Κυριακή 19 Απριλίου 2009

Πασχαλινό μήνυμα



Από τον πολιτικό μηχανικό Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου

Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που με την ευκαιρία του Πάσχα και την δυνατότητα του internet μπορώ για να στείλω τις ευχές μου.
Αξιωθήκαμε να ξαναγιορτάσουμε αυτή την μεγάλη ημέρα που περισσότερο από κάθε άλλη επαναφέρει στις τοπικές ρίζες τους ετεροδημότες-επισκέπτες έστω για ολιγοήμερη ξεκούραση και ευχάριστη διαμονή στη γενέτειρά τους, μακριά ως επί το πλείστον από την αθηνοκεντρική τύρβη 
Αυτή η επιστροφή τους αδερφώνει, σφυρηλατεί και διαιωνίζει με ακατάλυτα δεσμά τη παράδοση και ανανεώνει στο διηνεκές την επαφή με τον τόπο τους, 
Το Πάσχα, πέρα από τα βαθύτατα θρησκευτικά μηνύματα, σηματοδοτεί και ευρύτατους συμβολισμούς χρήσιμους στην καθημερινή μας ζωή. 
Μέσα στη μέθεξη της άνοιξης, των εθίμων του γλυκύτατου Έαρος και της Ανάστασής του, πιστοποιεί, επαληθεύει, διατρανώνει, αναζωπυρώνει και αναθερμαίνει τη νίκη της ζωής.
Δίνει τη δυνατότητα να αντλήσουμε δύναμη και αισιοδοξία, να ανακαλύψουμε το φωτεινό δρόμο της αγάπης, της συνεργασίας, της συμφιλίωσης, της αναγέννησης, της δημιουργίας ,του σωστού σχεδιασμού, της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Όσο όμως δεν πρέπει να παρακάμπτουμε το γεγονός ότι το φετινό Πάσχα, βρίσκει τη Ελλάδα μέσα στον πολύποδα μιας συστημικής κρίσης ως γενεσιουργού αιτίας των ορατών ατομικών, οικογενειακών, κοινωνικών, πολιτικών αδιεξόδων, άλλο τόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χώρα μας μπόρεσε και επιβίωσε στη όχι ανθόσπαρτη ιστορική της διαδρομή. 
Η ισχυρή όμως ακτινοβολία του αναστάσιμου μηνύματος ευελπιστώ ότι εξουδετερώνει τον ζόφο, την απελπισία και ενθαρρύνει με την αισιοδοξία ότι μετά τον κάθε «Γολγοθά» έρχεται η Ανάσταση. 
Αυτές λοιπόν τις λίγες ημέρες εκεχειρίας στη σκληρή και αδυσώπητη καθημερινή μάχη με την επιβίωση , είναι χρέος όλων μας να αγνοήσουμε μεμψιμοιρίες, ανούσιες διαφορές, πικρίες, εφήμερες μικρότητες, παροδικές αντιπαλότητες. Να αισθανθούμε αγάπη, χαρά, θετική ενέργεια και να δούμε την αισιόδοξη όψη της ζωής. 
Να κρατήσουμε τα θετικά του παρελθόντος, να παραμερίσουμε τα λάθη, να κοιτάξουμε μπροστά. 
Με τη δύναμη της ελπίδας που φέρνει η προσδοκία της Ανάστασης να προχωρούμε στον καθημερινό μας αγώνα για επιβίωση, για καταξίωση ατομική συνολική. Να στοχεύσουμε σε ένα καλύτερο αύριο.
Από βάθους καρδιάς εύχομαι Υγεία, Ειρήνη, Ευτυχία με την αισιοδοξία ότι αυτή η Ανάσταση μπορεί να αποτελέσει ένα νέο πέρασμα στο το μέλλον



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.Διαβάσαμε το μήνυμά σου και αποδίδεις πλήρως την σημερινή πραγματικότητα.Τα έχει μέσα ΟΛΑ.Είναικατ΄αρχήν έντονα πολιτικό που το καλύπτουν κάποιοιελαφροί θρησκευτικοί υπαινιγμοί.Δεν νομίζω οτι κάποιος πολιτικός αρχηγός μας είπε ποτέ τόσα πολλά μέσα σε λίγες γραμμές.