Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Πρωτοβουλία Βαγαίων Πολιτών για το Περιβάλλον



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πρωτοβουλία Βαγαίων Πολιτών για το Περιβάλλον μετά την ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησε την Παρασκευή 11/7/08 στην κεντρική πλατεία του χωριού μας με ομιλητές τους Δρ Ζαμπετάκη Ιωάννη, Λέκτορα Χημείας Τροφίμων, Δρ Μαλανδρίνου Φωτεινή, Ενδοκρινολόγο, Διευθύντρια Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Αγ. Σάββα» και Πατέρα Ιωάννη Οικονομίδη, Πρόεδρο της κίνησης «Πολίτες για την Αειφορία» του Δήμου Οινοφύτων, όπου επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες της για τις επιπτώσεις στην υγεία από την παρουσία του εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό:

Δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της και

Καλεί όλους τους πολίτες να πλαισιώσουν την κίνηση αυτή , ώστε να ασκηθεί από κοινού πίεση προς όλους τους αρμόδιους φορείς (Δήμο, Νομαρχία, Υπουργεία) για:
- περαιτέρω έρευνα ώστε να εντοπιστεί η αιτία της μόλυνσης του υδροφόρου μας ορίζοντα και
- κίνηση διαδικασιών για άλλες πηγές υδροδότησης (γεωτρήσεις κλπ) το οικονομικό κόστος των οποίων πρέπει να βαρύνει τους υπεύθυνους.
Τέλος έχοντας υπόψη ότι το πρόβλημα του νερού δεν είναι τοπικό θεωρεί απαραίτητη τη συνεργασία με τους όμορους Δήμους, τους φορείς και τις κινήσεις πολιτών του Νομού για κοινή δράση και αγώνα για το δικαίωμα μας να πίνουμε καθαρό νερό.

38 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

να ρίξω και μια ιδέα?

τι θα λέγατε να φτιάξουμε ένα φυλλάδιο [2 σελίδες Α4 μπρος πίσω] να το μοιράσουμε στα παιδιά των δημ. σχολείων στη Βοιωτία τη μέρα του Αγιασμού τον Σεπτέμβρη?

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλη καλή η ιδέα σου φίλε γιάννη,όπως και η ομιλία σου.Αρκεί να δώσουν την συγκατάθεση οι Δντές των Δημ.Σχολείων.Ως μέλος της Πρωτοβουλίας ,προσωπικά συμφωνώ,και θα το υποστηρίξω.

Ανώνυμος είπε...

Ζορίστηκα πολύ. Άκουσα τέσσερις φορές την κονσέρβα και έριξα 10 τηλέφωνα μέχρι να καταλάβω τί είπατε εδώ στα Βάγια την Παρασκευή.
Τελικά είδατε ρε τί μεγάλο πράμα και τί Απόλυτες Αλήθειες βγάζει η επιστήμη? Έχει εξασθενές το νερό που πίνετε?
Δεν τρέχει κάστανο.
Το διώχνουμε στο τσάκα – τσάκα, όπως είπανε οι σοφοί.
Δηλαδή:
- Γκρεμίζει ο Σουφλιάς το αυθαίρετο. (Ζαμπετάκης)
- Κάνουμε το χωροταξικό. (Τεό)
- Παίρνει ο δήμαρχος της Μισογκεμίας ένα βυτιοφόρο, βγαίνει στο δρόμο και κάνει ψιτ ή τζιτ (δεν ακούγεται καθαρά στην κονσέρβα γαμώτο). (Κουρούνης)
- Κλείνουμε τις βρύσες. (Ζαμπετάκης)

Αλλά ρε μάγκες αυτό το κλείνουμε το άφησε μισό. Δηλαδή στις πόσες ώρες με κλειστή τη βρύση ψοφάει το εξασθενές? Και αφού είναι τόσο εύκολο γιατί δεν μας το λέγανε πιο νωρίς, να το σκοτώσουμε, να ησυχάσουμε? Θέλω να ξέρω γιατί μέχρι δυο μερόνυχτα βαστάω άπλυτος. Φτάνει? Ή μήπως την θέλουνε όλο κλειστή? Γιατί άμα είναι έτσι, πιό γρήγορα θα τα κακαρώσω εγώ κι όχι το Θηρίο το εξασθενές.
Μπράβο ρε Πρωτοβουλία. Είχαμε μια αγωνία τι θα κάνουμε αλλά τώρα ξέρουμε.
Τι μπούρδες ρε ήταν αυτές? Τι με νοιάζει εμένα ρε η χημεία και τα μόρια και τα άτομα και το κακό συναπάντημα?
Εγώ θέλω να έχω νερό να πίνω χωρίς να γίνω μακαρίτης. Άμα δεν ξέρετε, τι ήρθατε να κάνετε?
Να μας πει ο άρχοντας της Μισογκεμίας που κολυμπάει στα σκατά ένεκα που δεν έχει αποχέτευση ότι οι Βαγαίοι που έχουνε τα ρίχνανε στο ρέμα που πάει στη Κανάβαρι? Γιατί αυτός ρε άμα είχε αποχέτευση πού θα τάριχνε?
Και μετά κοκορεύτηκε ότι αυτός είναι τόσο μάγκας που σταμάτησε τις γεωτρήσεις που πίνανε οι Ρημοκαστραίοι και είχανε Νιτρικά και κάνανε για λίπασμα, αλλά δεν φυτρώνανε στα χωράφια ούτε νοματαίοι ούτε γκέμια και τώρα έκανε δίκτυο από άλλη γεώτρηση στο Κεφαλάρι στο Μάζι. Που έχει νερό και μπόλικο και μόνο 1.5 χρώμιο, δηλαδή 1.2 εξασθενές.
Αλλά οι σοφοί το κάνανε γαργάρα. Μηδέν δεν είπατε ρε?
Άμα πίνουνε οι Ρημοκαστραίοι εξασθενές είναι καλό, ενώ άμα πίνουνε οι Βαγαίοι είναι κακό?
Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά κυρ – Γιάννη ? Και γιατί δεν πετάχθηκες μόλις τάκουσες και συ και η κυρία καθηγήτρια και ο παπα – Γιάννης και οι άλλοι σαν να σας βάλανε νέφτι να τον πλακώσετε?
Και από πού κι ως πού στο Κεφαλάρι εξασθενές που έρχεται από πάνω από τον Ελικώνα? Έχει βαριά βιομηχανία εκεί, αλουμίνια Εuropa ή ταμπάκικα που φτιάχνουνε τα δέρματα για πατούμενα, τσάντες, ζώνες, σακάκια κ.λ.π.? Τίποτα δεν έχει. Από πού έρχεται ρε το κέρατο το εξασθενές που όπως το είπατε επιστημονικά είναι «ανθρωπογενές»?
Ρε χύμα άρχοντα της Μισογκεμίας και των περιχώρων που λένε, δεν μας λες ποιά βοθρατζίδικα και από που ανεβαίνουνε καρσί στο βουνό, αδειάζουνε ότι κουβαλάνε και φεύγουνε και κανένας Ρημοκαστραίος μισογκέμης ή Μαυροματαίος με βασιλική κορώνα, ή Παληοπαναγαίος αρεοπαγίτης δεν βλέπει? Ξέρεις ή όχι? Σε κόφτει ή όχι?
Γιατί το βοθρατζίδικο δεν είναι σπούργος να πετάξει και να κρυφτεί, να ξαμολύσει την κουτσουλιά του να φύγει. Γιατί ρε δεν μιλάτε? Μήπως είναι πολλά τα λεφτά Άρη?
Ρε μάγκες της Πρωτοβουλίας? Εσείς την Παρασκευή δηλαδή το φχαριστηθήκατε? Άμα πείτε ναι, μου φαίνεται ότι είσαστε για κλάματα.
Δηλαδή στους Βαγαίους που ρωτάνε τι κάνουμε τώρα τι λέτε? Κλείστε τη βρύση και κόφτε το σβέρκο σας? Άμα είναι έτσι πρέπει να πάρετε αμπάριζα και να το πείτε στη μισή Βοιωτία και να ζητάτε μετακόμιση για το μισό νομό.
Τόπες κυρ – Γιάννη και στα Οινόφυτα και στο Σχηματάρι και στη Θήβα έτσι χύμα και σ΄ αυτούς? Νερό τέλος και ο καθένας ότι κόψει η γκλάβα του? Και ζεις ακόμα?
Εσύ κυρία καθηγήτρια φοράς σουσούμια από δέρματα? Στις τρίχες στο κεφάλι βάζεις μπογιά? Σίγουρα και τα δυο. Αυτά δεν κάνουνε πως το είπες τοξίκωση, αφού είναι κάργα στο εξασθενές? Γιατί δεν μολόγησες?
Παπα – Γιάννη τα βαφτίσια στα Οινόφυτα τα κάνεις με εμφιαλωμένο? Γιατί στην κολυμπήθρα το νερό είναι ζεστό και κάνει ατμούς με εξασθενές και ανασαίνει και το μωρό και οι άλλοι. Ή επειδή το αγιάζεις φεύγει το δηλητήριο? Γιατί άμα είναι έτσι να ρίξουμε καμμιά δεκαριά αγιασμούς και πέντε λιτανείες να γλυτώσουμε. Ωραία πράματα επιστημονικά!!!
Και κάτι τις ακόμα για τον κυρ – Γιάννη.
Διάβασα την απάντηση που μου γραψες για την Απόλυτη Αλήθεια της επιστήμης και ξέρεις τι σκέφθηκα?
Τα ντιρντίλικα σφουρλάκια που πηγαίνανε μια δώθε μια κείθε και κάνανε κάγκλιες μοναχά τους.
Τα ξέρεις? Αν όχι, ρώτα τους Αρβανίτες να σου πούνε.
Είχανε στραβό άξονα και γυρίζανε όπως γουστάρανε και όχι όπως έπρεπε. Με τέτοια καμώματα και τέτοιες σταράτες κουβέντες καλύτερα που δεν πήγα Πανεπιστήμιο.
Και δεν λυπάμαι καθόλου που δεν μπορώ να πω σε σας τους σοφούς ευχαριστώ γι΄ αυτά που είπατε και περίπου τα ξέραμε όλοι και γι΄ αυτά που δεν ξέραμε και θέλαμε να μάθουμε, αλλά πήραμε απάντηση μισερές αλήθειες και κόφτε το σβέρκο σας.
Πρωτοβουλία και σοφοί: Κανένας καλός ρεεε...

Υ.Γ1. Λαλίστατοι πού είσαστε την Παρασκευή?
Τα ίδια μυαλά κουβαλάτε? Εσύ κυρ – Αντώνη γεωλόγος δεν είσαι?
Από νερό δεν ξέρεις? Άμα ξέρεις γιατί μουγκάθηκες? Άμα δεν ξέρεις τι σκατά κάνεις στην Πρωτοβουλία?
Εσύ κύριε Μήτσο μου? Συμφωνείς με όλα έτσι όπως γινήκανε? Σου πήρε το εξασθενές την μιλιά ή μουγκάθηκες από τόση σοφία?

Υ. Γ 2. Δηλαδή το διαβολόπαιδο που έχει το αίσθημα στην Αράχωβα, όποτε σούρου, μούρου, τούρου θα κάνει από πριν μπάνιο με εμφιαλωμένο? Γιατί αλοιώς θα δίνει στο θηλυκό εξασθενές. Χώρια που άμα τύχει καμιά φορά, λέμε τώρα, τίποτα εξτρα γλυφιτζούρια (καταλαβαίνετε εσείς)πρέπει να κουβαλάει και ένα εμφιαλωμένο για τα κρίσιμα.
Και μην ακούσω αηδίες ότι είμαι πρόστυχος. Γιατί αυτά είναι όλα μέσα στο καθημερινό μαγκανοπήγαδο και όποιος στραβομουτσουνίασει θα πει ότι ή δεν φέρνει στροφές το νιονιό ή δεν ξέρει να μετράει και να ζυγιάζει.
Η βουκέντρα

istoploos είπε...

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ…
Ένεη παρακολουθεί η Βαγαίϊκη κοινωνία , τουλάχιστον το κομμάτι αυτό που έχει πρόσβαση στη blogοσφαιρα, την απύθμενη υποκρισία όσων εγκαλούν την Πρωτοβουλία Βαγαίων Πολιτών για παραλείψεις ή σκοπιμότητες. Η μακριά παράδοση του ιοουδαιοχριστιανικού φαρισαϊσμού στην ελληνική κοινωνία, ολοζώντανη μέσα από τα σχόλια των γνωστών - αγνώστων υποκριτών.
Ριψάσπιδες όντας οι ίδιοι χωρίς καν να δώσουν την προσωπική τους μάχη, δίχως να ρίξουν μια ντουφεκιά έστω για την τιμή των όπλων για τα μεγάλα προβλήματα του καιρού μας σαν όρνια καραδοκούν να διαμοιράσουν τα ιμάτια-τη νομή της εξουσίας.
Σύγχρονοι πραιτωριανοί ξεθηκαρώνουν έτοιμοι να στηλιτεύσουν όποιον νομίζουν ότι απειλεί την εξουσία τους. Και αυτό που οι ίδιοι ονειρεύονται το παρουσιάζουν ως «σκοτεινό πόθο» των άλλων. Χύνουν χαιρέκακα τη χολή τους – το μόνο που μπορούν να κάνουν καλά- σπιλώνοντας υπολήψεις για ότι νομίζουν ότι αποτελεί κίνδυνο για τα μελλοντικά τους σχέδια.
Το μόνο που ενδιαφέρει όλους αυτούς τους άκαπνους, ατσαλάκωτους γυμνοσάλιαγκες είναι το πώς θα εφορμήσουν πάλι στα «χειμερινά ανάκτορα», πώς θα ζεστάνουν ξανά τους πισινούς τους στις έδρες της Δημαρχίας αδιαφορώντας για τα συντρίμια που θα αφήσουν στο πέρασμά τους. Στα παλαιότερα των υποδημάτων τους οι κινήσεις πολιτών και οι ανησυχίες τους για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του τόπου- ντόρος να γίνεται γιατί στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος. Και για να τους απαξιώσουμε ας τους παρουσιάσουμε σαν τα μούτρα μας. Επίδοξοι μνηστήρες της εξουσίας είναι κι αυτοί διαρρέουν στο περιβάλλον τους- λες κι αν πράγματι συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να τους ζητήσουν την άδεια- προσπαθώντας να τους χώσουν όλους στο λάκκο με τα σκατά.Γενική αποσκάτωση των πάντων,έτσι για να μην μπορούν να μας ξεχωρίσουν.
Γκαιμπελίσκοι από φύση ή λασπολόγοι από έξη πιστοί στο δόγμα «λέγε λέγε στο τέλος κάτι μένει» τις ίδιες χείριστες υπηρεσίες προσφέρουν στον τόπο τους. Μετρούν το μπόι τους με τον ίσκιο τους και προσπαθούν να τους σύρουν όλους προς τα κάτω.
Με την προκρούστεια λογική τους ότι δεν είναι στα μέτρα τους ή ξεφεύγει από τον έλεγχό τους προσπαθούν να το ακρωτηριάσουν.
Άξια τέκνα του Περιάνδρου του τυράννου της Κορίνθου – ο οποίος έστειλε κάποτε έναν κήρυκά του στο Θρασύβουλο, τον ομογάλακτό του της Μιλήτου, και γύρευε να μάθει με ποια πολιτική θα διαχειριζόταν ασφαλέστατα τα πράγματα της πόλης και κάλλιστα θα τη διαφέντευε. Ο Θρασύβουλος λοιπόν αφού έβγαλε τον απεσταλμένο του Περιάνδρου έξω από την πόλη, τον έμπασε σ' ένα χωράφι σπαρμένο, και μαζί του περνούσε ανάμεσα από τα στάχυα, ρωτώντας κι εξετάζοντας τον κήρυκα εξαρχής ποιός λόγος τον έφερε από την Κόρινθο, ενώ ταυτόχρονα έκοβε, κάθε φορά που έβλεπε ένα στάχυ να ξεπερνά τα άλλα, και αποκεφαλίζοντάς το, το έριχνε χάμω, ώσπου μ’ αυτό τον τρόπο κατέστρεψε τα πιο ψηλά και τα πιο ωραία στάχυα του χωραφιού. Κι αφού πέρασε από άκρου σ' άκρο το χωράφι, δίχως να δώσει καμία άλλη συμβουλή, στέλνει πίσω τον κήρυκα- προσπαθούν να αποκεφαλίσουν όσα στάχυα θρασεύουν στα «χωράφια τους».
Κι αν οι παραπάνω μέθοδοι δεν φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα καταφεύγουν στην ερπετοειδή λογική του άσπρου μαύρου. Άντρο κουκουέδων και συνασπιστών η Πρωτοβουλία. Φύλακες γρηγορείτε! Κινδυνεύουν τα ιερά και τα όσια της φυλής μας!Και να δηλώσεις μετανοίας – ήμουν μέλος της Πρωτοβουλίας αλλά τώρα που τους κατάλαβα αποχωρώ! Συγχωρήστε με κυρ φύλακα περαστικός ήμουν από τα γραφεία της. Για γέλια ή για κλάματα; Ή και για τα δυο μαζί;
ΑΙΣΧΟΣ!!! Ντροπή και αηδία μπορεί μόνο κάποιος να νιώσει για τους νοσηρούς εκείνους εγκέφαλους που απεργάζονται τα παραπάνω και δηλητηριάζουν τις σχέσεις των συμπολιτών τους χρησιμοποιώντας εμετικά επιχειρήματα για να υπηρετήσουν τα ποταπά σχέδιά τους. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΣΧΟΣ!!! ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΝΕΝΕΚΟΥΣ!
ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ : Λεβέντες της Πρωτοβουλίας μην πτοείσθε. Δεν έχετε να φοβηθείτε- ούτε να ζηλέψετε- τίποτα από τα ερπετά και τους αρουραίους της πολιτικής ζωής. Αφήστε τους στα λαγούμια τους.

Ανώνυμος είπε...

BOYKENTΡΑ copy paste ........

Τι μπούρδες ρε ήταν αυτές? Τι με νοιάζει εμένα ρε η χημεία και τα μόρια και τα άτομα και το κακό συναπάντημα?
Εγώ θέλω να έχω νερό να πίνω χωρίς να γίνω μακαρίτης. Άμα δεν ξέρετε, τι ήρθατε να κάνετε?

ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΤΙ ΝΕΡΟ θΑ ΠΙΝΕΙΣ.ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ.
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ.

ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΣΟΥ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΟΙΜΟΣΑΣΤΕ .
ΑΓΡΟΝ ΗΓΟΡΑΖΟΝ.
ΑΠ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠ ΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝ΄ ΕΛΑ.ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΗΤΟ ΗΛΙΘΙΕ ?

Ανώνυμος είπε...

Βουκέντρα,


Είχα αποφασίσει να μην απαντώ σε ανωνύμους, όμως τόσες ημέρες που σε διαβάζω, αναρωτιέμαι τι επιδιώκεις, χωρίς να μπω στον πειρασμό να μαντέψω τον γρίφο σου. Σου απαντώ σήμερα για δύο λόγους :

1.Επειδή το δεικτικό σου ύψος φανερώνει αλήθειες και κρύβει ενδεχόμενα ανησυχίες από ενδιαφέρον για τα Βάγια.
2.Επειδή θεωρώ ότι με κρίνεις λάθος για την «μουγκαμάρα» μου όπως την αποκαλείς και μου καταλογίζεις ευθύνες, τις οποίες ίσως δεν έχω.

Για το δεύτερο σου απαντώ ότι σιώπησα, σεβόμενος την τρεις φορές επίκληση της διευθύνουσας τις ομιλίες, για σύντομες ερωτήσεις ή απορίες. Ερώτηση δεν είχα, ήθελα όμως να διατυπώσω την θέση μου. Δεν το ζήτησα, μολονότι με ενόχλησε το γεγονός, ότι για μεν τον Δήμαρχο Θεσπιών υπήρξε θέση στο τραπέζι των ομιλητών, ενώ για τους Δημότες των Βαγίων, άμεσα ενδιαφερόμενους για το καυτό θέμα του εξασθενούς χρωμίου, επιτρεπόταν μόνο σύντομη ερώτηση.

Προτίμησα αντί να διαμαρτυρηθώ, να σωπάσω ώστε να μη δώσω αφορμή για το οποιοδήποτε δυσμενές σχόλιο κατά της Πρωτοβουλίας.

Προσωπικά δεν έμεινα ικανοποιημένος από όσα άκουσα. Αντιπαρέρχομαι τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες που παρεισέφρησαν και στέκομαι στο βασικό ερώτημα που βασανίζει πιστεύω τους συνδημότες μας αλλά δεν απαντήθηκε.

Τι κάνουμε τώρα; Επιθυμούσα να ακούσω προτάσεις και οδηγίες πλην της πανάλαφρης «κλείστε την βρύση» την οποία και συ καυτηριάζεις. Συμφωνώ με όσα λες με το δικό σου πηγαίο ύφος που πραγματικά «κεντάει»
όπως το συνώνυμό σου εργαλείο «κεντούσε» τα ράθυμα βόδια, στο όργωμα ή στην έλξη του αραμπά. Είναι προφανές ότι η βρύση πρέπει να είναι ανοικτή αλλά να τρέχει καθαρό νερό. Πως θα γίνει αυτό, δεν άκουσα καμία πρόταση.

Αντί αυτού άκουσα όπως εσύ στην «κονσέρβα» και οι παριστάμενοι, να εκθειάζει ο κ. Κουρούνης το έργο υδροδότησης του Δήμου του, ο οποίος πλέον πίνει καθαρό νερό, μόνο με 1,5 μg/lt χρώμιο ολικό ή με τον γνωστό κανόνα 1,2 μg/lt εξασθενές !!! Βάλε όσα θαυμαστικά θέλεις.

Με δεδομένη την θέση της επιστημονικής κοινότητας ότι στο πόσιμο νερό η συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου πρέπει να είναι μηδενική, έμεινα έκπληκτος από την μηδενική αντίδραση των ειδικών ομιλητών. ΓΙΑΤΙ; Σκέψου ακόμη ότι ο μεγάθυμος ανωτέρω Δήμαρχος, έχει προσφερθεί να δώσει νερό στα καημένα Βάγια! Εδώ ακριβώς θέλω την προσοχή σου, όσο και όποιου άλλου τυχόν διαβάσει το κείμενο.

Η θέση μου από την αρχή (πρέπει να ανατρέξεις στα επώνυμα κείμενα του Ιουνίου) ήταν και είναι ότι εξασθενές χρώμιο πρέπει να έχει και η Υλίκη. ΄Εχει. Πληροφορήθηκα επίσης, όπως φαντάζομαι και εσύ για αυτό φωνάζεις, ότι στον Ελικώνα απορρίπτονται σε ρεματιές ή καταβόθρες, βιομηχανικά λύματα, αναμεμιγμένα με βοθρολύματα. Όταν το άκουσα είπα ότι αν αληθεύει, τότε στο Κεφαλάρι θα ανιχνευθεί εξασθενές χρώμιο. Ο κ. Κουρούνης χωρίς να το ξέρει επιβεβαίωσε την άποψή μου. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά τι έκταση έχει πάρει αυτή η οικολογική καταστροφή, θα φανεί αν και στις πηγές της Κρύας στην Λειβαδιά, εμφανισθεί εξασθενές χρώμιο, αν δεν υπάρχει ήδη.

Το έλεγξε κανείς; Σκέψου μόνος στου τώρα, το μυαλό σου είμαι σίγουρος ότι είναι ξυράφι, τι σημαίνει αυτό. (Στον Παρνασσό;;;)

Αυτού του μεγέθους το πρόβλημα, αντιμετωπίζεται με μόνη την Πρωτοβουλία; Θέλει συναίνεση και συνεργασία με όλους, έστω και αν υπάρχουν προσωπικές κακές σχέσεις ή πολιτικές αντιθέσεις, οι οποίες σε τέτοιες συνθήκες αν αναφύονται, είναι άπειρη βλακεία.

Με απεκάλεσαν λαλίστατο παραγεωλόγο, απόντα από τα κοινά, που αιφνίδια αφυπνίσθηκα, με κατηγόρησαν επειδή είχα το θάρρος να ξεκαθαρίσω ότι απαιτείται ΟΜΑΔΙΚΗ και όχι ΟΠΑΔΙΚΗ προσπάθεια, με ονόμασαν Ιούδα προφανώς επειδή με την ίδια ευκολία και λογική συζητώ και με την Πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχω και με τους Δημοτικούς άρχοντες. Μομφές πάντα ανώνυμα. Είμαι βέβαιος ότι μετά το σημερινό θα ακούσω και άλλα. Όπως όμως λες και εσύ «δεν μασάω». Κινούμαι από το πιστεύω μου που είναι το καλό του χωριού, άρα και το δικό μου.

Την Παρασκευή άκουσα όμως με ικανοποίηση, όχι εγωϊστική σε διαβεβαιώ, την ομάδα που με κατηγόρησε ότι εναγκαλίζομαι και ασπάζομαι τους λύκους (!!!), να αναθεωρεί και να προτείνει τη θέση μου. Ότι δηλαδή απαιτείται ομαδική προσπάθεια. Χθες είδα στην ιστοσελίδα, τους ίδιους κύκλους, να προσφέρονται για διαμεσολάβηση μεταξύ Δήμου και πρωτοβουλίας λες και υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές.

Είναι στον κανόνα «χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις, γλύφτο»! Αηδίασα, αλλά επαναλαμβάνω «δεν μασάω». (Δεν πιστεύω να θυμώνεις που δανείζομαι εκφράσεις σου). Δεν ζήτησα την γνώμη κανενός, ούτε των γεννητόρων μου, όταν αποφάσισα να δημιουργήσω οικογένεια. Είναι προφανές ότι ούτε πρόκειται να ζητήσω άδεια ποιους θα συναντώ, θα συζητώ ή θα κάνω παρέα. Δική μου η ευθύνη.

Σε διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να βοηθώ όσο μπορώ και ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτω, σε όλες τις κατευθύνσεις, είτε με την Πρωτοβουλία, είτε με την Δημοτική αρχή, είτε μόνος μου. Η προσπάθεια δεν σταματάει και είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα. Εκτός αν μικροπολιτικές σκοπιμότητες, μικρόψυχοι χαμηλού δείκτη νοημοσύνης συμπατριώτες μας εντός ή εκτός Βαγίων και άλλοι κακοπροαίρετοι μεγαλόσχημοι, εξαπολύσουν πόλεμο ώστε να μην ολοκληρωθεί κάτι σωστό, μόνο και μόνο για να μην φανεί κάποιος ικανότερος. Δεν μιλάω για τον εαυτό μου βέβαια και σίγουρα ως Βαγαίος γνωρίζεις τι εννοώ.

Τι θα κάνεις με το νερό, δεν μπορώ να σου απαντήσω υπεύθυνα, εξ άλλου δεν είμαι ο ειδικός επιστήμονας.

Υπάρχει πρόβλημα, αλλά νομίζω θα γίνει ακόμη χειρότερο, αν κλείσεις την βρύση. Προσωπικά, εδώ και είκοσι χρόνια, επαναλαμβάνω εδώ και είκοσι χρόνια, όποτε βρίσκομαι στα Βάγια (και βρίσκομαι συχνά) μόνο για πόσιμο, φέρνω από την Αθήνα. Ξεκίνησε λόγω συνήθειας στην γεύση. Για όλες τις άλλες χρήσεις, χρησιμοποιώ το νερό του Δήμου και σήμερα.

Αν τώρα κάποιος χαρακτηρίσει την στάση αυτή ως ανεύθυνη, επαναλαμβάνω την ίδια φράση. Δική μου η ευθύνη. Προσωπικά την θεωρώ περισσότερο υπεύθυνη από την προτροπή «κλείστε την βρύση» δηλαδή «κόψτε το σβέρκο σας» για να δανεισθώ άλλη μια δική σου φράση.

Αν σε κούρασα, ζητάω κατανόηση.




Αντώνης Κρητικός
Γεωλόγος

Yannis Zabetakis είπε...

@βουκέντρα

απαξιώ να σου απαντήσω...
την άλλη φορά που θα έρθω στα βάγια να μην κρυφτείς ...πίσω από το busy timetable σου [ρώτα τα αγγλάκια τι σημαίνει αυτό!]
και έλα να με ρωτήσεις διά ζώσης...
αν θες και μπορείς...
till then...μη μιλάς με ψευδώνυμα και υπονοούμενα...
βγες με όνομα και ταυτότητα και πες την αλήθεια...
αν ξέρεις τι σημαίνει Αλήθεια!
και λίγα τα λόγια σου για τον Παπαγιάννη...

Yannis Zabetakis είπε...

i got this email from Thanasis Panteloglou

Βγηκε η αποφαση του δικαστηριου Θηβας, για τα ασφαλιστικα μετρα που καναμε μαζι με την ΕΚΠΟΙΖΩ στον Δημο ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ, διοτι μοιραζει ακαταλληλο νερο με εξασθενες χρωμιο στο δικτυο του. η εκδικαση εγινε μαρτιο πριν ξεκινηση το ταχυδιηλιστηριο και επικεντρωθηκε στην περιοχη δηλεσιου που δεν θα καλύπτονταν τοτε με δυιλισμενο νερο. Ανεξαρτητα απο την γεωγραφια της αποφασης, η αποφαση κανει δεκτο οτι νερο με 1-49 μg/lt ειναι ακαταλληλο για ανθρωπινη χρηση, εντελει τον δημαρχο να διακοψη αμμεσα την παροχετευση και να διασφαλισει καθαρο, εγγυημενης ποιοτητας νερο στους δημοτες της περιοχης δηλεσιου. Εγκαθιστωντας Βυτια με χωριτικοτητα ικανη για 200λιτρα ανα ατομο και για 6000 ατομα,την ημερα.Δεχεται την χρηση του δικτυου μονο για πυροσβεση.Η ΕΚΠΟΙΖΩ θα βγαλει σημερα επισημο δελτιο τυπου. Μετα ταυτα ιδου πεδιον δοξας λαμπρης, για της τοπικες ομαδες πολιτων σε Θηβα, βαγια, Ωροπο,Αυλιδα

Ανώνυμος είπε...

οι καταστροφολόγοι και υβριστές τώρα θα πάνε στη θέση που τους αξίζει. Εκει στην γωνία. Μόνοι.

Ανώνυμος είπε...

Για να δεχτούμε φίλτατοι και φίλτατες σαν υπόθεση εργασίας την "βουκέντρα" πρέπει να μολογήσουμε πως έχουμε κατά κυριολεξία να κάνουμε με "ζα και καματερά"... δηλαδή βόδια ή και μουλάρια...
Που μεταφορικά προσομοιάζουν οι άνθρωποι οι ευρισκόμενοι σε λήθαργο σωματικό και πενυματικό που χρειάζονται "ξύσιμο βουκέντρας" για να ξυπνήσουν και να δουλέψουν όπως αλληγορικά ισχύει και όσο ισχύει για τα ατυχή τα βόδια...
Ή και σαν μουλάρια, που προσομοιάζουν συνήθως εκείνοι που κάνουν αγγόγυστα την βαριά και επίπονη δουλειά και τα ακούνε και από πάνω, όρα "μουλάρια" και ο οδηγός και το ζεντέκι...
Και κάποιοι εκ του ασφαλούς, πίσω από το αλέτρι, να χρησιμοποιούν "βουκέντρα" και "λούρα" και "καμουτσίκι"...
Εις το προκείμενο λοιπόν, επαινετοί οι "βουκεντρισμοί", πλην όμως, δεν μας καθίσταται ευκρινές, ποιοι είναι τα βόδια (προς αφύπνιση) και ποια είναι τα δυστυχή μουλάρια (που τραβάνε το κάρο)...
Και δεν μας περιποιούν ιδαίτερη τιμή οι σαρκαστικοί προσδιορισμοί περί "μισογκέμηδων, αρεοπαγιτών Ασκαρίων και Μαυροματαιΐκων κορωνών..."
Αναλογιζόμενοι αυτοκριτικά, το από πολλών ετών ομοίως, αφορών ημάς ρηθέν "ότι όταν ο Θεός μοίραζε τους ρουφιάνους τη μισή μπούρδα την άδειασε στα Βάγια..."
Σκέψου όμως και βουκεντρίσου τελικά τι σου φταίει -και μας φταίει- ;;
Αυτά που δεν μάθαμε την Παρασκευή ή δεν καταλάβαμε ή όσα αγνοούσαμε μέχρι τότε για το χρώμιο και το νερό ;;
Τα όρια λοιπόν που θέτουν οι κρατικές υπηρεσίες δεν καταλαβαίνουμε τελικά αν είναι όρια ασφαλείας ή επικινδυνότητας και επίσης δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τις βραχυπρόθεσμες και μη ορατές στον άνθρωπο τυχόν επιπτώσεις, από τις μεσο-μακροπρόθεσμες σοβαρές βλάβες στην υγείαι όπως καρκίνοι, προσβολή DNA.
Πόσω δε μάλλον που οι έλεγχοι είναι ανύυπαρκτοι και οι ρυπαίνοντες ούτε πληρώνουν ούτε τιμωρούνται, κάτι που εσχάτως και μετά το θόρυβο αρχίζει να διαφαίνεται...
Και αναρωτιέται κανείς εύλογα το τι θα γίνει;;
Πρακτικά, ποια είναι η αρμόζουσα υπόδειξη, γιατί για οριστική λύση δεν φαίνεται...
Κάθε λοιπόν πρωτοβουλία έχει σημειολογική και ουσιαστική αξία όταν "βουκεντρίζει" την άγνοια και την παραπληροφόρηση και κυρίως όταν "τρυπάει" αφυπνίζει κοιμισμένες συνειδήσεις και ασθενείς προσωπικότητες που δεν μπορούν να αντιληφθούν τις σοβαρές αυτοδιοικητικές ευθύνες που έχουν αναλάβει...
Ας τα βάλουμε λοιπόν όλα στο "καντάρι", προσωπικές στάσεις, συμπεριφορές, σκέψεις, απόψεις και ενέργειες και να τα ζυγιάσουμε...
Για να βγάλουμε τα ανάλογα συμπεράσματα χωρίς αφορισμούς και καταγγελτικό πλην όμως αναπόδεικτο λόγο...
Αλλά και παλι δεν θα έπρεπε τον πρώτο και κύριο λόγο και ρόλο, θεσμικά να μη τι άλλο, να είχε η Δημοτική Αρχή ;;
Που πεισμόνως αρνείται να δει και να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και το ίδιο το πρόβλημα;;
Γιατί λοιπόν να χρεώνουμε σκοπιμότητα και "υπολογιστική μικροπολιτική" στην κάθε πρωτοβουλία;;
Έγινε κάτι άλλο από κάποιον άλλο;;

Ανώνυμος είπε...

rrncnΑπό τα σχόλια που διαβάζω καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα έχει πολύ μεγαλύτερες προεκτάσεις και διαστάσεις. Αντί να εγκαλούμε τους επιστήμονες και όσους έχουν πάρει θέση πάνω στο πρόβλημα, θα συνιστούσα να δούμε σφαιρικά και με ψυχραιμία το πρόβλημα. Ας υπάρξει συνεργασία και ενημέρωση άλλων κινήσεων των πολιτών σε άλλες πόλεις του νομού. Να ενημερωθούν ακόμα και για τις υποψίες που υπάρχουν, ώστε να ελέγξουν τι γίνεται με το νερό σε κάθε πόλη...χωριό.
Το πρόβλημα αφορά όλο το νομό! Προτείνω λοιπόν μέσω της Πρωτοβουλίας - αν κάποιος έχει άλλη πρόταση - να συγκεντρωθούν όλες οι πληροφορίες (ακόμα και φήμες) που υπάρχουν για αυτούς που μολύνουν με εξασθενές χρώμιο - και αφού γίνει έρευνα σε συνεργασία με άλλες οικολογικές κινήσεις πολιτών, τα πορίσματα να κατατεθούν σε όλους τους αρμοδίους, οι οποίοι πρέπει να πιεστούν για να πάρουν θέση. Νομίζω ότι μετά από όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί οι συνθήκες έχουν ωριμάσει.
Συμφωνώ με τον κύριο Ζαμπετάκη, να φτιάξουμε ένα φυλλάδιο το οποίο θα μοιράσουμε ή στους μαθητές ή πόρτα-πόρτα σε όλο το χωριό. (ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ !!!)
Αλήθεια, έχουν ενημερωθεί οι μεγάλες οικολογικέ ςοργανώσεις; Τι θέση έχουν πάρει για το νερό της βΟιωτίας!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ : Λεβέντες της Πρωτοβουλίας μην πτοείσθε. Δεν έχετε να φοβηθείτε- ούτε να ζηλέψετε- τίποτα από τα ερπετά και τους αρουραίους της πολιτικής ζωής. Αφήστε τους στα λαγούμια τους.
Δυστυχώς υπάρχουν και μέσα στην Πρωτοβουλία τέτοια αρούρια και ερπετά χαμαιλέοντες.

Ανώνυμος είπε...

12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2ΟΟ8 ΩΡΑ Ο8΄36 ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ,Η ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΤΑΧΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ,ΣΑΣ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣΕΚΘΕΤΕΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.ΘΙΧΤΗΚΕ ΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ ΣΑΣ,ΚΑΤΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΛΑΊ΄ΚΟ ΑΣΜΑ.ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΤΑ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ,ΦΥΣΙΚΟ ΚΙ΄ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ν΄ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΚΑΙ Η ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΗΜΠΟΧΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΘΟΛΩΣΕΤΕ ΤΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΤΕ ΤΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΟΧΕΣ ΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ.ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΑΓΝΙΣΕΙ.ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΧΥΣΗ.ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΘΩ ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ.ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.Η Ν.Δ.,ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΤΟ ΚΚΕ,Ο ΣΥΝ,Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΚΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ.ΕΣΑΣ ΟΜΩΣ ΣΑΣ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΡΕΦΕΙ Ο ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ ΜΕΤΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.ΜΩΡΟΜΑΤΑΙΟΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΩ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΜΗ ΜΕ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΦΥΣΙΚΟ ΣΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΚΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΧΑΛΑΤΕ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙΚΑΝΕΤΕ ΓΕΡΓΑΡΑ ΤΗΝ ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ.ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΤΗΛΙΤΕΥΩ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ,ΤΗΝ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ,ΤΟΝ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΑς ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ.ΓΙΑ ΕΣΑς ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ.ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΤΑΧΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΗ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΟΙ ΕΝΩ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥς ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.ΜΗΝ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΗ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΓΙΑ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΡΑΠΕΖΩΘΗΚΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΕΡΠΝΟΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΩΦΕΛΙΜΟΥ ΝΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΛΟΥΣΑΤΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑΡΧΟΝΤΑΝ.ΒΑΛΤΕ ΤΟΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΔΕς ΚΑΙ ΣΥΓΑΝΟΠΑΠΑΔΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΟ.ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΟΣΥΝΑΞΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΨΕΥΣΩ.ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΤΗ ,ΤΗΝ ΤΕΩΣ ΝΤΕ ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΙΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ;Η ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΩΜΙΟ;ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.....ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι .
Μετά απο την διάρκεια έξη μηνών
συμπεραίνω οτι και η διαχείριση για εγκατάσταση του εργοστασίου της ΤΕΡΝΑ ,και η διαχείριση για το εξασθενές ήταν ένα φιάσκο για την Δημ.Αρχή.
Αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι εξελέγησαν για να διοικήσουν τα Βάγια απέτυχαν οικτρά.
Εκούσια η ακουσίως δεν έχει σημασία.
Δύο σοβαρά ζητήματα εμφανίσθηκαν και συγνώμη τα έκανα μούσκεμα (σκατα).
Ανθρωπάκια αμαθή,απαίδευτα,ενίοτε ανήθικα,άλλοτε θρασύδειλα που απειλούσαν,χωρίς γνώση αλλά με περίσσια υποκριτικότητα,αλαζονεία,κακία,ψεύ-δος και ανοησία ταλαιπωρούν τον λαό των Βαγίων.
Δεν φταίνε αυτοί.ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ
ΟΜΩΣ
Εχουν καθήκον να κατανοούν τα καθημερινά προβλήματα να υπακούουν στην λαική θέληση και δεν ειναι κακό να διδάσκονται έστω και αργά,
καθε είδους γνώση.
Εκεί που βρίσκονται κατά τύχη πρέπει να υπηρετούν και όχι νατσαλαπατούν τους κατοίκους.
Βρίσκονται σε μια προσωρινή κατάσταση Αρχοντες γαρ.Αυριο θα έχουν πάει στο σπίτι τους.
Να παρευρίσκονται σε κάθε ενημερωτική εκδήλωση,και να δίνουν το παρον τους σε κάθε λαική ανησυχία.
Αρκετά ταλαιπωρούν το όμορφο χωριό μας.

Υστερ.***
Είναι πρόκληση την ώρα που επιστήμονες ενημέρωναν τον κόσμο του χωριού μας για τις βλαβερές συνέπεις του 6σθενούς , εκείνοι να
χλεύαζαν και να γελούσαν ειρωνικά
στην απέναντι ταβέρνα.
Επρεπε να ήσαν εκεί και να απολογούνταν για την μη ενημέρωση,και για το τι μέλλει γενέσθαι.
ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΟΗΜΜΕΝΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

- Κύρ – Αντώνη φχαριστώ που μούδωσες απάντηση. Για τον Ελικώνα ξέρεις κι άλλα? Πες τα γαμώτο γιατί όλοι σφυράνε. Στα δικά μας ρέματα (Κατσιακούτσια) μήπως γίνεται παιχνίδι?

- Κυρ – Γιάννη άμα τα λένε σε άλλους δεν σε νοιάζει το ανώνυμο (θυμάσαι?). Άμα σου την πέφτουνε ζοχαδιάζεσαι και τσαμπουκαλεύεσαι. Άσε που για τις αλήθειες, τη μια είναι και την άλλη δεν είναι, τη μια σε βολεύει με το κιλό και την άλλη ξύκικα. (Ξαναθυμάσαι?). Για την ταμπακιέρα όμως τουμπεκί?
Αγγλικούρες δεν ξέρω και δεν είμαι Αμερικανάκι. Άμα στέκεσαι ντρέτος θα σου λέω μπράβο. Άμα θες δεύτερη φορά το μαρκούτσι στα Βάγια, πα να πει ότι την πρώτη έκρυψες. Γκέγκε?

- Κυρ φιλόσοφε με τις Ελληνικούρες και τα φιλοσοφικά.
Η Βουκέντρα ξυπνάει τα βόδια, άλλοι τα οδηγάνε. Αλησμόνησες ότι μαζί με τα βόδια, πάνε και οι ντάβανοι, κάτι μυγάρες να! Και τι σε κόφτει άμα η μπούρδα με τους ρουφιάνους άδειασε μισή στα Βάγια?
Κι ολάκερη να άδειασε πρέπει να ακούνε οι Βαγαίοι μισερές αλήθειες?
Άμα ρουφιανεύεις, ξεφορτώνεις αλλού αυτά που ακούς. Άμα όμως λες τα μισά εξεπιτούτου, τότε σε βολεύει να μη βγαίνει όλη η αλήθεια. Αυτό πώς το λένε με Ελληνικούρες? Για την ταμπακιέρα και συ τουμπεκί?

Τέλος.

Η Βουκέντρα.

Ανώνυμος είπε...

Ότι δεν θα βρίσκατε το πρόβλημα ήμουνα σίγουρος. Για να το βρείτε έπρεπε να κοιτάξετε μέσα σας, πράμα δύσκολο. Άκουσα και την κονσέρβα της Παρασκευής, μίλησα και στα σύρματα και σας στέλνω τα χαμπάρια.
Στενοχωριέμαι όμως γιατί μου φαίνεται πως ότι και να σας πω, δεν μπορώ να σας φυλάξω από το κακό το μέσα σας.
Με πιο λίγες κουβέντες δεν έβγαινε και συγνώμη δεν ζητάω. Προτού τα διαβάσετε όλα όμως και τα χώσετε στην γκλάβα σας και τα χωνέψετε, μη στέλνετε απόκριση ή βρισιές. Αλλά και μετά βάλτε σειρά για να μη μπλοκάρει το ηλεκτρονικό.
Τα πιο πολλά τα ξέρετε, αλλά δεν τα μολογάτε. Τα κουσκουσέβετε με τους κολλητούς σας αλλά πάρα πέρα ου. Βαστάτε μόνο κρυφά πισινή και ψάχνετε να βρείτε ή να μη σας βρούνε. Μέσα σας ρεεε....
Λοιπόν έχουμε και λέμε:
- Κατηγορία 0. Δύο ομάδες : Οι κάτω από τα 25 χρόνια (0 -) και οι πάνω απ΄ αυτά (0+ ).
Οι 0- μας έχουνε γραμμένους και καλά κάνουνε τέτοιοι που μαστε. Αλλά δεν κάνουνε καλά που δεν μας ξεφωνίζουνε με ουρλιαχτά και τα κρατάνε για τα μπαράκια και τα όμοια. Αρχηγός κάθε φορά άλλος, ανάλογα με τα κέφια και τη μπούκα της εξάτμησης από το τουτού με τους παράδες του μπαμπά.
Οι 0+ αραχτοί με φραπόγαλο το πρωϊ (κάμποσοι μάθανε και τα φρέντο και άλλα σχετικά), μπύρες ή ούζα το μεσημέρι (ευτυχώς που δουλεύουνε τα Αλβανά) και μεζές το βράδυ στις ταβέρνες μέσα στο κατούντι ή παραέξω. Όσοι τους ξεμείνανε τίποτα ψιλά από τις επιδοτήσεις και τα πέτσινα βαμπάκια, που δεν προκάνανε να γίνουνε ουίσκια και μπαρόβιες κατά Χαλκίδα ή αλλού, μεζεδιάζουνε και καραβίδες στο Θεολόγο για να ανιστοράνε τα παλιά χρόνια.
Μάτι μουλωχτό γουρλωτό στα ξέ...α φουστάνια στα θηλυκά 0- τα Παρασκευοσάββατα και ανάλυση μέχρι τελικής πτώσης που λένε σε κάθε σοβαρό θέμα πολιτικοαγροτικογκομενοποδοσφαιροσκυλαδοπανηγυριτζίδικο (ουφ το είπα).
Α και μπιρίμπα (πιο παληά Δηλωτή και Πόκα, αλλά τώρα το ταμείον είναι μείον). Όλοι με ΣΩΣΤΗ άποψη. Αρχηγός κάθε φορά όποιος νυστάζει λιγότερο ή κοπάνισε πιο καθαρά σπίρτα την προηγούμενη. Ύφος βαρύ χέρι – χέρι με τις επιδοτήσεις και τις ακάλυπτες. Κατά προτίμηση 4χ4 με μπούγιο. Προσφορά 0 εκτός από το νούμερο που λέει πόσοι μένουνε στα Βάγια.
- Κατηγορία 2. Αρχηγός Teo Papajohn. Έχει λειψά 2 χρόνια για να βγάλει σύνταξη προέδρου. Τότε που μπορούσε να καταπίνει τις τετραετίες τα σκάτωσε ένεκα που πήγε να κάνει μπαγιόκο με κάτι άδειες και κάτι σιδερικά και έμπλεξε.
Παρατρεχάμενοι, μετρημένοι. Τρέχουνε όλοι μαζί ρίχνοντας λάσπη όπου βρούνε μπας και βγούνε στον αφρό. Ψάχνει που συμφέρει να κολλήσει και ας τούρχεται μια άσπρο μια μαύρο. Ο.Φ.Α. (όπου φυσάει ο Άνεμος αγράμματοι όχι ΟΥΦΟ πούναι μηχάνημα με πολύ μυαλό).
Δεν του κάτσανε του Teo κάμποσα στρέμματα ΗΡΩΝικά και γύρισε φύλλο και πολεμάει ηρω’ι΄κά (γουστάρω στίχο).Παληά μου τέχνη κόσκινο. Τα ίδια με τότε που ήτανε πρόεδρος με τα κοτέτσια του Βοκτάς. Θάκανε όλη τη δουλειά με τις άδειες και το Μηχανιλίκι και θα τάπιανε χοντρά, αλλά τον κράξανε κανά δυο δικοί του ή γιατί είχανε μυαλό ή γιατί τους άφηνε στην απέξω και τα μάζεψε και γύρισε ενάντιος. Κορδώνεται τώρα και για τα δύο αντιστασιακά. Να θωρείς και να ξερνάς.
- Κατηγορία 4. Αρχηγός Grigori Duci. Αυτουνού λείπουνε 4 χρόνια για σύνταξη δημάρχου. Το πεθερικό ακόμα το βλέπει αδικία στη μεγαλοφυία. (Κι άλλο στιχάκι). Όμως άμα την πρώτη φορά παίρνεις 75% και τη δεύτερη σου πέφτει ο κώλος (με το συμπάθειο) στην πηλάλα και στα μοναστήρια για να καλουπώσεις συνδυασμό, τότε αυτό είναι σβουριχτή ροχάλα στη μάπα από το πόπολο. Όοοχι άδικα.
Παρατρεχάμενοι: Gianna (όχι της Ολυμπιάδας) Cristo Pali, καλόγριες, καλόγεροι, κρυφοσακουλέματα της νύχτας και της μέρας (εντός και εκτός έδρας) και καταγγελίαι αυστηραί και ανώνυμαι γιατί το όνομα θέλει και καρύδια (καταλαβαίνετε εσείς ) και ψυχή. Που να τα βρει ο έρμος ? Στα μοναστήρια? Με προσευχές, μετάνοιες να σου πέφτουν τα πάκια, καταγγελίες, νυχτιάτικα ψου – ψου και ντερλίκωμα, μόνο το παπαδαριό στο Βυζάντιο πρόκοψε.
Κάντε του ρεγάλο ρε Βαγαίοι μια Βυζαντινή ιστορία. Ανάμεσα στα ντερλικώματα και τις συνομωσίες μπορεί και να το διαβάσει. Γράψτε και αφιερωση: «Στον κουτοπόνηρο Βλαχοδήμαρχο που στην εποχή του έδινε νερό χωρίς χλώριο (και δεν τον χώσανε στη στενή) και τώρα το παίζει αγωνιστής για την υγεία, αφιερώνεται με φάσκελα χωρίς μεζέ λόγω χοληστερίνης».
- Κατηγορία 8. Έχει και εδώ δύο ομάδες.
Η μια: Αρχηγός Cristo Voudou (ο σοβαρός). Θέλει 8 χρόνια, δυο φορές δηλαδή να γίνει Δήμαρχος να πάρει σύνταξη. Πιο παλιά και ενώ τον μάθανε να λέει και καλημέρες ένα γύρω, δεν του έκατσε η μπίλια. Ζήσε Μάη μου... πως το λένε ρε μάγκες?
Παρατρεχάμενοι: Είμαστε δυο, είμαστε τρεις και μπορεί να γίνουμε και πιο πολλοί άμα ΣΥΝασπιστούμε. Ξεφτερέψαμε τελευταία στο εξασθενές, τη Χημεία, τα νερά κ.λ.π., κ.λ.π. Του βγαίνει δεν του βγαίνει καλυμμένα η Πρωτοβουλία, ψευτοφοβάται μπορεί και τους λαλίστατους, αλλά δεν του κάθεται εύκολα. Ανάβει και κανένα φυτίλι (αυτός ή οι κολλητοί του ) στο ηλεκτρονικό, πάρα πέρα όμως?
Η άλλη: Αρχηγός (?) Grigori Papabill (Ματζαβελόπουλος). Ο μαϊ ντανός στη σαλάτα. Κι αυτός αλλά πιότερο ο φάδερ Loukas, θέλει δυο εκλογές, δηλαδή 8 χρόνια. Ο Loukas χλαπακιάζει κι ονειρεύεται αρχιδήμαρχος με δήμαρχο το γελαστό μπουλούκο. Τούτος πάλι πώς να βγει αφού όλοι ξέρουνε απέξω και ανακατωτά το Louka και τι τριβελλίζει την κόκα του. Άσε που το γελαστό ούτε χαμπάρι έχει τι του γίνεται. Δες τε τα ΗΡΩΝικά. Σήμερα ναι αύριο όχι.
Λοιπόν έχω μια ιδέα συντρόφια: Έχουμε δυο Γρηγόρηδες που σκίζονται και ξεθεώνονται για το καλό του χωριού (βαστηχτείτε ντε λίγο από τα γέλια) ένανε στο 4 και τον άλλονε στο 8. Όμως, επειδή Γρηγόρης πα να πει γρήγορος και τούτοι είναι τα ζα μου αργά, να γίνουμε όλοι μαζί νονοί και να τους ξαναβαφτίσουμε Σταμάτηδες.
Στην κολυμπήθρα με μπόλικο εξασθενές (αυτό που έχουνε γνώση τρομάρα τους) και το γλέντι στη Δαύλωση. Το χορό θ΄ ανοίξει ο Loukas και όλα τα μπικικίνια θα τα βάλουνε τα μοναστήρια.
Καταλάβατε μάγκες τώρα? Τα 2,4,8 είναι σε χρόνια. Το 0 είναι σε όλα. Αλί, αλί και τρισαλί αλλά δεν ξεφυτρώνει και κανένας ζόρικος Αλή (πολύ στιχάκια σήμερα) να πιάσει μια γερή σαμαροπαϊδα μουσκεμένη και να αρχίσει να βαράει και να προγκάει ολούθε.
Μέσα σε όλα (μάθανε ότι ..... , πλακόσανε και οι γύφτοι), γυροφέρνουνε αλαφρά – αλαφρά και μερικοί τέως με αστέρια. Όμως Όττο, η ομάδα δεν τραβάει παρά μονάχα το καζανάκι στη χέστρα, θέλει χοντρές αλλαγές και χώρίς μούρη καρδινάλιου, γιατί αλλοιώς, χωρίς βαθμό στο Γιούρο.
Λαλίστατοι μήπως γαργαλιόσαστε? Λέω μήπως. Αχνοφεγγίζει κάτι αλλά άμα δεν σιγουρευτώ δεν μιλάω.
Όλοι αυτοί προσδοκάνε το διάφορο και όσο το σκαλίζω τόσο κάνει μπαμ ότι τους βολεύει η Πρωτοβουλία. Και μπήκανε ή βάλανε κολλητούς για ρουφιάνους. Για το πόπολο (0) έχει ελαφρυντικά. Για τους αρχηγούς και τους παρατρεχάμενους 2,4,8 ούστ ρε. Τραβάτε να γίνεται άνθρωποι πρώτα και ξαναελάτε να μπείτε μπροστά ρε κερχελέδες, καθαροί και μπροστά. Γραφτά και με θάρρος για να φανεί ότι παρεκτός την κακομοίρικη κουτοπονηριά, αρχίσανε να φυτρώνουνε και μπαλάκια στα σκέλια σας.
Υπομονή ρε, πως κάνετε έτσι? Έχω και για το Δήμαρχο και το συνάφι του. Είναι σε άλλη κατηγορία, αβαθμολόγητη. Η γραμμή έρχεται από την τέως υπουργάρα. Π.χ. κ. Τέως, μπορώ να πάω για κατούρημα? Ακόμα και αυτό. Τώρα θα μου πείτε του τα παίρνουνε κι όλα αλλά πόσα, πώς και πού πάνε, θα το βρει η νεκροψία. Το παιδί από τα Γρεβενά νάναι καλά που βρίσκει δρόμους με το αζημίωτο γι΄ αυτόνε και κάμποσους άλλους.
Ζοριστήκανε λίγο με τα ΗΡΩΝικά (μη σας πιάσουνε κώτσους δεν έχει καθαρίσει η τζαμαρία), ζορίζονται περισσότερο με το νερό (αλλά έχουνε νεροκουβαλήτρα τη νομοθεσία και ρίχνουνε στα μουλοχτά μπηχτές για μηνύσεις), είναι και η Πρωτοβουλία κακόχρονο νάχει, είναι και η καυγατζού η τέως Αντιδημαρχίνα που ανακατώνεται με όλα και μαλώνει κάθε μέρα και μ΄ άλλονε (οι σφαλιάρες και τα καινούρια γυαλιά δεν βοηθήσανε), είναι το Γιωργάκη με το 4χ4 Μερσεντέ που αλλοιθωρίζει κατά Δήμαρχου καρέκλα και ρίχνει τους φούσκους, είναι και ο Μακ – Πάνος που την έχει δει μάγκας καουμπόις αλλά στραβολαίμιασε να κοιτάει πέρα δώθε σ΄ άλλες φαμίλιες και παρέες (ας μη πούμε για άλλους φτάνει), είναι και τα τζιμάνια της χοντρέλας (μπάκα και φάτσα) αντιπολίτευσης, στριμοκωλιάζει η κατάσταση.
Αλλά που θα πάει? Άμα συνενοηθούνε μεταξύ τους μπορεί και να βγει κάτι.
Και να μην ξεχνιώμαστε. Δεν βγήκανε μόνοι τους, τους βγάλαμε. Έχει δίκιο η Μάργκαρετ. (Ρε Πάνο, Κασνέσι – Νομαρχία, τι δουλειά έχεις αυτού μέσα? Κάθε φορά που έχει Δ.Σ. καταπίνεις τίποτα για να μην αναγουλιάζεις από τις παπάρες των Γρηγόρηδων και των άλλων?)
Αυτό όμως που θέλει ψαχούλεμα από τρελλογιατρό με πολλά χαρτιά, είναι γιατί οι 2,4,8 πλακώνονται όπως τα τσακάλια στο κουφάρι, αφού το 2010 Δήμος Βαγίων φινίτο. Εκτός και αν η τέως υπουργάρα έχει πολύυυυ...... μεγάλη δύναμη, που δεν φαίνεται. Και δεν θα βάλει κ΄μπζα ο Yiannakis?
Άμα όμως γίνει, προσέχτε καλά, προσέχτε λέω, άμα δεν έχει αντίβαρο εκείνο το ρημάδι το εργοστάσιο με το αέριο και το ρεύμα, τότε να βγείτε στην πλατεία και να χειροκροτάτε τον Τσαραμπάρη γιατί θα δείξει ότι είσαστε τσάμπα μάγκες της σφαλιάρας.
Αλλά αυτά τα κάνουν άντρες που φοράνε τα παντελόνια σωστά και όχι για να μη φαίνεται ο κώλος τους. Ή μήπως ρε περνάει από το σκατοκέφαλό σας κάτι τέτοιο και ονειρευόσαστε δημαρχιλίκια αφού θα βγείτε να πείτε του κόσμου τις παπαριές για τους αγώνες που κάνατε και δικαιωθήκατε?
Άμα γίνει κάτι τέτοιο όμως και πάρετε φόρα και βγείτε στα μπαλκόνια, να περιμένετε και τούτο.
Θα φανερωθώ και θα σας κράζω εγώ με ντουντούκα.
Σας έβαλα δύσκολα έ? Ξαναλέω!
Τα πιο πολλά τα ξέρατε αλλά δεν μολογάτε δυνατά. Και τώρα με το μαλακό ένας – ένας στο βρίσιμο, γιατί θα μπλοκάρει το ηλεκτρονικό. Θα τα διαβάσω όλα και άμα κανένας αξίζει απάντηση θα τη στείλω.
Μέχρι τις 19 του μήνα. Μετά πάπαλα. Πορευτείτε μοναχοί σας και καλό ξεκαλοκαίριασμα.Θα σας τα ξαναρίχνω όποτε μπορώ ή όποτε με πάρει η μπόχα από ξεφτυλίκια, όμοια με της Παρασκευής.

Υ.Γ. Επειδή κάμποσοι είσαστε μόνο κουτοπόνηροι και επειδή οι άλλοι καμπόσοι που καταλαβαίνετε θα σφυράτε στον αέρα και θα κοιταγόσαστε με νόημα που λένε, γι΄ αυτό σας τάγραψα.
Για να σας φυλάξω από το μέσα σας. Γιατί και την Πρωτοβουλία οι πιο πολλοί την κάνατε για το διάφορο. Όχι για τα Βάγια.
Και όσο θυμάμαι τι άκουσα στην κονσέρβα για την Παρασκευή, τόσο λέω ότι δεν λαθεύω.
Πού είναι ρε το ενδιαφέρον σας ?
Τι είπατε στον κόσμο που περίμενε με αγωνία? Μη, φτου κακά?
Πού είναι ρε το όλοι μαζί? Για όλους δεν είναι το πρόβλημα?
Το Γιωργάκη και το Δημητράκη της Νομαρχίας γιατί δεν τους διαολοστέλνετε?
Γιατί δεν τους κράζετε?
Καλά με το Δήμαρχο δεν συνενογιέστε.
Μ΄ αυτούς?


Η Βουκέντρα.

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΥΚΕΝΤΡΑ
ΤΗΝ 12 ΕΤΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΣΟΥ ΤΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΙΧΟΜΥΘΙΑ ΣΟΥ ?
ΔΕΝ ΧΡΗΖΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΜΝΕΙΑΣ .
ΕΧΕΙ ΛΙΓΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ.?

ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΔΗΜΗΤΑΚΗ ΜΠΑΤΣΟΥΛΗ ?
ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ?

ΜΟΝΟ Ο GREGOR DUCI ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ ?
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΝ ΥΒΡΙΖΕΙΣ ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΑ.

TA MHNYMATA ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ
ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΔΩ.
ΟΙ ΑΒΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ.

ΚΑΠΟΤΕ ΠΕΤΟΥΣΕΣ ΦΕΙ ΒΟΛΑΝ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ.
ΤΩΡΑ ΑΜΟΛΑΣ ΜΕΛΑΝΙ.
ΤΟ IP ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ.ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΠΛΕΟΝ.

Yannis Zabetakis είπε...

το ip της βουκέντρας...

χοχοχο

γκεγκε!

of course!!!

Ανώνυμος είπε...

Το ιστολόγιο αυτό είναι ενας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΙΔΕΩΝ.

Παρακαλώ, οι "ανώνυμες" προσωπικές απόψεις και σχόλια να κινούνται σε ευπρεπή επίπεδα.

Ανώνυμος είπε...

-Εξαιρετικά αφιερωμένα, στην «όμαιμη, ομόγγλωσση και ομόθρησκη» "βουκέντρα".-

(Μέρος Ι)

Ή κατά πως λέμε, «αλλού με τρίβεις, δέσποτα, κι αλλού ‘χω ‘γώ τον πόνο»...

Μια φορά λοιπόν και έναν καιρό, ήταν μια πολύ θρήσκια γυναίκα τρελά όμως ερωτευμένη με έναν δέσποτα καλόγερο, αλλά από ντροπή και σεβασμό δεν τολμούσε να του το εκφράσει ευθέως.
Μια μέρα, λοιπόν, προσποιήθηκε την άρρωστη, δήθεν ότι είχε ανυπόφορους πόνους στην πλάτη, και παρακάλεσε τον δέσποτα, μια και ήταν μόνη, να της κάνει "εντριβές" για να καλμάρει ο "πόνος".
Πράγματι, ο καλόγερος την επισκέφθηκε στο σπίτι της και, όντας απονήρευτος, άρχισε να την τρίβει στην πλάτη.

Η ώρα περνούσε και ο καλόγερος έτριβε μέχρι που η γυναίκα έχασε την υπομονή της.
Σου λέει, ξιπάστηκα που ξιπάστηκα και αμάρτησα αλλά έτσι, χωρίς κέρδος κέρατο, αλλά και πάλι ο φόβος της ντροπής, την έκανε να ξεστομίσει την παροιμιώδη φράση:
«Αλλού με τρίβεις, δέσποτα, κι αλλού ‘χω ‘γώ τον πόνο».

Από τότε έμεινε η φράση και διασώθηκε έως τις μέρες μας, υποδηλώνοντας ότι:
"Η αιτία των πραγμάτων δεν είναι εκεί που αφήνουμε να φαίνεται ό,τι είναι..."

Πόσω δε μάλλον, όταν θέλουμε να κάνουμε τα μουλάρια βόδια και το ανάποδο...

Για βάλτα λοιπόν αυτά κατά μέρος, σ΄ ένα απόσκιο κεί δα, στους "βουκεντρισμούς" σου...

Και επίσης:

(ΜέροςΙΙ)

"Μια φορά, ένας συγγενής του Νασρεντίν Χότζα που είχε πάει κυνήγι, ήρθε το βράδυ για να τον δει Χότζα και του έφερε ως δώρο μια μικρή πάπια.
Χαρούμενος ο Χότζας έβαλε να μαγειρέψει αμέσως μια υπέροχη «σούπα - πάπιας» και κράτησε και τον επισκέπτη του να φάει μαζί τους.
Σε λίγο, όμως, η μυρωδιά που έβγαινε από το σπίτι, έφερε κι άλλο επισκέπτη που είπε ότι είναι φίλος του συγγενή του που έφερε την πάπια και κάθισε στο τραπέζι. Τι να κάνει ο Χότζας, αραίωσε λίγο τη σούπα για να φτάσει και του έβαλε κι εκείνου ένα πιάτο. Μετά από λίγο ήρθε κι άλλος ένας που είπε ότι είναι φίλος του φίλου του συγγενή που έφερε την πάπια και κάθισε κι αυτός στο τραπέζι και σερβιρίστηκε κι αυτός σούπα, αφού ο Χότζας την αραίωσε και πάλι.
Στο τέλος, αφού ήρθαν κι άλλοι, και κάθε φορά αραίωνε τη σούπα ο Χότζας, άρχισε πια να εκνευρίζεται όταν ήρθε κι άλλος ένας που είπε:
«Είμαι ο φίλος, του φίλου, που έχει φίλο τον φίλο τού συγγενή σου που έφερε την πάπια» και κάθισε κι αυτός στο τραπέζι για φαγητό. Κάθισε όπως κι οι υπόλοιποι περιμένοντας τη σούπα του, κι ο Νασρεντίν του έφερε σε λίγο ένα πιάτο με ζεστό νερό.
«Τι είναι αυτό», ρώτησε ο τελευταίος επισκέπτης.
Κι ο Χότζας του απάντησε:
«Είναι η σούπα της σούπας, από τη σούπα της σούπας από την πάπια…», που έφερε ο συγγενής μου...

Έτσι λοιπόν και η "εξ αντανακλάσεως" αγανακτισμένη "βουκέντρα", κατά πως μας τα λέει, πούχει μια "καλή κουβέντα" εύκαιρη για όλους και για όλα...
Από την μπερδεμένη και ακαταλαβίστικη "κυρα -πιστήμη" κι αυτήν την άλλη τη "ξαδέρφη της, την παλιο-χημεία", με τη σάρα και τη μάρα και το κακό συναπάντημα που σέρνουνε ξοπίσω τους σαν παιδιά τους, αυτά "τα παλιο-άτομα" και εκείνα "τα παλιο-μόρια"...
Μέχρι και αυτούς τους νοματαίους που την κάλεσαν στη ρούγα τους και βγάλαν και δυο τρία σκαμνιά και δυο παλιοκουρελούδες κατάχαμα και τις φίλεψαν με κανα δυο καλούλια...
Για κάνουν μια κουβέντα και "με αυτές" αλλά και με αυτούς τους μπάγασες, που βρέθηκαν στη ρούγα, σαν παλιοί της γνωστοί, όπως ο κυρ Αντώνης και ο κυρ Γιάννης...
Που τις είχαν ακούσει και τις είχαν δει από κοντά τις δυο τους πιο παλιά, σε μια άλλη, παραπάνωζα γειτονιά, που την λ(ι)έγανε "παλιο-Πανεπιστήμιο" μαζί με αυτά τα μόρτικα αλανόπαιδα, τα "μόρια και τα άτομα"...
Που παίξανε μαζί τους "κρυφτό" και "κυνηγητό" αλλά και κλει(τς)-κοπάν(ι)και πολλά πολλά άλλα τότε γνωστά παιχνίδια...
Και που μάλλον, μόνο σε κακό δεν τους βγήκε αυτή η παλιο-"γνωριμία" όπως λέει ο κόσμος...
Κάνοντας και πολλούς άλλους να «μελαγχολήσουν» που φάγαν τα νειάτα στις παλιο-Αθήνες & στις παλιο-Θεσσαλονίκες και αλλαχού, πληρώνοντας αδρά τα χιλιαρικάκια οι οικογένειές του για να σπουδάσουν…
Και ευτυχώς που ήταν και μερικοί κοντά στην Αθήνα και παίρνανε και κάνα πανέρι με κάνα φαΐ βδομαδιάτικο και την ψιλοβγάζανε καθαρή, γιατί για τους λοιπούς σπουδάζοντες στις διάφορες «κυρα-πιστήμες» ανά την Ελλάδα έπαιζε μαντολίνο η λόρδα…
Τι θάθελαν τα σπουδάγματα και τα γράμματα;
Έτσι λοιπόν για να εστιάσουμε στο ζουμί της παροιμίας, ξεκίνησε μάλλον να φάει "πάπια" την Παρασκευή και κατέληξε μάλλον μην βρει ούτε το "ζουμί" της η "βουκέντρα"...
Και επειδή όλοι οι άλλοι, οι μίζεροι και μισεροί, τα κάνουν μεσιακά και τα βγάζουν σαν μισόλογα μισοτιμής, για πέστα μας ολάκερα, βρε βλάμη-μισσα, χωρίς "καγκ-ί-λιες" και άσε τις αλογόμυγες, τις βοιδόμυγες και τις χρυσόμυγες να "κάνουν τη δουλειά τους", ξέρουν που να πάνε...
Την κάνουν χρόνια αυτή την σκατοδουλειά...
Ειρήσθω εν παρόδω, σου διαφεύγει από το λεξιπαιγνιδικό σου «τοπο-κομπολόγι», το περί Μαυροματαίων «κουτουρούδων»;;

"Ο μετ΄ ελληνικούρων και λοιπών παρελκομένων ανώνυμος θυμο-φιλόσοφος των χθεσινών 14.28΄ μ.μ"

Ανώνυμος είπε...

Για τα IP's χαλαρώστε. Και αυτά είναι ανώνυμα όπως και τα σχόλια.

Yannis Zabetakis είπε...

@κομπιουτεράς

τα ip είναι απλά αριθμοί ...από τους ...providers όμως μπορούμε να βρούμε τα πάντα...

άρα μάλλον άδικο έχεις!

Yannis Zabetakis είπε...

14.28 χθες
14.08 σήμερα...

θα δανειστώ τα κείμενά σου σε ένα από τα επόμενα αρθράκια μου...

είναι ότι πιο γοητευτικά φρέσκο έχω διαβάσει εδώ και χρόνια για το παλιο-Πανεπιστήμιο :)

Ανώνυμος είπε...

φιλε Γιάννη, τα IP's δεν βρίσκονται πάντα και πάντοτε. Μόνο για ειδικές περιπτώσεις που εδώ δεν υπάρχουν. Τις περισσότερες φορές τα IP δεν λένε τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Βουκεντρα περαστικα σου.Ακομη δεν σου εχει περασει;Για ποσα χρονια νομιζεις ακομη οτι θα λειτουργεις προβοκατορικα υπερ του κολλητου σου του Μιμη Αγγελου;Οσο κι αν προσπαθεις δεν σωζεται με τιποτα.Αφου σου ταχω ξαναπει κατα προσωπο και ξερεις οτι γνωριζω και τον τροπο εκφρασης σου και τον τροπο σκεψης σου.Τωρα βρηκες βημα σ΄αυτο το blogs και γραφεις τις αντιδραστικες σου οπως παντα αποψεις.Ομως απο τα κομπλεξ κατωτεροτητας που σε διακατεχουν και τις προσωπικες αναφορες που επιλεκτικα κανεις ανακατευοντας την σουπα ακομη και με ονοματα που συμπαθεις η προσποιεισαι οτι συμπαθεις,εκτιθεσαι και αυτη τη φορα κινδυνευεις να αποκαλυφθεις και θα πληρωσεις και τις παληες σου αμαρτιες.Μη ξεχνας οτι ουδεν κρυπτον υπο τον Ηλιον αλλα θαπροσθετα εγω και υπο το Σκοτος της Νυκτος,μιας και μεχρι σημερα ολο στα σκοταδιακινεισαι.Μεταξυ κατεργαρεων ειλικρινεια.Δεν καταλαβαινω γιατι ξαφνικα εχασεςτην ψυχραιμια σου και με τα γραφομενα σου κινδυνευεις να αποκαλυφθεις.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΒΑΓΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΚΡΟΛΑΘΑΚΙΑ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ.ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ,ΟΣΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΛΟΓΓΣ ΓΙΑ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΙΔΙΟΤΗΤΑ.Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΑΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΙΑΝ ΕΝΔΗΜΟΥΝ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΙΔΙΑ.ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΥΠΟΝΟΜΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ.ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ.ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΑΣΥΡΜΟ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΛΑΘΗ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ.ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΡΟΛΗΠΤΟΥΜΕ ΥΠΕΡ ΚΑΠΟΙΩΝ.ΣΥΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΡΕΜΟΣ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ανηκω στην ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.Ομως σαν ΓΝΗΣΙΟΣ ΒΑΓΑΙΟΣ αγαπω και ενδιαφερομαι για τα ΒΑΓΙΑ.Ημουν και υποψηφιος Δημοτικος Συμβουλος σε Συνδυασμους που δεν ασκησαν εξουσια.Ασχολουμαι καθημερινα με τα προβληματα που μας απασχολουν ολους.Στην αρχη πιστευα οτι το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ θα ηταν καλο για τα ΒΑΓΙΑ απο αποψης δουλειας.Αν οντως μολυνει καλυτερα να μη γινειποτε.Τωρα για το νερο δεν ξερω τι να πω.Σιγουρα το εξασθενες βλαπτει.Δυστυχως για καθαρα ιδελογικοκομματικους λογους και λογω καποιας φιλικης σχεσης ψηφισα τους σημερινους.Δεν τους κακολογω.Τοσα ξερουν τοσα κανουν.Εγινε πως εγινε,ας μη σταθουμε εκει,οσο κακο κι αν ειναιαυτο.Επειδη ειμαι ανθρωπος της πιατσας και του καφενειου και συζητω καθημερινα,ειλικρινα θελω να κανω μια προταση.Πρεπει οπωσδηποτε για να πανε μπροστα τα ΒΑΓΙΑ να συνεργαστουν ειλικρινα δυο Συμπολιτες μας.Ο Χρηστος Βουδουρης και ο Γρηγορης Δουσης.Μη με παρεξηγειτε.ΔΕΝ ΣΠΕΚΟΥΛΑΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.Τον Δουση μαλιστα δεν τον εχω στηριξει.Ομωςειναι καιοι δυο τους καθαρα παιδια και νομιζω αυτο τους το αναγνωριζουν ολοι.Ας αρχισουν από τωρα να συζητανε και πολυς κοσμος θα τους στηριξει.Ας βαλλουν πανω από τις προσωπικες τους φιλοδοξιες το καλο των ΒΑΓΙΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Επιτελους.Ελεος.Αφηστε τα κομματικα και τα προσωπικα σας στην ακρη.Οτι κι αν γραφουν καποιοι,που μαλλον ειναι δυο τρεις που μεταμορφωνονται κατα πως τους βολευει και ποτε υπερασπιζονται και ποτε βριζουν το ιδιο ατομο,πεφτει στο κενο.Κανεις δεν τους δινει σημασια.Εμεις να συνεχισουμε τον αγωνα που ξεκινησαμε.Ο καλος ο Στρατηγος τους χρειαζεται ολους τους Στρατιωτες στη μαχη.Ετσι κι εμεις δεν περισσευουμε.Ολοι ειμαστε χρησιμοι.Εγω παντως εχω διαπιστωσει οτι στην Πρωτοβουλια συμμετεχουν απο παντου και αυτο κακοφαινεται σε καποιους λιγους.Κατ αρχας συμμετεχουν απλοι προβληματισμενοι Πολιτες.Συμμετεχουν εκπροσωποι Φορεων.Συμμετεχουν εκπροσωποι ολων των Συνδυασμων των προηγουμενων Δημοτικων Εκλογων.Ολος ο κοσμος συμμετεχει.Ας απομονωσουμε λοιπον εκεινους τους λιγους που προσπαθουν να σηκωσουν διαχωριστικα τειχη.Παραλληλα να ζηταμε ευθυνες αλλα και να αναγνωριζουμε και τις προσπαθειες και τις θετικες ενεργειες αυτων που ασχολουνται με τα κοινα προβληματα του τοπουμας.Ας μη ξεχναμε οτι και το θεμα του Εργοστασιου και το θεμα του Νερου αναδειχθηκε απο συγκεκριμενο ατομο που υπηρετει Θεσμο και μαλιστα ειναι παντα παρων σε ολες τις προσπαθειες με διακριτικοτητα.Επειδη δυστυχως δεν μπορουμε να αποτρεψουμε αυτα τα απαραδεκτα που γραφονται εδω,τουλαχιστον ας μη παρασυρομαστε από τους γνωστους αγνωστους κουκουλοφορους της ηλεκτρονικης ανωνυμιας και ας αγκαλιασουμε ολους τους Βαγαιους και τις Βαγαιες που αγαπουν το Χωριο μας και δεν εξυπηρετουν καμμια αλλη σκοπιμοτητα.Να διατηρησουμε την ψυχραιμια μας και να ειμαστε ενωμενοι σε καθε μας κινηση και κυριως να ενημερωνονται οσο το δυνατον περισσοτεροι αλλα και να καλουνται οσο το δυνατον και πιο πολλοι στις συναντησεις,οπως γινοταν στην αρχη.Και κυριως δεν εχουμε το δικαιωμα να απορριπυουμε κανεναν είτε εχει ασκησει ειτε επιθυμει να ασκησει εξουσια.Ολοι Μαζι και με Ολους.Να ανοιξουμε ακομη περισσοτερο για να πλαισιωθουμε απο περισσοτερους Συμπολιτες και Συμπολιτισσες.Προσοχη στους προβοκατορες και τους χαμαιλεοντες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να έιστε όλοι "ανώνυμος". Ένα ψευδώνυμο είναι πολύ καλύτερο. Και αυτό είναι ανώνυμο. Απλά υπάρχει μια αναφορά.

Εδώ σας επιτρέπει αυτό:
Όνομα/Διεύθυνση URL

Ονομα (ψευδώνυμο)
Διευθυνση URL (κενό)

Ανώνυμος είπε...

Από τα "ιοβόλα δήγματα" και τις "ιοβόλες βουκεντρικές" προ-διαθέσεις κανείς δεν διασώνεται...
Αλλά και που άραγε ήταν κρυμμένος αυτός ο "βουκεντρικός προσωπικός αλυτρωτισμός";;
Που περνάει "γενιές 14" απαξάπαντες πλην των Mimis & Takis...
Που κυβέρνησαν κοντά μια 20ετία ή καμιά 240 μηνάκια...
Εσύ άραγε μια και δεν σπούδαζες και δεν δεν διάβαζες άρα και δεν έλειπες από τα Βάγια, ως εξακολουθητικά ντόπιος ντέ, δεν θυμάσαι κάτι αρνητικό (τους);
Δεν ήταν μέσα στα Συμβούλια τους και πρόσωπα που εσύ λοιδωρείς και απαξιώνεις;;
Και βέβαια οι "Φιλιππικοί" σου δεν σου προσάπτουν κατ΄ ανάγκη και την ιδιότητα του "ρητορεύοντος Δημοσθένη" εκεί στην Αγορά του Δήμου...
Ξιφουλκώντας κατά πάντων και όχι απλά δικαίων και αδίκων "διαγράφεις" με το "ξίφος" σου αέναους κύκλους σημαδεύοντας, πολλούς υποτίθεται εχτρούς, αλλά μη πετυχαίνοντας τελικά ούτε έναν...
Με τέτοιες ασκήσεις «επί ηλεκτρονικού χάρτου» και μια ατελέσφορη και αδιέξοδη πρακτική δεν εισφέρεις κάτι στο ουσιαστικό ζητούμενο...
Ούτε μας κομίζεις την "γλαύκα εν Βαγίοις" αναφερόμενος σε επαγγελματικές ιδιότητες τέως Προέδρων ή Δημάρχων που ήταν συνυφασμένες με "λαμογιές"...
Και που για κάποιες περιπτώσεις τις λές με χρονοκαθυστέρηση 30 χρόνων...
Εκτός πια και αν είναι αυτά που ξέρεις, σαν τα Αρχεία του Foreign Office, που κατά την παράδοση και το νόμο, ανοίγουν 30 year΄s after...
Τέτοια ατομική γενναιότητα και προσωπική μεγαλοψυχία...
Τα κράτησες σαν «εφτασφράγιστο» μυστικό και θα μας τα ξεφουρνίσεις τώρα δηλαδή;;
Σαν «φρέσκιες προοπύρες»…;;
Ή μήπως εκεί που η υποβολιμιαία ισοπεδωτική κριτική σου "αρραβωνιάζεται" και συμπεθεριάζει την κουτσομπολίστικη μικρο-κριτική της ρούγας, προχωράνε αγκαζέ, παίρνοντας τα "φτυάρια", στο "θάψιμο";;...
Όλοι στον λάκκο...
Και κοντολογίς, όχι στους δημοκρατικούς όχι στους αριστοκράτες όχι στους φεουδαρχικούς όχι στους ολιγαρχικούς όχι στους τύραννους, όχι στους δημοκόπους όχι στους δημαγωγούς, όχι, όχι ...
Άντε και καλά...
Να γενούμε συνοδοιπόροι σου...
Να σε ακολουθήσουμε...
Με ποιους δηλαδή ;;
Και κατά ποια μεριά;;
Ποιοι είναι οι «όνομα και χάρη» αναμάρτητοι και άσπιλοι;
Ως και η ταπεινή και με περισσή «μετριοφροσύνη» αφεντιά σου ...
Που το μόνο της "σπίλωμα", είναι το αναλογούν αναπόσβεστο ποσοστό, από αμάρτημα από τα αρχαία χρόνια, αυτουνού του προπατορικού αμαρτήματος ντέ, που μπέρδεψε και τη γεωπονία με τα μήλα και τις μηλιές αλλά και τη ζωολογία με τους όφιδες τους πονηρούς και τους πλάνους...
Και κάνανε την έξωση στον κυρ Αδάμ και την διδα Εύα και δεν κρατήσανε αυτοί οι άμοιροι τίποτα ούτε κυριότητα ούτε και επικαρπία και βγήκαμε από τότες όλοι μαζί στο ενοικιοστάσιο και βασανιζόμαστε...
Όπως και εσύ, που έχεις μπερδέψει ποιων πραγμάτων τη «νομή» και ποιων την «επικαρπία» θέλεις ή σε θέλουν να θέλεις...
Αλλά και των "προσώπων" με τα οποία έχεις νταραβέρι ή επιθυμείς να συνάψεις "αφανείς και συμμετοχικές εταιρείες"...
Ονομάζοντας όλους τους άλλους "περιορισμένης ευθύνης", "περιορισμένης νοημοσύνης" και "περιορισμένης αντίληψης"...
Και σε ρόλο αυτόκλητου Εισαγγελικού Λειτουργού να απαγγέλλεις κατηγορίες πριν κάνεις ανακρίσεις, εκτός αν τις έκανες και δεν μας τις είπες...
Και οι κατηγόριες; "αδίκημα λήψης σύνταξης δημαρχιακής, αδίκημα πιθανής σκέψης για λήψη σύνταξης, υποψία για μελλοντικό αδίκημα σκέψης για σύνταξη», λόγω εμπλοκής στα κοινά...
Σοβαρά ομολογουμένως αδικήματα...
Απορούμε πως δεν τα έχει προσέξει κανείς ανά την Ελλάδα να θεμελιώσει εκεί την αντιπολιτευτική του τακτική όπως εσύ...
Και σαν Νεο-Καίσαρας έτοιμος να διαβείς εκτός κι αν το έκανες ήδη το Ρουβίκωνα, αναφωνώντας το "alea jacta est"...
Και αφού προηγουμένως έχεις ρίξει στα λιοντάρια όλους τους "Συγκλητικούς", αναχωρείς "έμπλεος" χαράς και ψυχικής αγαλλίασης, για την εντεύθεν των Άλπεων Γαλατία...
Και ο Μποσταντζόγλειος περιπαικτικός λόγος σου και η επιθεωρησιακή καυστικο-ανατρεπτική γραφίδα, με επηρεασμούς συνειρμικούς και σεναριακούς από τον Τσιφόρο και τον Ψαθά μέχρι τον Λαζόπουλο και όχι μόνον, θα είχαν κάποιο παραπάνω νόημα, αν έδειχναν και καμιά λύση...
Και δεν ήταν ένα "επιτηδευμένο ανάθεμα" σε κάποια μόνον φυσικά πρόσωπα...
Το ανακάτεμα στο "μπλέντερ" σου επαγγελματικών ιδιοτήτων, προσωπικών και σωματικών ιδιωμάτων και όλων των άλλων σαρκαστικο-ειρωνικών εφευρημάτων κατά μόνας και κατά σύνολο, δείχνει και το «σημαντικό» σου ανάστημα και το «αναμφίβολο» ήθος σου και το «περισπούδαστο» ύφος...
Αρετές που ομολογουμένως εντυπωσιάζουν μιας & είσαι ένας ασπούδαστος, ίσως απ΄ αυτούς τους «χαρισματικούς αγράμματους», που λένε ότι "σπουδάσαν στο Παν/μιο της ζωής"...
Μακριά ευτυχώς από "πιστήμες, μόρια, άτομα"...
Αυτόφωτος, επαρκής και έτοιμος να μεταλαμπαδεύσεις αλλού το φωτεινό σου αστέρι...
Που λάμπει μέσα σε ένα χωριό ασήμαντων, άσημων και καταχθόνιων προσώπων...
Ένας σύγχρονος Προφήτης, ένας νέο- ΦτωχοΠρόδρομος των καιρών μας που ζει "με μέλι και καρκαλέτσια"...
Όχι πίνοντας "φραπόγαλο", "φρέντους" και ντερλικώνοντας «χοληστηρενούχα» προβατίνα και γκιόσα στα χασαποταβερνεία...
Που πίνει μόνον «νέκταρ ή αμβροσία» και όχι "σκάτς και τζόννυδες" και κυκλοφοράει με τα πόδια ξυπόλυτος και με μια τριμμένη κελεμπία και όχι με τετρακίνητο...
Αν το δείτε λοιπόν μην διστάσετε, να τον ακολουθήσετε...
Άφοβα, θα σας πάει στο σωστό δρόμο...
Και ελπίζουμε να μην κάνει πράξη την «απειλή» του για αποχώρηση από το blog...
Και μείνανε μόνον δυο (μέρες) και σ ήμερα...
Για να γυρίσει το διακόπτη της συμμετοχής του, στο "off"...
Κάνοντας πιο ευκρινή το στόχο του με την αλά "guest star" εμφάνισή του σε ένα μελόδραμα που έγραψε, σκηνοθέτησε και έπαιξε...
Χωρίς καμία αυτο-έπαρση και μετριοφροσύνη που ξεχειλίζει και όπου από κεί, από το ψηλό του κάστρο, θα τηράει και λίγο στα ριζά, για να δει αν θα μπει στον κόπο να απαντήσει και να συνδιαλεχτεί πότε και που με τους πληβείους ιθαγενείς.…
Όντας ένας γαλαζοαίματος.… που θα ΄δέχεται με ραντεβού…
Ένας "απότοκος" μιας νεο-Αρείας Φυλής...
Ας τον δοξάσουμε, αναπέμποντας παιάνες και ύμνους διαλεχτούς στην ύπαρξή του...
Τόχει ανάγκη...
Τόσο κόπο έκανε και μας άντεξε ο άνθρωπος!!!
Τάπιασε όλα τα θέματα...
Και τα σχολίασε...
Αγνοώντας την απλή και βασική αρχή "του αν δεν μπορείς να προσβάλλεις τους ανθρώπους με ουσία, τότε, δεν σε ωφελεί τίποτα ακόμη κι αν το κάνεις με το καλύτερο στύλ..."
Και ορμώμενος από το "βουκεντρικό" σου φανατισμό, διπλασιάζεις και πολλαπλασιάζεις την προσπάθειά σου αφού έχεις ξεχάσει, μέσα στα πολλά εξιστορήματά σου, ποιοι είναι οι τελικοί στόχοι σου...
Και στο τέλος να προναγγέλεις την "ηρωϊκή σου έξοδο", θυμίζοντας μας την στιχομυθία του αείμνηστου και γραφικού Ζήκου από τον Μπακαλόγατο:
- Μαλώνετε ρε, μαλώνετε ρε σεις ;;
Και αν σου πούμε ναι;;
-Θα μας πεις, τώρα δεν μαλώνω εγώ;;
Και κρατώντας "αλά μπρατσέτα" τον μπακάλη- αφεντικό σου, θα μας αφήσεις "μπουκάλα", φεύγοντας μήπως ...;;
Πω, πω, πω,
Μόϊ, μόϊ, μόϊ τσ(-ι) π΄-σούαμ...
Τ΄σ τ΄(ο) μπ-νέμ-ι νάνι ;;


ΥΓ.:
Για κάνε μια αναδρομή στα Αρβανίτικα επώνυμα θα σου διδάξουν πολλά για τη «ρίζα» τους πχ. Δούσης…
Από το λεξι-παιχνιδικό σου τοπικό κομπολόι, απορώ πως σου ξέφυγαν οι χαρακτηριζόμενοι εκ δυσ

Ανώνυμος είπε...

Για σταθείτε βρε αδέρφια...
Βρέθηκε παρ΄ ημίν ένας Ρομπέν με "βουκέντρα" αντί για ξίφος και τον αδικούμε...
Ίσως, γιατί δεν μας λέει, ποιους ακριβώς ευγενείς πολεμάει ή "κάνει" πως πολεμάει...
Ένας Βαγαίος "Αστραπόγιαννος"...
Καβάλλα στο άτι του, θα περνοδιαβαίνει τα στενά και τις ρούγες ξεσηκώνοντας τους κολλήγους...
Κατά των κοτζαμπασήδων και των προεστών δημοτικών αρχόντων τέως νυν και αεί...
Αδέσμευτος, περήφανος και ελεύθερος...
Άντε βρέ....
Και στη διανομή των κτημάτων στους άκληρους!!!

Ανώνυμος είπε...

ρε σσσυ βουκέντρα που λεει και ο Γεωργίου
πεςςς μας κάτι και για τον Ασπρόκαμπο και τον Σσσυναιτερισμό Βαγίων!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Στο ονομα ΒΟΥΚΕΝΤΡΑ κρυβονται 2 ατομα ,τα οποια προσπαθουν να υποβαθμισουν οσους ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ,και απαξιωνουν και οσους τυχον βρεθουν μπροστα τους. Και ειναι οι ακολουθοι: 1)κατοικος Αθηνων , με2,9 δις δραχμες χρεος στην εφορεια. Ο οποιος ειναι και εμπνευστης της ιδεας εγκαταστασης του εργοστασιου στα Βαγια,για να.... . 2)Υπαλληλος τραπεζας, με νομικα προβληματα στη δουλεια του,που αναζητα....σανιδα σωτηριας σε καιρεια θεση του Δημου.(ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ)

Ανώνυμος είπε...

Πάντως αν όντως αληθεύουν αυτά περί των "γνωστών αγνώστων" προσώπων που εν τέλει είναι "2 προϊόντα" σε μια "βουκέντρεια συσκευασία" ...
Τότες τους πρέπει τιμή & δόξα...
Μπορούν άνετα και ανέξοδα μιας και έχουν- αν έχουν οικονομικονομικά προβλήματα- να γίνουν πολύ καλοί επιθεωρησιογράφοι...
Έχουν & "πνεύμα" και "μάτι περιπαικτικό"...
Μόνον για τους άλλους...
Τους άλλους που τους απαξιώνουν συνειδητά και τους προβοκάρουν...
Που δεν τους βοηθάνε οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και οι κοσνέρβες να "καταλάβουν" τι είπαν την Παρασκευή στα Βάγια...
Και βαλθήκαν να πείσουν τοςυ Βαγαίους ότι αυτοί που "δεν κατάλαβαν", κατάλαβαν πολύ περισσότερα...
Αμ πως ...
Και αρχίζει το κουβάρι να ξετυλίγεται...
Και ο "λαβύρινθος" που θέλουν να μας ρίξουν οι "βουκεντρικοί εκ-κεντρισμοί" και τα "βουκεντρικά κεντρίσματα" να περπατιέται...
Και στο βάθος του να αχνοφέγγει...
Κια να διαγράφονται αχνά οι μικρο-σκοπιμότητες και οι προσωπικές βουκεντρικές αγωνίες ...
Και λαχτάρες, όπως ίσως παραπάνω σε άλλο μήυνμα περιγράφονται περίπου...
Μεγάλες λαχτάρες...
Από τους "βουκέντρειους" τιμητές της ευνομίας...
Τους ταγούς της "βουκέντρειας" ανεξαρτησίας και τςη αδέσμευτης προσωπικής γνώμης...
Τους κήνσορες της κατά το "βουκέντρειο Ευαγγέλιο", νέας ηθικής και νέας τάξης των Βαγαιΐκων πραγμάτων...
Των ανθρώπων εμπνευστών και καθοδηγητών, των σύγχρονων Βαγαίων σκαπανέων, που θα ξεδιαλύνουν τους καλούς από τος κακούς...
Με προσωπική ανυστεροβουλία και χωρίς καμία "δεύτερη σκέψη"...
Και όπως σου δια-"μήνυσα": "αλλού με τρίβεις δέσποτα κι αλλού έχω εγώ τον πόνο..."
Και ούτε το "χαμπέρι" πήρες ούτε και το "υπονοούμενο" το αλληγορικό έπιασες ή το άφησες έντεχνα να σου πέσει κάτω...
Η ΗΡΩΝ-ική σου αγχωτική επιμονή και εμμονή σε "καταδίδει" και σε "προδίδει"...
Η απώλεια (της) ψυχραιμίας έκδηλη έντονη...
Η ανησυχία ;;
Ακόμη μεγαλύερη...
Όπως έστρωσε ο καθένας ας κοιμηθεί...
Από τα προσωπικά όμως αδιέξοδα και μπλεξίματα δεν θα αποδράσετε χαντακώνοντας το χωριό και σπιλιώνοντας συνειδήσεις και πρόσωπα...
Ολοι οι υποψήφιοι και εκλεγέντες κατά καιρούς ότι κι αν ήταν ότι κι αν έκαναν έχουν και προσφέρει...
Και δεν αντιμετώπισαν και τους νόμους βέβαια...
Αν αυτό σε "βουκεντρίζει"...
Ή όπως λέμε "σε τσούζει και σε σφάζει..."
Τουλάχιστον, μη το βουκεντρο-δείχνεις και γίνεσαι "ρόμπα", κατά το κοινώς λεγόμενο...
Να περιμένουμε (την) βουκεντρο-
επανεμφάνιση ;;
Ή θα ακούσουμε το σάλπισμα της ηρωϊκής και οριστικής αποχώρησης;;
Άντε βρε...
Και καλά "ξεμπερδέματα"...
Η συμπάθεια και η κατανόησή μας μαζί σας...

Ανώνυμος είπε...

Καίρια θέση του "δ"ήμου...;;;!!!
Χμμμ...
Ποιον μας θυμίζει...
Τι μας θυμίζει...
Πότε (θα τον) "πάρει το ποτάμι"...;;;
Να λυθεί κι ο γρίφος ;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΛΙΑ ΠΑΡ’ ΑΘΛΙΩΝ, ΠΡΟΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ή ΣΤ’ ΑΣΠΟΝΔΥΛΟ ΜΑΛΑΚΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΑΣ ΧΑΜΕΡΠΟΥΣ ΧΑΜΕΡΠΟΥΣ ή ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΟΥ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΥ(Διάλεξε και πάρε. Κανένα δε σε αδικεί)

Τους συναντάς παντού. Τελευταία με την εξέλιξη της τεχνολογίας προνομιακός τους χώρος , ο παράδεισος των αθλίων και των θρασύδειλων, έχει καταστεί το Internet και ιδίως τα blogs. Βυθισμένοι στην πλήρη ανωνυμία και συνήθως καλυμμένοι πίσω από χαρακτηριστικά ψευδώνυμα , κατακεραυνώνουν, βρίζουν, και γενικά βγάζουν το άχτι τους και τα εσώψυχά τους.
Τους βλέπεις παντού! Ή μάλλον δεν τους βλέπεις !Συνήθως ακούς τη φωνής τους μιας και είναι καλοί γνώστες της τεχνικής της παραλλαγής. Το να αποκαλύψουν τον εαυτό τους είναι συνήθως γι’ αυτούς το μεγαλύτερο μαρτύριο που μπορείς να τους υποβάλλεις. Σαν να περιμένεις από ένα βρικόλακα να βγει στο φως, Ο θάνατός τους. Το σκοτάδι θρέφει το αρρωστημένο μυαλό τους και μεγαλώνει τον ίσκιο τους δίνοντάς τους την εντύπωση πως μεγαλώνουν οι ίδιοι.
Κι αν πράγμα απίθανο βγουν κάποτε στο φως τότε … ώ του θαύματος! μεταμορφώνονται. Ούτε λοβοτομή να τους είχε γίνει. Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι. Γιατί εκεί πλέον δε χωρούν φωνές και τζάμπα μαγκιές. Ο λόγος πρέπει να έχει επιχείρημα και το επιχείρημα θάρρος για να φωνηθεί. Και αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα τους. Γιατί αν διέθεταν θάρρος θα ήταν απλά θρασείς και όχι θρασύδειλοι. Μοιάζουν με τα σκυλάκια των σαλονιών που γαβγίζουν με ασφάλεια πίσω από τα κάγκελα του σπιτιού τους.
Ειδίκευσή τους η ρετσινιά.(Σαράντα χρόνια φούρναρης…) Την εκστομίζουν με τη μεγαλύτερη ευκολία όντας καθ’ έξιν και εξακολούθηση συκοφάντες και διαβολείς περιωπής. Η διάδοση της ρετσινιάς και η δίκην προθέσεων είναι γι’ αυτούς τους τσάτσους της παραπληροφόρησης η πιο πρόσφορη και πάγια ( χρόνια τώρα) τακτική εκφοβισμού όσων δημόσια ασκούν κριτική και τοποθετούνται (χωρίς ψευδώνυμα και με τον κίνδυνο της προσωπικής τους φθοράς) για τα προβλήματα του τόπου τους.
Φασίστες από ιδεολογία αντιτείνουν το φασιστικότερο όλων ″αν ανοίξω το στόμα μου″ ως δαμόκλειο σπάθη για όποιον ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ (και το εννοώ ΝΕΟ) θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά .Εκεί στοχεύουν.Να τρομοκρατήσουν και να ελέγξουν συνειδήσεις. Και ποιος στ’ αλήθεια θα τολμήσει να μπει σ’ αυτήν την πράγματι ψυχοφθόρα διαδικασία (που είναι ούτως ή άλλως η ενασχόληση με τα κοινά) έχοντας ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει τα βαποράκια της κακοήθειας και της καμαρίλας; ΚΑΝΕΝΑΣ. Καταλαβαίνετε λοιπόν πού αποσκοπούν; Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της αθλιότητάς τους;
Επειδή οι ίδιοι δεν έχουν το απαιτούμενο ειδικό βάρος (για να μην πω τίποτα χειρότερο) ώστε να εμφανιστούν στο προσκήνιο και να αξιολογηθούν προσπαθούν να ακυρώσουν οποιοδήποτε άλλο εγχείρημα ελεεινολογώντας. Όλα και όλοι λοιπόν μέσα στο γουδί- πρόσωπα, υπολήψεις, συνειδήσεις- για να κονιορτοποιηθούν και να πολτοποιηθούν και έτοιμος ο ιδεολογικός χυλός . Ξέρεις καλά τη δουλειά σου άθλιε γερο - μάγειρα . ΕΥΓΕ. Τα σπόρια σου θα είναι περήφανα για σένα. Τι διάολο! Για ένα όνομα ζούμε!
Αγαπημένη τους ταινία: Ο Ψευτοθόδωρος
Αγαπημένο τους βιβλίο: Εγχειρίδιο Βλακείας
Αγαπημένο τους χόμπι: Λασπόλουτρα σε νερόλακκο. Με τους ομοίους τους.
Αγαπημένο τους σλόγκαν η ατάκα του Clinton Eastwood από τους Ασυγχώρητους ″ Έχω πυροβολήσει ό,τι περπατάει, ό,τι πετάει και ό,τι σέρνεται″
Με την ταχύτητα λοιπόν που εμφανίζονται στις blogοσελίδες δεν είναι παράξενο που ξεφύτρωσε και στον μπαξέ μας αυτό το σαρκοβόρο λουλούδι. Μετά την αριθμητική ακολουθία που μας παρουσίασε 0,2,4,8 … από την οποία έλειπε το 40- εκεί νομίζω αρχίζει το παραλήρημα όταν ψήνεσαι από τον πυρετό- και την ιδιοφυή εξίσωση εξασθενές χρώμιο= βαφή μαλλιών =νερό βαπτίσματος= βλακεία ήρθε η ώρα να λυθεί ο γρίφος του Αϊνστάιν. Ξέρετε εκείνος ο γρίφος που όπως ισχυρίζεται ο δημιουργός του μόνο το 2% των ανθρώπων είναι ικανοί να τον λύσουν. Ισχυρότερος εκείνος που μας ετέθη γιατί παρά τη ″σπαζοκεφαλιά″ που μας προξένησε δεν απαντήθηκε. Να λοιπόν που έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και μας αποκαλύφτηκε. Ο γρίφος όχι ο δημιουργός. Υπομονή για το δεύτερο.
Για όλα κι όλους μίλησε η λαλίστατη βου(κεντρα).(Τι το ’θελε το δεύτερο σύνθετο; Έφτανε το πρώτο. Αρκετά την προσδιορίζει.). Με ύφος βαρύ και γλώσσα κοφτερή που ″φέρνει″ κάτι από τους μάγκες περασμένων εποχών –τους θυμάστε εκείνους τους ξεμανίκωτους που όταν τους έκοβε το μανίκι ο Μπαϊρακτάρης το έκαναν τουμπεκί- δεν άφησε κανέναν (;) χωρίς να τον περιποιηθεί.
Και έχει δίκιο η άμοιρη όταν γράφει ″ Γραφτά και με θάρρος για να φανεί ότι παρεκτός την κακομοίρικη κουτοπονηριά, αρχίσανε να φυτρώνουνε και μπαλάκια στα σκέλια σας.″(Υπάρχουν αμφιβολίες ; Γνωστή η συνέχεια…) ή ″και καταγγελίαι αυστηραί και ανώνυμαι γιατί το όνομα θέλει και καρύδια″ (Συμφωνώ απόλυτα το όνομα θέλει ΚΑΡΥΔΙΑ . Και μην μου πεις ότι το Βουκέντρα είναι… καρύδι)ή ″Αλλά αυτά τα κάνουν άντρες που φοράνε τα παντελόνια σωστά και όχι για να μη φαίνεται ο κώλος τους.″( Κάτι θα ξέρεις για να το λες… ) ή Θα φανερωθώ και θα σας κράζω εγώ με ντουντούκα″.( Πω πω! Τρομάξαμε! Ακούγεται περισσότερο σαν αστείο παρά σαν απειλή. Φανερώσου! Κράξε μας!!!)
Ένα μόνο ξέχασε να μας πει. Το ονοματάκι της!(Τι ντροπές είναι αυτές πάλι που την πιάσανε!) Αυτό θα έκανε τη διαφορά ή το διάφορο όπως και η ίδια γράφει. Γιατί μάγκες γνώρισα πολλούς, μάγκα με φερετζέ πρώτη φορά συναντώ στη ζωή μου. Πάντα κάτι μαθαίνεις όσο ζεις.
Αν και όποτε το αποφασίσει να μας χαρίσει το ονοματάκι της(φέξε μου και γλίστρησα) ας έχει κατά νου της κάποιες λεπτομέρειες που θα της φανούν χρήσιμες.
Να είναι έτοιμη να τελειώσει το παιχνίδι που ξεκίνησε. (Χαρτοπαίκτης, Στηβ Μακ Κουήν)
Να μην έχει την εικόνα γριάς με σάπια δόντια που όταν τρώει πάστες σου δίνει την εντύπωση πως όλες οι πάστες είναι σάπιες.(Γ. Σκαρίμπας)
Εις το σκαλί για να πατήσει τούτο/πρέπει με το δικαίωμά της νάναι/πολίτισσα εις των ιδεών την πόλι./Και δύσκολο στην πόλι εκείνην είναι/και σπάνιο να σε πολιτογραφήσουν./Στην αγορά της βρίσκεις Νομοθέτας/που δεν γελά κανένας τυχοδιώκτης.(Κ. Καβάφης).
Για την αντιγραφή ο εις ″ο παρά οκταετία συνταξιοδοτηθείς δήμαρχος″.
ΥΓ1 : Δε φαντάζομαι να περίμενες διαπιστευτήρια καλής διαγωγής γιατί από χρόνια τώρα τους έχω αλλάξει χρήση.
ΥΓ2: Το γάντι το σήκωσα. Σειρά σου τώρα. ΕΠΩΝΥΜΑ. Αν τιμάς τα παντελόνια(;) που φοράς. Διαφορετικά τουμπεκί ψιλοκομμένο ή γαργάρα τα όσα έγραψες.
ΥΓ3: ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΣΚΕΣΙ (Για το ύφος του κειμένου)

Ανώνυμος είπε...

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΡΕΕΕΕ!!
Σταματηστε και Ξυπνηστε.Εαν ενδιαφερεστε για τα Βαγια ,συνεργαστειτε... Κοιταξτε τι κανουν αλλοι Δημοι.Ευρωπαικα Προγραμμτα ,Αδελφοποιησεις....Κατι θα εχουμε να κερδισουμε...
Αρκει να Ξυπνησετε καποιοι. (εαν ενδιαφερεστε ...)Ε, και αν ο Δημος "δεν τραβαει" βοηθηστε και εσεις..