Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του διυλιστηρίου στη Θήβα



Αρχές Μαΐου θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του διυλιστηρίου της ΔΕΥΑΘ το οποίο θα προωθεί καθαρό πόσιμο νερό από τον Μόρνο στην Θήβα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της επιχείρησης Σταμάτης Χαλβατζής.
«Πιστεύουμε ότι μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές δηλαδή αρχές Ιουνίου το διυλιστήριο θα τροφοδοτεί την πόλη μας με νερό απαλλαγμένο από οποιοδήποτε ρύπο. Είναι ένα έργο πνοή για την Θήβα και ξεκίνησε κάτω από δύσκολες συνθήκες» είπε ο κ. Χαλβατζής σημειώνοντας ότι στόχος της ΔΕΥΑΘ ήταν και είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη κατασκευή του διυλιστηρίου αλλά και ο εντοπισμός όσων ρυπαίνουν το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα.
Μάλιστα ο κ. Χαλβατζής αναφέρθηκε και στην επίσκεψη των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στη Θήβα οι οποίοι ενημερώθηκαν από την ΔΕΥΑΘ για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του νερού. «Από την επίσκεψη αυτή προέκυψε και μια ευχάριστη είδηση. Ενημερώθηκα από τον Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος κ. Δερμιτζάκη ότι η μηνυτήρια αναφορά που καταθέσαμε πριν από ένα χρόνο και αφορά τους ρυπαντές έχει πάρει τον δρόμο της και εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε βιομηχανίες της περιοχής μας» τόνισε στη συνέχεια.
Τέλος όπως είπε ο κ. Χαλβατζής «μετά και από αυτήν την εξέλιξη η ΔΕΥΑΘ θα διεκδικήσει με αγωγές όλες τις αποζημιώσεις που δικαιούται και για τα κόστη που προέκυψαν στην επιχείρηση και για όλο αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε αυτόν τον καιρό».
Στο μεταξύ με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για το Νερό (22 ΜΑΡΤΙΟΥ), η ΔΕΥΑΘ σε συνεργασία με το γραφείο Β’θμιας Εκπαίδευσης και της ΕΛΜΕ του Ν.Βοιωτίας, διοργανώνει εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας, την Παρασκευή 20 Μαρτίου και ώρα 11.00, με θέμα «Νερό για όλους - Νερό για τη ζωή – Νερό για Πάντα» με τη συμμετοχή των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η δημόσια συζήτηση, η ανταλλαγή απόψεων και ο δημιουργικός προβληματισμός επάνω σε όλα τα προβλήματα που αφορούν την ορθολογική χρήση των αποθεμάτων πόσιμου νερού, όπως τη διατήρηση της ποιότητάς τους, τις αιτίες ρύπανσης και τον έλεγχο για την προστασία τους.
«Η συμμετοχή των νέων ανθρώπων του Δήμου μας, οι ανησυχίες τους και οι προτάσεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος, πρέπει να αποτελέσουν ερέθισμα ευαισθητοποίησης όλων μας, σε δράσεις και πρωτοβουλίες που στόχο θα έχουν την αειφόρο ανάπτυξη, την προστασία της φύσης και την βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Επειδή θεωρούμε, ότι το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής είναι συνυφασμένα με την επάρκεια και την ποιότητα του πόσιμου νερού, η συμμετοχή σας στην συζήτηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία για όλους μας» σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ.

Πηγή: Thiva-Press


Δεν υπάρχουν σχόλια: