
Οι περισσότεροι αναζητούν ένα γεύμα με σαρδέλες, επειδή κάνει καλό στην καρδιά. Oι σαρδέλες ωφελούν την καρδιά όσο και τα καρύδια που περιέχουν αξιόλογες ποσότητες λιπαρών οξέων Ω3, το κυριότερο ωφέλιμο συστατικό που απαντάται, κυρίως, στα ψάρια. Oι ξηροί καρποί και τα ψάρια είναι εμπλουτισμένα με αργινίνη, ένα αμινοξύ που βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και των αρτηριών. Πρόσφατη μελέτη αξιολόγησε την επίδραση της λήψης 70 γρ. ξηρών καρπών την εβδομάδα σε 21.545 Aμερικανούς γιατρούς και σε 86.016 Aμερικανίδες νοσοκόμες. Παρατηρήθηκε 47% μείωση κινδύνου αιφνίδιου καρδιακού θανάτου και 30% μείωση θανάτου από κάθε είδους καρδιακή νόσο σε σχέση με τα άτομα που απέφευγαν τους ξηρούς καρπούς.
Η συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ
1 σχόλιο:
Πολύ καλά τα δύο άρθρα για να "χαλαρώσουμε" μέσα στο νοσηρό πολιτικό σκηνικό που ζουμε.
Δημοσίευση σχολίου