Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Καταγγελία του καθηγητή Γιάννη Γ. Χατζίνα κατά της δημοτικής αρχής Βαγίων

Η παράταξη που έκανε τον Ασπρόκαμπο και τη Λούτσα σεληνιακό τοπίο, έβαλε στόχο να μετατρέψει σε έρημο Σαχάρα το Τηνέριο Πεδίο, δίνοντας έγκριση για την κατασκευή εργοστασίου Ηλεκτρικής Ενέργειας 435 ΜWΗ (μεγαβατώρες).

Όλα στη λογική της αρπαχτής, χωρίς να νοιαστούν για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν και τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής. Ο τρόπος που εισήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα και η τραμπούκικη απόφαση, θα βρεί σύσσωμο τον λαό των Βαγίων απέναντι τους. Ο λαός των Βαγίων μη γνωρίζοντας τις επιπτώσεις της λειτουργίας του εργοστασίου και δίχως ενημέρωση, στα μουλωχτά, μόλις αποκτήσει γνώση των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν θα αντιδράσει.

Ενημερώνουμε απλά τους κατοίκους των Βαγίων για τις επιπτώσεις. Επισημαίνουμε ότι από την καύση του Φυσικού Αερίου θα παραχθούν CO (μονοξείδιο του άνθρακα), CO2 (διοξείδιο του άνθρακα), ένα εκατομμύριο και δύο δισεκατομμύρια κιλά αντίστοιχα τα οποία θα δημιουργήσουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και επίσης θα δημιουργήσουν το Φαινόμενο Θερμοκηπίου στο κλειστό Τηνέριο Πεδίο.

Με την καύση του θείου (θειάφι) που περιέχεται στο αέριο θα παράγεται SO2 (διοξείδιο του θείου) σε ετήσια ποσότητα (180.000) κιλά τουλάχιστον που δημιουργεί καρδιαγγειακές παθήσεις και ασθένειες του αναπνευστικού (άσμα, βρογχίτιδα, εμφύσημα). Ακόμα προκαλεί την όξινη βροχή με αποτέλεσμα την φθορά της φυτικής παραγωγής, καταστροφή ελαιώνων και αμπελώνων. Προκαλεί ελάττωση της ορατότητας λόγω των σωματιδίων που θα αιωρούνται στην ατμόσφαιρα επίσης από την καύση του Αζώτου, δημιουργούνται ΝΟ (μονοξείδιο του Αζώτου) και ΝO2 (διοξείδιο του Αζώτου), που προκαλούν αλλοιώσεις των πνευμόνων και καρκινογεννέσεις και παιδικό άσθμα. Επιπλέον είναι υπεύθυνα για το Φωτοχημικό νέφος (νέφος όζοντος).

Τα οξείδια του Αζώτου ξεπερνούν σε ετήσια βάση τα δύο εκατομμύρια κιλά. Εκπέμπεται και υδράργυρος που είναι ιδιαίτερα τοξικός για τον άνθρωπο με βλάβες στον εγκέφαλο, τα νεφρά ακόμα και στα έμβρυα.

Η μονάδα απαιτεί μεγάλες ποσότητες νερού για την ψύξη. Αυτά τα νερά μετά την χρήση θα οδηγούνται στο υπόγειο υδάτινο δυναμικό ή στην Υλίκη και στους κατοίκους των Αθηνών.

Όσοι "ελαφρά τη καρδία" συναίνεσαν στην δημιουργία αυτής της μονάδας ας το ξανασκεφτούν.

Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε το δικαίωμα να ζούμε σ' ένα υγιές περιβάλλον.

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΧΑΤΖΙΝΑΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΧΗΜΕΙΑΣ ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΟΥΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΑ ΒΑΓΙΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ. ΧΑΤΖΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ.