Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

«Θετική απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το λιμάνι της Θίσβης»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς, σε παράσταση από κοινού με το Δήμαρχο Θίσβης, στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, που συζήτησε την Τρίτη 17 Μαρτίου, την αναπομπή του θέματος των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων της ΒΙΠΕ Θίσβης, ανέπτυξε την ανάγκη προστασίας του αρχαιολογικού χώρου στο λιμάνι, με αποτέλεσμα το ΚΑΣ να γνωμοδοτήσει υπέρ των θέσεων της Αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Περγαντάς, υλοποιώντας με συνέπεια τη στάση του για στήριξη των αποφάσεων των τοπικών κοινωνιών, παραστάθηκε στη συζήτηση του ΚΑΣ και με την τοποθέτησή του συνέβαλε σε μια ακόμα νίκη της Αυτοδιοίκησης.
«Είμαστε πιστοί και συνεπείς», επισημαίνει ο Νομάρχης Βοιωτίας «στην υποχρέωση που αναλάβαμε απέναντι στον τόπο μας και τους πολίτες. Για μας οι δεσμεύσεις είναι πράξη. Πράξη που κρίνεται καθημερινά στην παραγωγή αποτελέσματος. Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα στα θεσμικά όργανα της Πολιτείας, δίνοντας διαρκώς τον καλύτερο εαυτό μας, για να προστατευτεί το περιβάλλον, οι ιστορικοί και φυσικοί μας πόροι και η δημόσια υγεία. Για μας η ανάπτυξη θα πρέπει να είναι ισόρροπη και να σέβεται τα φυσικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά ενός τόπου. Επιδιώκουμε η Βοιωτία να αποκομίσει τα οφέλη από τη μετατροπή μιας οικονομίας που ρυπαίνει, σε μια οικονομία που πλουτίζει τη φύση και τον άνθρωπο. Το περιβάλλον για τη Νομαρχία, αποτελεί ζήτημα αιχμής και βασική μας προτεραιότητα. Προχωρούμε και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε μάχιμοι και δυναμικοί για να συγκρατήσουμε και να αντιστρέψουμε κάθε σχεδιασμό που αντιστρατεύεται την πράσινη οικονομία του τόπου μας και την ποιότητα ζωής της Βοιωτικής κοινωνίας». 



Δεν υπάρχουν σχόλια: