Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Δημοτική Κίνηση Βαγίων"

Η Δημοτική Παράταξη, «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΓΙΩΝ», που εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τους Δημοτικούς Συμβούλους Γρηγόρη Μ. Δουση, Ιωάννα Κ. Κρητικού και Χρήστο Κ. Πάλλη, στα πλαίσια της επαφής και της ενημέρωσης των Δημοτών και των Συλλογικών Φορέων του Δήμου Βαγίων, θεωρεί επιβεβλημένο να δημοσιοποιήσει το θέμα που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βαγίων, στις 21 Μαρτίου 2008 και αφορά την λήψη απόφασης για «Εγκατάσταση Μονάδας Συνδυασμένου Κύκλου με Καύση Φυσικού Αερίου στη θέση "ΚΑΤΕΒΑΣΙΑ" Του Δήμου Βαγίων». Για το λόγο αυτό, σας κοινοποιούμε την υπ' αριθμ. 23/2008 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βαγίων, για να λάβετε γνώση του θέματος.

Από τα πρακτικά της συνεδρίασης προκύπτει σαφώς η άποψη μας. που επικεντρώνεται στην πρόταση - αίτημα για πραγματοποίηση «ανοιχτού» Δημοτικού Συμβουλίου και Λαϊκής Συνέλευσης, με την συμμετοχή επιστημόνων και μετά από αντιπαράθεση στοιχείων και τεκμηριωμένων προτάσεων και απόψεων, να οδηγηθούμε και σε Δημοψήφισμα. Φυσικά το αίτημα μας δεν έγινε αποδεκτό και το θέμα ψηφίστηκε κατά Πλειοψηφία.

Πιστεύουμε ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που έχει σχέση με το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, πρέπει πρώτα απ' όλα και πάνω σπ' όλα να ενημερωθούν οι κάτοικοι των Βαγίων. Σας ενημερώνουμε ότι ασκήσαμε την υπ αριθμ. 2874/2008 Προσφυγή κατά της παραπάνω Απόφασης, στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας.

Βέβαια, όπως ήδη γνωρίζετε, με δική μας πρωτοβουλία, δώσαμε διάσταση και αναδείξαμε το θέμα μέσα απ' την ειδησεογραφία των Τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τόσο σ' επίπεδο Νομού, όσο και σ' επίπεδο Περιφέρειας (Εφημερίδες - Τηλεοράσεις).

Με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση, σας γνωρίζουμε επίσης ότι η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΓΙΩΝ» αναλαμβάνει πρωτοβουλία και καλεί σε συνεργασία τους Δημότες και όλους τους Συλλογικους Φορείς για μια Δημόσια Συζήτηση του θέματος με την παρουσία Ειδικών Επιστημόνων.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΓΙΩΝ»
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Γρηγόρης Μ. Δούσης
Ιωάννα Κ. Κρητικού
Χρήστος Κ. Πάλλης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΗΚΑΤΕ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ¨. Ο ΑΛΛΟΣ ΔΗΛ.Ο ΤΡΤΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ.. . ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΑΙ . ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΑΣ ΨΑΧΝΑΜΕ .....

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ;ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ; Ή ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ;