με κομμένη την ανάσα. Το κόμμα του Τσίπρα είχε ήδη επικρατήσει με τη ρητορική του κατά της τρόικας στις ευρωεκλογές στην Ελλάδα. Η Ευρώπη βιώνει τώρα τις πολιτικές παρενέργειες του ευρωπαϊκού προγράμματος διάσωσης – και σε καμία περίπτωση μόνο στην Ελλάδα».

"Λεφτά υπάρχουν" για τα πολιτικά κόμματα - Η κυβέρνηση μοιράζει 2 εκατ. στην υγειά των κορόιδων

Λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της επίσπευσης της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την κυβέρνηση, τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όπως φαίνεται και το σχετικό έγγραφο με ημερομηνία 28 Νοεμβρίου 2014, μοιράζουν 2 εκατομμύρια ευρώ στα πολιτικά κόμματα ως οικονομική ενίσχυση.
Αυτό είναι ακόμη ένα αποδεικτικό στοιχείο πώς οι δανειστές οδήγησαν τον Αντώνη Σαμαρά σε εκλογές και στην… έξοδο. Εκείνο όμως που αναδεικνύει αυτή η χρηματοδότηση είναι πώς «λεφτά υπάρχουν» ακόμη για τα πολιτικά κόμματα αλλά όχι για τους πολίτες που πεθαίνουν της πείνας.

Η συνέχεια > πηγή

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Από τη ναυμαχία της Ναυπάκτου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

H Αφαίμαξη του Ελληνικού λαού έχει και όρια

«Ο πανικός επιστρέφει στην Ελλάδα»


WSJ: Ο Σαμαράς προσπαθεί να τρομάξει τους Ελληνες αντί να τους πείσει

Με ένα σκληρό κείμενο η Wall Street Journal, στην ηλεκτρονική της έκδοση, ασκεί κριτική στον Αντώνη Σαμαρά και την απόφασή του να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το κείμενο με τίτλο «Ο πανικός επιστρέφει στην Ελλάδα» η WSJ σημειώνει ότι η τακτική του πρωθυπουργού είναι να τρομάξει τους ψηφοφόρους και όχι να τους πείσει για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων.
«Η ψήφος για την εθιμοτυπική (όπως την αποκαλεί) θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποδειχθεί τεστ για την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά» σημειώνει η εφημερίδα και εξηγεί πως σε περίπτωση που δεν βγει Πρόεδρος, ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να κηρύξει πρόωρες εκλογές.

πηγή και WSJ

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΧΑΟΣ για να σωθούν

Του ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΦΕΙΡΗ
Έτσι ομολογούν ότι το success story ήταν παραμύθι και επί τρία χρόνια κορόιδευαν τον ελληνικό λαό - Στο σκαμνί όσοι βουλευτές δεν θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την κατηγορία ότι καταστρέφουν τη χώρα!

ΣΚΗΝΙΚΟ τρόμου στήνεται στη χώρα προκειμένου να επιτευχθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να αποτραπεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από κέντρα -οικονομικά και άλλα- του εξωτερικού αλλά και ευρωπαίους αξιωματούχους, επιχειρεί να δημιουργήσει εικόνες μιας... επικείμενης καταστροφής. Επαναφέρει το δίλημμα των εκλογών του Ιουνίου του 2012 («ευρώ ή δραχμή») και σε μια προωθημένη εκδοχή του: «σταθερότητα ή χάος»...

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Λύκοι και Πρόβατα ...

Σε αδιέξοδο το πολιτικό σύστημα

"10 εκατ ευρω μιζες σε πολιτικούς "

Νταβούτογλου και Βαγγέλης

Με τον Λάζαρο Μαύρο
Ω Σ Τ Ε , ΛΟΙΠΟΝ, οι σχέσεις Αθηνών - Λευκωσίας αφήνουν περιθώρια που επιτρέπουν στον Τούρκο πρωθυπουργό να επιχειρεί τη δημιουργία προβλημάτων μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου, αξιοποιώντας τις σχέσεις Αθήνας - Άγκυρας!!! Αυτό ακριβώς συνάγεται απ’ τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Χριστοδουλίδη, μετά από τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Νταβούτογλου στην «Ντέιλι Σαμπάχ», όπου ισχυρίστηκε ότι, «κατά τις επαφές του στην Αθήνα [Παρασκευή και Σάββατο 5 & 6.12.14], Τουρκία κι Ελλάδα συμφώνησαν να αναπτύξουν μια φόρμουλα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, η οποία να σχετίζεται με τον διαμοιρασμό του φυσικού αερίου στην Κύπρο»…
Ε Ι Ν Α Ι ΚΙΟΛΑΣ εντυπωσιακός ο τρόπος που δημοσιεύτηκε χθες το θέμα στον εγχώριο Τύπο. Η «Σ» είχε τον τίτλο: «Σιεροκουτάλες οι Τούρκοι». Ο «Φ» έγραφε: «Είναι οι γνωστές… τουρκικές προβοκάτσιες». Η «Αλ» με τίτλο: «Κόλπα Νταβούτογλου - προσπαθεί να μας τα χαλάσει με την Αθήνα». Ο «Π»: «Φιτιλιές Νταβούτογλου». Και η «Χ»: «Προβλήματα στις σχέσεις Αθηνών- Λευκωσίας επιδιώκει η Άγκυρα»…

Έχει και συνέχεια >> ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΔΝΤ: "Μπορούσαμε να είχαμε διαγράψει το ελληνικό χρέος το 2010"!

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ...

Σε μια παραδοχή κατόπιν - όχι εορτής αλλά - "κηδείας" προχωρά το πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΔΝΤ Σούζαν Σάντλερ, αποκαλύπτοντας ότι υπήρχαν περιθώρια για διαγραφή του ελληνικού χρέους από το 2010, αλλά αυτό δεν έγινε! Τα όσα ακολούθησαν είνα γνωστά, αλλά σίγουρα πονάει πολύ η διαπίσρτωση ότι χάθηκαν τόσοι άνθρωποι (οι αυτοκτονίες πλησίασαν τις 5.500 ανθρώπους) και καταστράφηκαν εκατομμύρια άλλοι, ενώ ακόμα περισσότεροι έχασαν τα όνειρά τους.[...]
Η παραδοχή της Σούζαν Σάντλερ ότι μπορούσε να διαγραφεί το χρέος το 2010 αποτελεί όνειδος για όλους όσους διαχειρίστηκαν την υπόθεση "ελληνικό χρέος" το 2010 και το 2011. Τις τρεις "μαύρες" κυβερνήσεις που αλυσόδεσαν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό 

Ολοκληρο το άρθρο >> εδώ και εδώ

Μια συναίνεση - λαιμητόμος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Ολέθριο σφάλμα με σοβαρές πολιτικές συνέπειες για τον ΣΥΡΙΖΑ θα συνιστούσε ενδεχόμενη επιλογή της ηγεσίας του να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Οι πιέσεις που ασκούνται προς αυτήν την κατεύθυνση αποσκοπούν στο να καταστήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιο εύκολα ενσωματώσιμο από το σύστημα. Αν συναινέσει, πραγματικά θα έχει ενσωματωθεί πριν καν γίνει κυβέρνηση!...

Τelegraph: Ελλάδα και Ιταλία θα εγκαταλείψουν την «παραφροσύνη» του ευρώ

Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Ιταλία, θα εγκαταλείψουν την «παραφροσύνη» του ευρώ! Όπως αναφέρει, η κατάσταση θα... σταθεροποιηθεί στο κέντρο, σημειώνοντας πως η Γαλλία, το Βέλγιο και μερικά ακόμη κράτη-μέλη θα καταλάβουν τώρα το «όνειρο» του Ζαν Μονέ, το οποίο έχει τη Γερμανία στο κέντρο του. Ο Όμπορν καταλήγει αναφέροντας ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι ένας πολύ «τυχερός» πρωθυπουργός καθώς η κρίση στην Ευρωζώνη θα τον βοηθήσει να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται και τους πολίτες να αντιληφθούν το «αιώνιο όραμα» της Μάργκαρετ Θάτσερ για μια Ευρώπη των Εθνών.

