Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Δυναμική και με παλμό η κινητοποίηση στα διόδια Σχηματαρίου



Ικανοποιητική ήταν η κινητοποίηση των πολιτών που το πρωί συγκεντρώθηκαν στα διόδια του Σχηματαρίου διαμαρτυρόμενοι για το περιβαλλοντικό έγκλημα του Ασωπού και την συνεχιζόμενη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα. Κάτοικοι των Οινοφύτων, του Ωρωπού, του Σχηματαρίου αλλά και από την Εύβοια την Φωκίδα και όλη την Βοιωτία έδωσαν δυναμικό παρόν μοιράζοντας φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς αλλά και μπουκαλάκια με επικίνδυνο και καρκινογόνο νερό Ασωπού.
Τα αιτήματα των κατοίκων έχουν να κάνουν με την απορρύπανση του Ασωπού και της ευρύτερης περιοχής, την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα, την επιβολή τσουχτερών προστίμων στις βιομηχανίες που ρυπαίνουν, την δημιουργία κεντρικής μονάδας επεξεργασίας των βιομηχανικών λυμάτων αλλά και την μετατροπή της άναρχης βιομηχανικής περιοχής σε βιομηχανικό πάρκο που θα προστατεύει το περιβάλλον εφαρμόζοντας αυστηρά την νομοθεσία.
Στη συνέχεια οι κάτοικοι έκλεισαν συμβολικά την Εθνική οδό ενώ αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ καθώς και του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος που ισχυρίζονται ότι τα νερά που βρίσκονται στην επιφάνεια του ποταμού είναι καθαρά".
Η έρευνα του ΙΓΜΕ, που για πολλούς μήνες έκρυβε το ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά και οι μελέτες του καθηγητή του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεολόγου Μιμίδη και άλλων έγκριτων επιστημόνων, καταδεικνύουν την ύπαρξη υψηλών συγκεντρώσεων βαρέων μετάλλων όπως ψευδάργυρος, σίδηρος, χαλκός και νικέλιο, τόσο στα επιφανειακά, όσο και στα υπόγεια νερά. Οι ίδιοι οι έλεγχοι και επανέλεγχοι των Επιθεωρητών αποδεικνύουν περίτρανα ότι τα εργοστάσια, συνεχίζουν να απορρίπτουν ανεπεξέργαστα ακόμη και τοξικά, επικίνδυνα, απόβλητα στο ποτάμι, αλλά και στον υδροφόρο ορίζοντα.



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΟ ΤΟΥς ΠΟΛΙΤΕΥΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥς ΔΡΟΜΟΥς ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΝΗΓΥΡΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ. ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΕΛΑΣΟΥΝ ΕΟΠΙΕΔΗ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ; ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΑΝ ΤΑ ΜΟΝΙΜΑ ΧΑΜΟΛΕΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΟΥΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ. ΕΛΕΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΕΙΔΕΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

αυτούς της ΝΔ τους ξέρουμε. Οι άλλοι, που τρέχουν να προλάβουν να μας σώσουν τι κάνανε και τι κανουν. Νομάρχης, Τσόνογλου, Παπαναγιώτου , Αγάτσα. Γιατι κρυβονται. Οταν έδιναν άδειες στους βιομήχανους ήτανε καλά όλα και τωρα κρυβονται. Τι φοβώνται.Με ποιους είναι. Τι συμ΄φε΄ρονατυ έχουν με τις εταιρείες στα οινόφυτα, με ΕΛΒΑΛ, ΠΡΟΦΙΛ ΑΛΟΥΜΙΝΙΑ ΚΛΠ. Ξυπνήσαμε και περιμένουμε.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί Βοιωτοί συμπολίτες, γιατί αναρωτιέστε για την απουσία βουλευτών και πολιτευτών των δυο μεγάλων κομμάτων; Όλοι τα συμφέροντά τους ή αυτά της πλουτοκρατίας υπηρετούν!!! Φταίμε όμως και εμείς που τους ψηφίζουμε!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 8ΜΜ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΤΟΝ ΜΙΜΗ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΕΣ.... ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΜΗΣ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΨΕΙ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ.