Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

"Διγλωσσία για τον Ασωπό"



Από το ΣΚΑΙ.gr

Για διγλωσσία κατηγορεί τον Γιώργο Σουφλιά ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σχετικά με τη ρύπανση του Ασωπού.
Όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, σε έκθεση του ΙΓΜΕ -αρμόδιου φορέα του ΥΠΕΧΩΔΕ - προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Φεβρουάριο, αναφέρεται πως υπάρχει πρόβλημα στον υδροφόρο ορίζοντα του ποταμού, καθώς ανιχνεύονται στα νερά του εξασθενές χρώμιο, αρσενικό και μόλυβδος.
Η έκθεση του ΙΓΜΕ δε δημοσιοποιήθηκε ποτέ, καθώς η κεντρική υπηρεσία υδάτων υποστήριξε ότι δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα και πρότεινε τη διενέργεια νέας μελέτης.
Την ίδια ώρα, στη χώρα μας το υπουργείο υιοθετεί άλλη στάση, αφού στις 7 Αυγούστου ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του Συνασπισμού, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ προσπαθεί να παραπλανήσει τους Έλληνες πολίτες αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα επίπεδα της ρύπανσης στον ποταμό, ενώ θα έπρεπε να προωθήσει κατεπειγόντως ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απορρύπανσης και σωτήριας του Ασωπού.
"Εάν έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο καθώς τα στοιχεία του Ινστιτούτου είναι πάντοτε ασφαλή και αξιόπιστα", δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Σαμπατακάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού του ΙΓΜΕ.
"Αν είχαν αξιοποιήσει καλύτερα το Ινστιτούτο, η χώρα μας δε θα εισέπραττε τις καρπαζιές που εισπράττει", συμπλήρωσε ο κ. Σαμπατακάκης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτία προβληματική.