Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Δούρειος Ίππος και ...


Απο Ιστοπλόο

Πάλι έκανε το θαύμα της η γλώσσα. Δάνεισε, από την πλούσια ιστορία της, στους επιστήμονες τα λεκτικά εργαλεία για να προσδιορίσουν τις ιδιότητες του εξασθενούς χρωμίου. Δε γνωρίζω αν υπάρχει άλλος πιο εύστοχος χαρακτηρισμός για τη δράση του εξασθενούς χρωμίου γιατί όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί η δομή του «ξεγελάει» την κυτταρική μεμβράνη, εισχωρεί στο εσωτερικό του κυττάρου και εκεί με την βοήθεια αναγωγικών όπως η βιταμίνη C ανάγεται σε τρισθενές, το οποίο κατά πως φαίνεται αποτελεί τον πραγματικό κίνδυνο. Δούρειος ίππος λοιπόν του τρισθενούς το εξασθενές.
Γι’ αυτό είναι κατηγορηματικοί οι επιστήμονες (γιατροί και χημικοί) για τη δράση του εξασθενούς χρωμίου. «ΤΟ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ. Τέρμα», «Το εξασθενές χρώμιο είναι ΛΙΑΝ ΤΟΞΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ», «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΗ ΟΡΙΑ για την προστασία από καρκινογόνους παράγοντες», «ΑΚΟΜΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ … ΕΠΙΠΕΔΑ ΧΡΩΜΙΟΥ στο πόσιμο νερό. Αυτό δείχνει ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ του προβλήματος», «1.000 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΤΟΞΙΚΟ από το τρισθενές», «Από το 1970 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ότι το αποδεκτό όριο δε ξεπερνά τα 0,05 mg/l», «ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ για τη διαφυγή εξασθενούς χρωμίου στο περιβάλλον» ... ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΓΑΪΔΑΡΟΙ.
Και ενώ λοιπόν όλοι κρούουν … καμπάνα κινδύνου οι καθ’ ημάς υπεύθυνοι κοιμούνται ύπνον δικαίου. Τίποτα από τα παραπάνω δεν έφτασε ως τα αυτιά τους; Ενδιαφέρθηκε έστω προσωπικά ένας απ’ αυτούς να ενημερωθεί για το τι εστί εξασθενές χρώμιο; Οι δημότες δεν πρέπει να γνωρίζουν τι νερό πίνουν και αν αυτό είναι κατάλληλο για πόσιμο; Οι ίδιοι με όλο το θόρυβο, και όχι αδίκως, που έχει ξεσηκωθεί για το εξασθενές χρώμιο συνεχίζουν να ποτίζουν τους κανακάρηδές τους με το νερό του δικτύου; Τέτοια ανευθυνοϋπευθυνότητα είναι πρωτοφανής.
Και για να είμαστε δίκαιοι οι ευθύνες δε σταματούν εδώ. Ποιοι επέτρεπαν για δεκαετίες τώρα τη ρύπανση των νερών με εξασθενές γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων; «Απόβλητα που περιέχουν εξασθενές χρώμιο πρέπει απαραιτήτως πριν από τη διάθεσή τους στο περιβάλλον να υφίστανται κατεργασία μετατροπής του σε αδιάλυτες μορφές του τρισθενούς χρωμίου». Ποιοι επέτρεψαν να μετατραπεί η γη, ο αέρας και το νερό σε εμπόρευμα και να παραδοθούν στους χυδαίους όρους της αγοράς; «Η γη δεν ανήκει σε κείνους που την βλέπουν σαν εμπόρευμα, σε κείνους που την πουλάνε και την αγοράζουν, την καταστρέφουν και την σκοτώνουν. (ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ)» Ο κύριος ΚΑΝΕΝΑΣ; Και έρχονται τώρα σαν ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ με την επιβολή εξευτελιστικών προστίμων-που ποτέ δεν πληρώνονται- μπροστά στο έγκλημα που έχει συντελεστεί να απενοχοποιηθούν απ’ τις ευθύνες τους; Δηλαδή πιστεύουν, ότι ο γάιδαρος θα αρχίσει να βαδίζει καλύτερα αν ρίξουμε μερικές ξυλιές στο σαμάρι του. Γι’ αυτό σας λέω ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ είναι ένας αλλά οι ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΓΑΪΔΑΡΟΙ ΠΟΛΛΟΙ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Φιλε. Στην Δευτερη παραγραφο τα λες Ολα.Αυτο ειναι η ουσια. Δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.Οσοι προτασσουν την τιμη το οριου του Ολικου Χρωμιου το κανουν εκ του Πονηρου...
Παρολο που γενικα δεν ειμαι υβριστικος θα διαφωνησω με τον ορο "ανευθυνουπευθυνοι". Ειναι απλα ανευθυνοι και ασχετοι.
Καινε μεν το εσχετοι ειναι καπως αποδεκτο ,το ανευθυνοι δεν συγχωρειται με τιποτα...
Οσο για το "Δουρειοι γαιδαροι" εινα απλα Γαιδαροι.(Ας μας συγχωρησουν οι πραγματικοι Γαιδαροι ...)