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Πολυεύσπλαχνος ο Νταβούτογλου…

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Π Ε Ρ Ι Φ Ε Ρ Ο Τ Α Ν στην Αθήνα, φιλοξενούμενος Νεο-Ραγιάδων…νοσταλγών της οθωμανικής τους «κληρονομιάς», ο Νεο-Οθωμανός Ισλαμιστής Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, την παρελθούσα Παρασκευή και Σάββατο, ευτυχέστατος κι ευγενέστατος, μακρόθυμος και πολυεύσπλαχνος. Μέχρι σημείου ν’ απευθύνει πρόσκληση στους εκδιωχθέντες, πριν 50 χρόνια, απ’ τις εστίες τους, Έλληνες της Κωνσταντινουπόλεως, της Ίμβρου και της Τενέδου, να επιστρέψουν… ευπρόσδεκτοι στα… σπίτια τους! Το είπε κι αυτό ο προαχθείς σε πρωθυπουργό του Νεο-Σουλτάνου κ. Ερντογάν, σχεδιαστής σε «βάθος» της νεο-οθωμανικής στρατηγικής των κυβερνώντων από το 2002 Ισλαμιστών της Τουρκίας.

Κραχ, εκλογές και χάος

Ένα διαβρωμένο πολιτικό σύστημα, στο βωμό των φιλοδοξιών και της αλαζονείας του, επιλέγει την καταστροφή της πατρίδας του – αδιαφορώντας για τις τρομακτικές συνέπειες που θα μπορούσαν να έχουν οι ιδιοτελείς επιλογές του στους Έλληνες
«Παραμένοντας υποταγμένοι στα μνημόνια της Τρόικα, μπορούμε ακόμη να απολαμβάνουμε ένα χαμηλό επιτόκιο για την ανακύκλωση των δανείων και την αποφυγή της χρεοκοπίας – ένα επιτόκιο που είμαστε σε θέση να εξυπηρετούμε.
Φυσικά μας επιβάλλεται δικτατορικά να προσφέρουμε οδυνηρά ανταλλάγματα, υιοθετώντας μία καταστροφική πολιτική λιτότητας και εκποιώντας τα περιουσιακά μας στοιχεία, δημόσια και ιδιωτικά, σε εξευτελιστικές τιμές – με την ψεύτικη ελπίδα πως έτσι θα μειωθεί κάποτε το χρέος....

H συνέχεια >>> infognomonpolitics

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ο Καθ. Γιώργος Κοντογιώργης για τις πολιτικές εξελίξεις

"Κλειδώνουν" οι εκλογές. Μείον 10% το Χρηματιστήριο - Φεύγουν αφήνοντας καμμένη γη

Τον Σταύρο Δήμα συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μια μέρα μετά την ανακοίνωση της επίσπευσης της διαδικασίας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και απ'ότι φαίνεται αυτός θα είναι ο υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας,
Μια κίνηση που "κλειδώνει" τις εκλογές, αφού φάνηκε ότι δεν υπήρχε καμία προετοιμασία από την πλευρά της κυβέρνησης και όλα γίνονται υπό την πίεση του Βερολίνου.
Το όνομα του Σ.Δήμα είναι αμφίβολο αν θα συγκεντρώσει και τους 170 βουλευτές, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι αυτός υποψήφιος. Μπορεί να έχει κάποιο "άσσο στο μανίκι" του ο Α.Σαμαράς και να θέλει να αιφινιδιάσει.

Ρήμα «κατανοούμε» του Αντώνη Σαμαρά

Σ Α Ν ΜΙΑ γερή γροθιά στο στομάχι τους ένιωσαν όσοι στην Κύπρο απέμειναν να εμπιστεύονται μέχρι την παρελθούσα Παρασκευή τον Αντώνη Σαμαρά, εκείνο το ρήμα «κατανοούμε», που εκφώνησε το Σάββατο ενώπιον του Νταβούτογλου στην Αθήνα. Μια πολύ δυνατή γροθιά από ένα τόσο δα ρήμα… Ιστάμενος πλάι στον πρωθυπουργό του συνεχιζόμενου επί 40 χρόνια Αττίλα - Κατακτητή της Κύπρου, πλάι στον κ. Νταβούτογλου, ο οποίος έστειλε ως επιδρομέα - εισβολέα και στις νότιες θάλασσες της κυπριακής ΑΟΖ το «Βarbaros» και τις φρεγάτες του τουρκικού στόλου, ο κ. Σαμαράς δήλωσε το εξής:
«Κατανοούμε την απόφαση του κ. Αναστασιάδη να διακόψει τις συνομιλίες μέχρι να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί»…
Α Π Ο ΤΟΝ πλούτο των ρημάτων, ο πρωθυπουργός του ελλα-δικού μας κράτους, Σάββατο, 6η Δεκεμβρίου 2014, εν Αθήναις, ενώπιον του σχεδιαστή της νεο-οθωμανικής σε βάθος στρατηγικής Αχμέτ Νταβούτογλου, επέλεξε το ρήμα «κατανοούμε».
- ΔΕΝ επέλεξε το ρήμα «υποστηρίζουμε» για την απόφαση Αναστασιάδη και σύσσωμης της κυπριακής ηγεσίας της 7ης Οκτωβρίου.

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ο Δ. Καζάκης στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης

Οταν «σπέρνεις ανέμους»...

Ο πολιτικός κόσμος, με τις ανάλογες ευθύνες πουν αντιστοιχούν στους πολίτες, οδήγησε τη χώρα στον γκρεμό. Πέραν της ουσιαστικής καταστροφής της ελληνικής κοινωνίας, πολλές δεκάδες χιλιάδες μορφωμένοι Ελληνες νεαρής ηλικίας εγκατέλειψαν την πατρίδα μας, για να βρουν την τύχη τους σε άλλες χώρες. Το πλήγμα για την Ελλάδα, διπλό, αφού από τη μια επιτείνεται το δημογραφικό και από την άλλη χάνονται δυνατά και σπουδαγμένα μυαλά, τα οποία θα δουλεύουν πλέον για την ανάπτυξη της οικονομίας άλλων χωρών.

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Κυβέρνηση και τρόικα εξαπατούν τον ελληνικό λαό για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας

Ουδείς δικαιούται για Νταβούτογλου

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Α Λ Λ Ο Θ Ι και… ελαφρυντικά, μπορούν να επινοηθούν για όλα τ’ άλλα. Για ένα, όμως, θέμα ουδείς δικαιούται: Για τους κυβερνώντες σε Αθήνα και Λευκωσία,....
ΕΡΩΤΗΣΗ
Εντόπισαν, άραγε, οι κ.κ. Σαμαράς και Βαγγέλης, ότι το «κυπριακό υπόδειγμα» νομιμοποίησης της τουρκικής επέμβασης στη ΘΡΑΚΗ και στα Βαλκάνια, με στρατηγικό προγεφύρωμα τις μουσουλμανικές μειονότητες - οθωμανικά κατάλοιπα, περί του οποίου σαφέστατα γράφει στις σελ. 200 επ. και 475 του «Στρ. Βάθους» του ο κ. Νταβούτογλου, το είχαν προσφέρει στην Τουρκία οι αείμνηστοι, πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής και υπ.Εξ. Ευάγγελος Αβέρωφ - Τοσίτσας, το 1959 με τις συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου σε βάρος του Ελληνισμού στην Κύπρο;

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Aνάρτησαν δημοσίως το mail του Γκ.Χαρδούβελη προς την Τρόικα

Το πακέτο μέτρων που έστειλε η ελληνική πλευρά με e-mail στους δανειστές περιλαμβάνει, την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από 6,5% σε 13%, που θα φέρει έσοδα 350 εκατ. ευρώ, «πάγωμα» των ονομαστικών συντάξεων το 2016 και το 2017, αλλά και λαχειοφόρο αγορά για μεγαλύτερες εισπράξεις ΦΠΑ μέσω αποδείξεων.
Ακόμη, το υπουργείο Οικονομικών προτείνει σε περίπτωση που δεν βγουν οι προβλέψεις του σωστές τότε από την 1η Ιουλίου του 2015, να εξετασθεί η λήψη περαιτέρω μέτρων, όπως επιβολή φόρου πολυτελείας και φόρος σε τσιγάρα, όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο της απογευματινής εφημερίδας.

Συγκεκριμένα, τα άμεσα μέτρα είναι >>> εδώ

Παράλληλο ευρώ

Ελάχιστοι πιστεύουν πως η Ευρωζώνη θα επιβιώσει τελικά, εάν η Γερμανία συνεχίσει να εμμένει στην ίδια πολιτική – ενώ το σχέδιο αύξησης των επενδύσεων εκ μέρους της Κομισιόν, η οποία θεωρεί πως έχει τη δυνατότητα με 20-30 δις € να διενεργήσει επενδύσεις άνω των 300 δις €, με τη βοήθεια της μόχλευσης, εύλογα δεν αντιμετωπίζεται σοβαρά από τις αγορές.
Επομένως, η διάλυση της είναι απλά θέμα χρόνου, εκτός εάν αποχωρήσει η Γερμανία (άρθρο) – η οποία όμως δεν θα το κάνει, αφού τρέφεται τόσο από την κρίση, όσο και από τους εταίρους της.
Στα πλαίσια αυτά, η μοναδική λύση που απομένει είναι η επιστροφή όλων των χωρών μαζί στην αφετηρία - στην προ ευρώ εποχή, όπου όλα τα εθνικά νομίσματα ήταν συνδεδεμένα με την ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα, με μία διακύμανση +-15%. Διαφορετικά κάποια χώρα θα αποχωρήσει τελικά μονομερώς, οπότε θα ακολουθήσει μία ανεξέλεγκτη διαδικασία, με οδυνηρά επακόλουθα.

Σχολικός χάρτης εμφανίζει τα Σκόπια σαν ... Μακεδονία

Την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και του εντεταλμένου σε θέματα Δια Βίου Μάθησης Αγγελου Ανανία, ζήτησε με επιστολή του ένας κάτοικος Ρόδου.
Ο κάτοικος, διαπίστωσε ότι στο χρηματοδοτούμενο από πόρους της Περιφέρειας "Διεθνές Σχολείο" φιγουράρει στους τοίχους του διαδρόμου, χάρτης ζωγραφισμένος από μαθητές, που παρουσιάζει τα Σκόπια με την ονομασία "Μακεδονία"!
Αφορμή αποτέλεσε άρθρο στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης facebook με τίτλο "Ρόδος: Δείτε τι μαθαίνουν οι φίλοι μας οι Φινλανδοί στα παιδιά μας".
Σύμφωνα με το άρθρο, στο Φινλανδικό Πολυπολιτισμικό Σχολείο τις τελευταίες ημέρες έχει τοποθετηθεί ένας παγκόσμιος γεωγραφικός χάρτης, ζωγραφισμένος από τους μαθητές του σχολείου… "οι πατέρες των οποίων είναι Έλληνες. Αν παρατηρήσετε, θα δείτε ότι τα Σκόπια τα αναφέρει ως Μακεδονία.

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

"Οι Έλληνες έχουν δικαίωμα στην αλήθεια"

Ετσι «ΛΑΔΩΝΑΜΕ» τα πολιτικά κόμματα

Ο Χριστοφοράκος με απίστευτα... φυσικό τρόπο αποδέχτηκε την ανάμιξή του στο σχέδιο αυτό για τη χρηματοδότηση των ελληνικών κομμάτων, ενώ τονίζει ότι στην Ελλάδα συνηθιζόταν οι «χορηγοί» των κομμάτων να μην εμφανίζονται δημόσια. «Τα χρήματα θα δίνονταν βέβαια μυστικά, ότι όμως θα δίνονταν από «μαύρα ταμεία» αυτό δεν το είχα σκεφτεί ποτέ» ομολογεί και στη συνέχεια αναλύει το... πλάνο των πληρωμών: «Για να μπορούμε να υπολογίσουμε το ύψος των χορηγιών/πληρωμών και να έχουμε συγχρόνως κάποια βάση υπολογισμού, επελέγη από τον κ. Bersnau για σκοπούς υπολογισμού των χορηγιών ως υπόδειγμα, μια τρέχουσα σύμβαση από κάποιο τρέχον έργο. Ως ύψος λήφθηκε υπόψη το 2% του τζίρου της σύμβασης αυτής, προκειμένου να καθοριστεί το ύψος των χορηγιών και των πληρωμών αυτών. Τα τελευταία χρόνια αυτό αντιστοιχούσε στο 0,4% περίπου του ετήσιου συνολικού τζίρου του υποκαταστήματος της Siemens στην Ελλάδα ή στο 0,25% περίπου του ετήσιου συνολικού τζίρου του ομίλου Siemens στην Ελλάδα».

H Βουλγαρία αντιδρά στο «πάγωμα» του South Stream από τη Μόσχα

Ο πρώην υπουργός Ενέργειας Ρούμεν Οβτσάροφ επεσήμανε ότι η Βουλγαρία θα χάσει 600 εκατομμύρια δολάρια στην περίπτωση τελικής ματαίωσης του έργου South Stream, μέσω του οποίου θα μεταφέρονται 63 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο.
Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τις δυσμενείς εξελίξεις στα ενεργειακά σχέδια του «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη», του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε και αγωγού φυσικού αερίου South Stream.
«Η κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ θα μείνει στην ιστορία με την καταστροφή τριών τεράστιων αναπτυξιακών σχεδίων, με τα οποία η Βουλγαρία, όχι μόνο θα είχε βγει από την οικονομική κρίση, αλλά θα ήταν και μια εντελώς διαφορετική χώρα τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.
Για το ίδιο θέμα, ο ειδικός για θέματα ενέργειας, καθηγητής Ατανάς Τάσεφ δήλωσε ότι«για άλλη μια φορά η Βουλγαρία γίνεται όμηρος μεγάλων γεωπολιτικών παιχνιδιών εις βάρος του εθνικού της συμφέροντος».

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Η διεθνής κατάστασης και το νέο Μνημόνιο


Λένε…

[[ δαμ- ων ]]

Λένε… Λένε… πως έρχονται πολύ δύσκολες μέρες. Μέρες χειρότερες απ’ αυτές που ‘ζησαν οι παππούδες και οι γονείς μας. Έτσι λένε … κάποιοι. Είναι κι αυτές οι προφητείες… Και υπάρχουν μερικοί που τις ανακατεύουν και τις κάνουν ακόμη πιο θολές απ’ όσα θολά κι ανερμήνευτα αναφέρουν.
Πολλοί σεβάσμιοι γεροντάδες και άγιοι της εκκλησίας φέρονται να έχουν περιγράψει τα επερχόμενα της εποχής μας. Είναι κι αυτοί οι θρύλοι για την Αγιά Σοφιά και τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά…
Και τ’ αυτιά μας βουίζουν. Θα γίνει πόλεμος; Δε θα γίνει; Θα πεινάσουμε και θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι; Θα μας προστατέψει ο Χριστός και ένας αδερφός μας θα μας δώσει ένα πιάτο φαΐ; Τι θα γίνει απ’ όσα λένε;
Βαβέλ το μυαλό μας… Και γίνεται Βαβέλ στο τετράγωνο γιατί οι ίδιοι οι γεροντάδες λένε πράγματα εκ διαμέτρου αντίθετα και αντικρουόμενα. Αυτές τις μέρες διαβάσαμε: Γέροντας Ευθύμιος ο Αγιορείτης: «Η Ελλάδα θα σωθεί και σύντομα θα σταθεί στα πόδια της» Αυτά ήσαν τα αισιόδοξα λόγια, γιατί από την Αμερική ακούστηκαν τα αντίθετα. Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα: «Η Ελλάδα γύρισε τη πλάτη της στο Χριστό. Γι’ αυτό θα υποφέρει πολλά.» … Βαβέλ, λοιπόν. Μόνο που την Βαβέλ δεν την δημιουργεί ο Θεός, αλλά όσοι μιλούν στο όνομά Του. Αν ήταν στη γη ο Ιησούς θα ζητούσε από τον Πατέρα του: «Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι λέγουσι». Ο Θεός ας συγχωρέσει όλους εκείνους που παραπλανούν και σπέρνουν τον τρόμο. Όλους αυτούς τους αλαφροΐσκιωτους που κάνουν τους προφήτες και φοβίζουν τον κόσμο βρίσκοντας στην εποχή μας σκηνές της Αποκάλυψης! Άποψή μας είναι πως η πίστη δεν κερδίζεται με τον φόβο Θεού. Κερδίζεται όταν ο Θεός παρουσιάζεται από τους λειτουργούς του σαν όαση και πηγή στους κουρασμένους από τα βάσανα και τη ζωή. Και σήμερα υπάρχει πολλή ψυχική κούραση… Ο Θεός που μας περιέγραψε και στον Οποίο θέλει να μας οδηγήσει ο Μονογενής Υιός Του, ο Θεός των πραγματικών Χριστιανών, δεν έχει καμιά σχέση με τον Θεό της Π. Διαθήκης- που επικαλούνται οι ζηλωτές και οι φανατικοί θρησκόληπτοι, δηλαδή ο Γιαχβέ των Εβραίων- ούτε και με τον Αλλάχ των Τζιχανιστών- που σφάζουν σαν αρνιά τους αλλόθρησκους…
Κι όλοι λένε… πως αυτοί και μόνον έχουν δίκιο. Θαρρούν πως αυτοί είναι οι εκλεκτοί και εκτελούν το θέλημα του Θεού. Λένε… και τι δε λένε…

