Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Σημαντικό πρόβλημα η ανεργία σε ΗΠΑ και Ευρώπη



Ο Πρόεδρος Ομπάμα δηλώνει πως θα χρειαστούν ακόμη μήνες για την επιδιωκόμενη ανάκαμψη από την οικονομική κρίση, ύστερα από την κοινοποίηση των νέων στατιστικών στοιχείων που δείχνουν ότι η ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες έφθασε στον υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 26 χρόνων. Ο κ. Ομπάμα χαρακτήρισε την αύξηση του αριθμού των ανέργων θλιβερή.
Νωρίτερα την Πέμπτη το Υπουργείο Εργασίας στην Ουάσιγκτον είχε ανακοινώσει ότι κατά τον μήνα Ιούνιο χάθηκαν 467,000 θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το ποσοστό ανεργίας έφτασε στο 9.5 τοις εκατό που αντιστοιχεί σε 14.7 εκατομμύρια ανέργους. Το ένα τρίτο από αυτούς βρίσκεται δίχως εργασία για πάνω από 6 μήνες.
Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη κατά τον μήνα Μάϊο έφθασε και αυτό σε ποσοστό 9.5 τοις εκατό που είναι το υψηλότερο της τελευταίας δεκαετίας.
Οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και πολλών Ευρωπαϊκών κρατών έχουν διαθέσει δισεκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση της οικονομίας τους σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν την επικρατούσα τάση.

voanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: