Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Αίτημα της Πρωτοβουλίας Βαγαίων Πολιτών για το Περιβάλλον, στη Νομαρχία, για πλήρη χημικό έλεγχο του νερού


Προς ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡ/ΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Καρόγλου 74, ΛΕΙΒΑΔΙΑ
Κοιν. Νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλ. Περγαντά

Η Πρωτοβουλία Βαγαίων Πολιτών για το Περιβάλλον έχοντας υπόψη την ανησυχία των κατοίκων των Βαγίων για την καταλληλότητα του πόσιμου νερού του Δήμου μας, μετά από όσα ελέχθησαν σε δημόσια συζήτηση για την ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στο νερό των Βαγίων, ανέθεσε σε πιστοποιημένο εργαστήριο την ανάλυση δειγμάτων νερού από το δίκτυο ύδρευσης.
Σας επισυνάπτουμε ακριβές αντίγραφο των αποτελεσμάτων και της γνωμάτευσης των αναλύσεων του χημικού εργαστηρίου με σκοπό να προχωρήσει η υπηρεσία σας στην υγειονομική αναγνώριση.
Ζητάμε επίσης να μας γνωρίσετε άμεσα τα δικά σας αποτελέσματα αναλύσεων που αφορούν τις γεωτρήσεις που υδροδοτούν το δήμο Βαγίων.
Ζητάμε παράλληλα να διενεργήσετε δειγματοληψία από τις συγκεκριμένες γεωτρήσεις για πλήρη χημικό έλεγχο (νιτρικά, νιτρώδη ...) και προσδιορισμό εξασθενούς χρωμίου.
Επίσης σας υποβάλλουμε συνημμένα τα κάτωθι έγγραφα:
  • Δελτίο τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών.
  • Αντίγραφο της μελέτης της ένωσης Ελλήνων χημικών για το εξασθενές χρώμιο, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:
    Σε εφαρμογή της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το νερό ανθρώπινης κατατανάλωσης και για οικιακές χρήσεις έχει ανώτατη παραδεκτή τιμή για ολικό χρώμιο Cr 50 mq/1. Δεν υπάρχει νομοθετικό όριο για το εξασθενές χρώμιο που είναι «πιο επικίνδυνο από το τρισθενές ...
Λαμβάνοντας υπόψη σας τα παραπάνω σας παρακαλούμε να μας απαντήσετε αν η ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό συνιστά ενδεχόμενο ή πιθανό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια μας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους λειτουργεί και κάτι σωστά σε αυτόν τον τόπο.
Μπράβο στα παιδιά της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ που ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον και την υγεία μας.
Σε πείσμα κάποιων ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν την πολιτική βούληση και το θάρρος να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα,γιατί ή δεν έχουν .......α ή ειναι πνευματικά δύσκαμπτοι,παρασυρόμενοι στην δύνη της μικροπολιτικής που δεν ταιριάζει σε αυτόν τον τόπο.
Αλλά μήπως ταιριάζει και αυτή η Δημοτική Αρχή που μας εκπροσωπέι ?
Πιστέψτε με ,πραγματικά γελούν μαζί μας , με τους εκπροσώπους μας όλος ο νομός Βοιωτίας.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια και μόνο συγχαρητήρια!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΤΙΝ/ΡΧΗΣ ΚΥΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ? ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Τι μας νοιάζει ρε παιδιά ο Αντινομάρχης.Γιατί ασχολείστε μαζί του ?
Εκείνον δεν τον απασχολούν τα προβλήματα των Βαγίων.
Ουτε και ενδιαφέρεται για τα Βάγια.
Μόνον όταν έχουμε εκλογές εμφανίζεται.
Δώδεκα χρόνια ήταν άφαντος απο την κοινωνία των Βαγίων και τα προβληματα της.Βέβαια ήταν βολεμένος στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.Τώρα που διαφαίνεται
το Νομαρχιακό τέλος του ΠΑΣΟΚ επαναπατρίζεται για ενδεχόμενα Δημοτικά Καποδιστριακά η μή οφέλη.
Τα Βάγια έχουν ανθρώπους άξιους και ικανούς να διαχειριστούν αυτό τον τόπο.

istoploos είπε...

ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΊΠΠΟΣ ΚΑΙ …
Πάλι έκανε το θαύμα της η γλώσσα. Δάνεισε, από την πλούσια ιστορία της, στους επιστήμονες τα λεκτικά εργαλεία για να προσδιορίσουν τις ιδιότητες του εξασθενούς χρωμίου. Δε γνωρίζω αν υπάρχει άλλος πιο εύστοχος χαρακτηρισμός για τη δράση του εξασθενούς χρωμίου γιατί όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί η δομή του «ξεγελάει» την κυτταρική μεμβράνη , εισχωρεί στο εσωτερικό του κυττάρου και εκεί με την βοήθεια αναγωγικών όπως η βιταμίνη C ανάγεται σε τρισθενές, το οποίο κατά πως φαίνεται αποτελεί τον πραγματικό κίνδυνο. Δούρειος ίππος λοιπόν του τρισθενούς το εξασθενές.
Γι’ αυτό είναι κατηγορηματικοί οι επιστήμονες ( γιατροί και χημικοί) για τη δράση του εξασθενούς χρωμίου. «ΤΟ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ. Τέρμα», «Το εξασθενές χρώμιο είναι ΛΙΑΝ ΤΟΞΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ», «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΗ ΟΡΙΑ για την προστασία από καρκινογόνους παράγοντες», «ΑΚΟΜΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ … ΕΠΙΠΕΔΑ ΧΡΩΜΙΟΥ στο πόσιμο νερό. Αυτό δείχνει ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ του προβλήματος», «1.000 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΤΟΞΙΚΟ από το τρισθενές», «Από το 1970 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ότι το αποδεκτό όριο δε ξεπερνά τα0,05 mg/l», «ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ για τη διαφυγή εξασθενούς χρωμίου στο περιβάλλον».
… ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΓΑΪΔΑΡΟΙ
Και ενώ λοιπόν όλοι κρούουν … καμπάνα κινδύνου οι καθ’ ημάς υπεύθυνοι κοιμούνται ύπνον δικαίου. Τίποτα από τα παραπάνω δεν έφτασε ως τα αυτιά τους; Ενδιαφέρθηκε έστω προσωπικά ένας απ’ αυτούς να ενημερωθεί για το τι εστί εξασθενές χρώμιο; Οι δημότες δεν πρέπει να γνωρίζουν τι νερό πίνουν και αν αυτό είναι κατάλληλο για πόσιμο; Οι ίδιοι με όλο το θόρυβο, και όχι αδίκως, που έχει ξεσηκωθεί για το εξασθενές χρώμιο συνεχίζουν να ποτίζουν τους κανακάρηδές τους με το νερό του δικτύου; Τέτοια ανευθυνοϋπευθυνότητα είναι πρωτοφανής.
Και για να είμαστε δίκαιοι οι ευθύνες δε σταματούν εδώ. Ποιοι επέτρεπαν για δεκαετίες τώρα τη ρύπανση των νερών με εξασθενές γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων ; «Απόβλητα που περιέχουν εξασθενές χρώμιο πρέπει απαραιτήτως πριν από τη διάθεσή τους στο περιβάλλον να υφίστανται κατεργασία μετατροπής του σε αδιάλυτες μορφές του τρισθενούς χρωμίου»Ποιοι επέτρεψαν να μετατραπεί η γη, ο αέρας και το νερό σε εμπόρευμα και να παραδοθούν στους χυδαίους όρους της αγοράς; «Η γη δεν ανήκει σε κείνους που την βλέπουν σαν εμπόρευμα, σε κείνους που την πουλάνε και την αγοράζουν, την καταστρέφουν και την σκοτώνουν. (ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ)» Ο κύριος ΚΑΝΕΝΑΣ ; Και έρχονται τώρα σαν ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ με την επιβολή εξευτελιστικών προστίμων-που ποτέ δεν πληρώνονται- μπροστά στο έγκλημα που έχει συντελεστεί να απενοχοποιηθούν απ’ τις ευθύνες τους; Δηλαδή πιστεύουν, ότι ο γάιδαρος θα αρχίσει να βαδίζει καλύτερα αν ρίξουμε μερικές ξυλιές στο σαμάρι του.
Γι’ αυτό σας λέω ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ είναι ένας αλλά οι ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΓΑΪΔΑΡΟΙ ΠΟΛΛΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ο υποψηφιος δημαρχος ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γ. τελειως αποστασιοποιημενος για το μελλοντικο περιβαλλον του χωριου μας.Ο ανθρωπος που εξεδιδε βιβλια με την ιστορια του τοπου μας ,εφτιαχνε αδριαντες σε συγχωριανους που πρωτοστατησαν το 1821, εγραφε κι εφτιαχνε πανω, με συνθηματα μονος του, για ολες τις κοινωνικες και πολιτικες εκδηλωσεις.Αραγε τι περιγραφες θα κανει στο μελλον στα βιβλια του για τα νεα δεδομενα που εχουν εμφανιστει στη κωμοπολη μας.Που θα τοποθετησει τον εαυτο του; ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΠΑΙ ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ , ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΕΙΠΑΙ ΟΧΙ, ΜΕΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. Μηπως μας αξιζουν καλυτεροι ανθρωποι για να παει μπροστα αυτος ο τοπος;

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΜΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ,υπευθυνος περιβαλλοντος νομου Βοιωτιας,κυβερνητικο μονιμο στελεχος υπουργειου πολιτισμου κυβερνησης ΝΔ, υποψηφιος βουλευτης ΠΑΣΟΚ Βοιωτιας.Ο δικος μας ανθρωπος ταυτοχρονα σε καιριες θεσεις(νομαρχια ΠΑΣΟΚ-υπουργειο ΝΔ)Παντελως αδιαφορος για το οξυμενο προβλημα του τοπου μας.Καμια θεση ,καμια διαθεση ,καμια τοποθετηση εναντιων της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ,που καλπαζει στο νομο μας και στο χωριο μας. Μηπως μας αξιζουν καλυτεροι ανθρωποι για να παει μπροστα αυτος ο τοπος;