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

«Ο ασθενής παίρνει μόνος του εξιτήριο» ...

Το γερμανικό περιοδικό ( Spiegel ) επιλέγει τον γλαφυρό τίτλο «ο ασθενής παίρνει μόνος του εξιτήριο και σημειώνει: «Είναι σαν ένας ασθενής να έχει επιβιώσει στη μονάδα εντατικής θεραπείας και θέλει αμέσως μετά να δώσει εξιτήριο στον εαυτό του, σχολιάζει ένας υψηλόβαθμος ευρωπαίος αξιωματούχος: Η υποτροπή είναι προδιαγεγραμμένη, ο κόπος που θα καταβληθεί στη συνέχεια για την αποθεραπεία θα είναι πολύ μεγαλύτερος συγκριτικά με το αν έμενε ο ασθενής στο νοσοκομείο και άφηνε τη διαδικασία ανάρρωσης να εξελιχθεί με ηρεμία». Το Spiegel υπογραμμίζει την ατυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων τρόικας-ελληνικής κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, αναφέροντας ότι η τρόικα θεωρεί ότι η χώρα δεν έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης.

Τα παιδιά μας οδηγούνται σε αγλωσσία και αλαλία

Με τον Σάββα Ιακωβίδη
Εφιαλτική πρόβλεψη: Σε ελάχιστα χρόνια, τα παιδιά μας θα καταντήσουν βάτραχοι κοάζοντες και κόρακες κράζοντες στη Σαχάρα της λεκτικής αφασίας και της γλωσσικής ασυναρτησίας
Δεν είναι τυχαίο που τη γλώσσα μας έδωσαν ελληνική στις αμμουδιές του Ομήρου. Ούτε είναι τυχαίο που δεν έχουμε τίποτε άλλο για να στηθούμε απέναντι στους Κύκλωπες της αλλοτρίωσης και στους Λαιστρυγόνες του καλπάζοντος εθνομηδενισμού, πάρεξ ελευθερία και γλώσσα ελληνική. Και, φυσικά, η δύναμη και η θωράκισή μας, «...το κάθε ωμέγα, το κάθε ύψιλον, η κάθε οξεία, η κάθε υπογεγραμμένη δεν είναι παρά ένας κολπίσκος, μια κατωφέρεια, μια κάθετη βράχου πάνω σε καμπύλη πρύμνας πλεούμενου, κυματιστοί αμπελώνες, υπέρθυρα εκκλησιών, ασπράκια ή κοκκινάκια, εδώ ή εκεί, από περιστεριώνες και γλάστρες με γεράνια». (Οδ. Ελύτης: «Τα δημόσια και τα ιδιωτικά», «Εν λευκώ», 339-340). Η ελληνική γλώσσα τεκμαίρει το όμαιμον, το ομόθρησκον και το ομόγλωσσον, δηλ. τη στερρά συνείδηση μιας κοινής ελληνικής ταυτότητας, ψυχής, πολιτισμού, ιστορίας, ελευθερίας, αξιοπρέπειας, ήθους, τιμής, φιλότιμου, λεβεντιάς και αταλάντευτου αγώνα για να υπάρξουμε, να επιβιώσουμε και να καταξιωθούμε.

Απ'τα κόκκαλα βγαλμένοι των Ελλήνων τα ιερά ...κερατάδες. πουλημένοι, κτήνη βρωμερά