Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Το δίκτυο ύδρευσης στα Βάγια: και Τις πταίει….;


Aπό τον πολιτικό μηχανικό Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου

Μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω η Σφίγγα γκρεμίστηκε από το μυθικό της βάθρο όταν ο Οιδίποδας περνώντας από τους πρόποδες του Φύκιου όρους (σήμερα λέγεται Φαγάς), έλυσε το γνωστό της αίνιγμα και έδωσε τον ορισμό στην λέξη άνθρωπος το όν δηλαδή που κοιτάζει και κινείται προς τα εμπρός, γεμάτος αισιοδοξία και στόχους. Κατά μια ετυμολογική εκδοχή η λέξη άνθρωπος συντίθεται από τις λέξεις :[ άνω + θρώσκω («αναπηδώ») + ὄπωπα (παρακείμενος του ὁρῶ «βλέπω»)]
Και ενώ αυτά έγιναν στην προϊστορική εποχή σήμερα με την κορύφωση της τεχνολογίας, στον ανάντη και γειτονικό Δήμο των Βαγίων το νερό ( συνέχεια-επάρκεια - ποιότητα) αποτελεί ακόμη ανεπίλυτο Σφίγγειο πρόβλημα για τους σύγχρονους «Οιδίποδες» του Δήμου.
Αυτή την φορά δεν θα αναφερθώ στο χρωμιορρυπασμένο και όχι μόνο νερό. Άλλοι συνεχίζουν να προτείνουν σοβαρές, αξιόλογες , και τεχνικά κομψές λύσεις που θα άξιζε να συζητηθούν αν μη τι άλλο τουλάχιστο ως ηθική ‘’αποζημίωση’’ γιατί διαθέτουν χρόνο και σπαταλούν φαιά ουσία. Έχω αναφέρει πριν 1½ χρόνο δημόσια τις απόψεις μου μαζί με μια ακολουθία ‘’βημάτων’’ προς επίλυση περισσότερο της μιας φοράς και υπό αυτές τις συνθήκες δεν επανέρχομαι. Σήμερα θα περιγράψω συνολικά τι συμβαίνει με το δίκτυο ύδρευσης στην ανεπάρκεια του οποίου συχνά-πυκνά πλην όμως αποσπασματικά πολλοί αναφέρεσθε.
Το προβληματικό δίκτυο ύδρευσης των Βαγίων είχα αμέσως επισημάνει, αφού έδειξα τότε εργοληπτικό ενδιαφέρον. Αυτό μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε αν ανατρέξετε στον φάκελο του έργου που βρίσκεται στο Δήμο.
Σύμφωνα με τον τότε ‘’μαθηματικό τύπο επιλογής αναδόχου’’ επί 40 προσελθόντων εργοληπτών είχα καταταγεί δεύτερος στον πίνακα των υποψηφίων αναδόχων ,με ελάχιστη διαφορά στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο από τον μειοδότη Δ.Καφέ. Αυτός ήταν ένας πρόσθετος λόγος που με είχε οδηγήσει στον εξονυχιστικό έλεγχο του φακέλου του έργου.
Τότε (1995-96) λοιπόν εντόπισα, επεσήμανα και ανέφερα αμέσως ότι δεν υπήρχε μελέτη που να είχε ανατεθεί με επίσημη προκήρυξη σε αναγνωρισμένο για μελέτες δημοσίων έργων μελετητικό γραφείο που να έχει και την ευθύνη αυτής.
Αντέτειναν ότι ο λόγος ήταν καθαρά οικονομικός και θεωρούσαν σπατάλη , αναπόσβεστο κόστος και όχι επένδυση την δαπάνη της διάθεσης χρημάτων για σύνταξη μελέτης. Την οδό αυτή ακολουθούν μόνο περιθωριακοί και παρακμιακοί ΟΤΑ. Αυτό δυστυχώς το αναχρονιστικό και απαράδεκτο καθεστώς ίδιο και απαράλλακτο που διαιωνίζεται σε μας, εγκατέλειψε- για να μείνουμε στη γειτονιά μας- ακόμη και ο Δήμος Θεσπιέων με την πρόσφατη επίσημη προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο του βιολογικού του καθαρισμού.
Ο τότε δήμαρχος θεώρησε επιτυχία και μαζί του πολλοί άλλοι (όλοι νέοι ), ότι κατάφερε να βρει για τη σύνταξη της μελέτης αντί ’’πινακίου φακής’’ κάποιο νέο μηχανολόγο της περιοχής που απασχόλησε για κάποιο διάστημα ο τότε Νομάρχης Γιάννης Σταμούλης .
Όταν όμως χρειάσθηκε να εγκριθεί από την Περιφέρεια Στερεάς προέκυψε πρόβλημα ανυπέρβλητο. Χρειάσθηκε πάλι η παρέμβαση Σταμούλη προς τον πολιτικό μηχανικό Παναγιώτη Σταμούλο τότε Διευθυντή της ΤΥΔΚ του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο ανωτέρω συνάδελφος ως έχων προηγουμένως υπηρετήσει στην ΤΥΔΚ Ν. Βοιωτίας γνώριζε ‘’πρόσωπα και πράγματα’’. Αφού τελικά την υπέγραψε, η μελέτη έλαβε την άγουσα προς έγκριση και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.
Ευθύνες στον ανάδοχο ή στην επίβλεψη δεν μπορώ αποδώσω, αν και δεν είναι δύσκολο αυτές να εξακριβωθούν με την υπάρχουσα τεχνολογία αν χρειασθεί.
Αυτό όμως που γνωρίζω είναι ότι πέρα από τις κραυγαλέες ελλείψεις της μελέτης και τις αποκλίσεις -από έστω και αυτή την ελλειπή αρχική- ,δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο ( οριζοντιογραφία, υψομετρία κλπ). Ήταν επίσης εγκληματική επιλογή κατασκευής της νέας δεξαμενής σε θέση με μεγαλύτερο υψόμετρο από την αρχική, γιατί αύξησε υπέρμετρα εκ των υστέρων το πιεζομετρικό φορτίο. Άλλο τραγικό λάθος που τότε θεωρήθηκε επιτυχία ήταν μια γεώτρηση προς τη πλευρά της ράχης….
Υπάρχει σωρεία λαθών στην αρχική μελέτη και στην υλοποίησή της, αλλά η αναφορά των δεν χωρά στο μέγεθος αυτού του άρθρου.
Οι τότε αντιπολιτεύσεις μη ασκούσες τον θεσμικό τους σιωπούσαν εκκωφαντικά. Οι της πλειοψηφίας τα κατά καιρούς λεγόμενα χαρακτήριζαν σπερμολογίες του καφενείου και έτσι απώλεσα την επαφή μου με την πορεία του έργου.
Επανήλθα το 2001 όταν έλαβαν την απόφαση υπ΄αριθ.41 με βάση την οποία καλούσαν τους δημότες – καταναλωτές εκβιαστικά να πειθαρχήσουν και να προκαταβάλλουν το ποσό των 50000 δρχ.( 25000 για το 2001 και 25000 για το 2002) που θα βεβαίωναν στον χρηματικό κατάλογο των αντίστοιχων ετών ,ώστε να γίνουν οι δευτερεύουσες συνδέσεις Έστειλα στο Δήμο την υπ΄αριθ.2477/4-10-01, όπου απεδείκνυα τον καθ΄ όλα παράνομο και καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα περιεχόμενο της πρωτοφανούς αυτής απόφασης, όταν μάλιστα μετά από ’’ μερεμέτια ‘’ ,υπερβάσεις χρονικές και οικονομικές 7 ετών δεν υπήρχε φώς στον ορίζοντα , όταν οι ζημιές και οι διακοπές ήταν καθημερινό φαινόμενο. Η υποχρεωτική προ - αυτο-χρηματοδότηση από τους δημότες του έργου των συνδέσεων άφησε σ΄αυτούς τη στυφή γεύση ότι υπήρχαν αποχρώσες ενδείξεις ‘’πακτωλού’’ και ‘’ελντοράντο’’ διαπλοκής, πολύ περισσότερο αν συνυπολογισθεί η έκπτωση που δόθηκε από τον ίδιο ανάδοχο ήταν 5%
Ύστερα από το παραπάνω έγγραφό μου ξασυζήτησαν το θέμα χωρίς να αλλάξουν απόφαση.
Βρέστε μόνοι σας ποιο το σκέλος της αντιπολίτευσης που ψήφισε αβλεπτεί ‘’ναι’’ και το άλλο που παλινδρόμησε μεταξύ ‘’ναι ‘’και ‘’όχι’’. Σήμερα τα προβλήματα συνεχίζονται. Οι υπεύθυνοι είναι όλοι γνωστοί με όνομα και διεύθυνση, το πρόβλημα υπαρκτό και ας μη το μεταθέτουν από τον Άννα στον Καϊάφα , γιατί αστική παραγραφή δεν υπάρχει.
Τι μέλλει γενέσθαι; Μια άποψη είναι να μείνουν τα πράγματα ως έχουν ,όσο τραβήξει η κατάσταση, με συνεχώς επιδεινούμενα τα σημερινά προβλήματα. Όμως «..η διαρκής αναβολή κάνει τις πράξεις απειλές..» μας λέει ο Δημόκριτος. Η άλλη να αναζητηθούν ΑΜΕΣΩΣ οι ευθύνες για το ’’ έγκλημα.’’ Άλλη μια είναι να διορθωθούν τα λάθη στον υφιστάμενο αγωγό με παρεμβάσεις μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας της δικτυακής μαθηματικής προσομοίωσης, όπως μου είπε η κόρη μου Πολιτικός Μηχανικός του αντίστοιχου τμήματος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το έχω ξαναγράψει ο Δήμος όσο αφορά την ύδρευση να επενδύσει στη υψηλή τεχνολογία. Χρειάζεται σύγχρονο σύστημα διαχείρισης και ελέγχου του πόσιμου νερού. Να αποκτηθεί, να εγκατασταθεί, να λειτουργήσει σύστημα τηλεέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών του δικτύου Η χρηματοδότηση του έργου μπορεί να γίνει από το ΕΣΠΑ.
Το παρόν και το μέλλον του τόπου μας δεν νοούνται πέρα και έξω από το παρελθόν του. Το λέει και ο ποιητής:«Ξέρουμε πάντα καλύτερα πού βρισκόμαστε, πού πατάμε και για πού τραβάμε, όταν γνωρίζουμε από πού ερχόμαστε». Κι αυτή τη συλλογική αυτογνωσία μόνο η γνώση της του παρελθόντος και της ιστορίας μπορεί να μας τη δώσει. Τελειώνοντας επισημαίνω ότι η εποχή της αθωότητας ίσως έχει λήξει οριστικά και ίσως επί τέλους πρέπει να αρχίζουμε να μιλάμε για συνένοχους πολίτες και ευχαρίστως θα περίμενα ουσιαστικό αντίλογο.

17 σχόλια:

Προβληματισμένος Βαγαίος είπε...

Δελφική η τοποθέτησή σου, Θοδωρή και φιλολογική η ανάλυσή σου. Στο υφιστάμενο πρόβλημα περιμένουμε τοποθέτηση με προτάσεις γιατί και πρόεδρος έχεις διατελέσει και εργολάβος είσαι, οπότε γνωρίζεις από τέτοια έργα.
Το πρόβλημα του νερού στα Βάγια δεν είναι ποσοτικό, δηλ. δεν μας επαρκεί, αλλά ποιοτικό, δεν κάνει να το ποιούμε και να το χρησιμοποιήσουμε στη λάτρα του σπιτιού. Όταν τον προηγούμενο μήνα αντιμετωπίσαμε πρόβλημα, δεν οφειλόταν στην ανεπάρκεια του νερού, αλλά στην κακοτεχνία του δικτύου. Το βασικό μας πρόβλημα είναι η ανησυχητική περιεκτικότητα του νερού σε εξασθενές χρώμιο ( και σε ό,τι παρουσιαστεί στο άμεσο μέλλον- γιατί υπαρκτή είναι και η περίπτωση των νιτρικών).
Έχει εξαγγελθεί νέα γεώτρηση στην Αγ. Σωτήρα. Με βάση την προηγούμενη γεώτρηση επί Μπατσούλη, όπου στη συγκεκριμένη περιοχή δε βρέθηκε νερό, πρέπει να προχωρήσουν στην υλοποίηση του έργου; Μήπως κάνουν μια τρύπα χωρίς αποτέλεσμα; Και το κόστος της μεταφοράς του νερού από τη νέα γεώτρηση, αν βρεθεί τελικά νερό, στη νέα δεξαμενή δεν πρέπει να συνυπολογιστεί; Το υφιστάμενο δίκτυο- και αναφέρομαι στο νέο- μπορεί να αντέξει την υδροστατική πίεση με στάθμη αναφοράς τη νέα δεξαμενή; Με ποιες υψομετρικές διαφορές έχει γίνει η μελέτη(;)- αν έχει γίνει μελέτη και δεν πέρασε το έργο από τον φεγγίτη.
Σενάριο πρώτο. Δε βρέθηκε νερό (το πιθανότερο), οπότε προχωράμε στη δεύτερη γεώτρηση. Δεν θα έχει σπαταληθεί χωρίς λόγο χρόνος και χρήμα; Θα κάνουμε πλουσιότερο τον Μπελεγρή και όσους λαδωθούν για να προχωρήσει το έργο, σε μέρες που πρέπει να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά; Μήπως γίνεται αλόγιστη διασπάθιση δημοσίου χρήματος των φορολογουμένων που ήδη αναστενάζουν και βογκούν;
Σενάριο δεύτερο: Βρέθηκε νερό, το ίδιο ποιοτικά. Λύθηκε το πρόβλημα; Θα έχουμε απλά περισσότερο νερό για να ποτίζουμε τους μπαξέδες,- μιας και η δημοτική αρχή το έχει φτηνό (και καλά κάνει, αλλά αυτό το λίγο να το πληρώνουν ΟΛΟΙ)- οπότε όλοι μας θα έχουμε τις ντομάτες μας, τα μαρούλια και τα κολοκυθάκια, αλλά τελικά θα πίνουμε εμφιαλωμένο.
Θεωρείς πως οι νέες γεωτρήσεις θα δώσουν ποιοτικά καλύτερο νερό; Το θέμα μας δεν είναι η σπατάλη φαιάς ουσίας, ούτε ηθικής αποζημίωσης ή επιβράβευσης. Το θέμα μας είναι θέμα ουσίας. Το νερό των Βαγίων δεν κάνει να το πιούμε. Προτάσεις για άμεση λύση…

Ανώνυμος είπε...

Το νερό των Βαγίων δεν κάνει να το πιούμε, είπε ο Προβληματισμένος Βαγαίος. Είναι ακριβώς έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Ετεροχρονισμένα προβληματισμένε Θοδωρή επειδή απευθύνεσαι με τα γραφτά σου και σε σκεπτόμενους, μήν υποτιμάς τη νοημοσύνη κανενός. Βγήκες λάβρος και βαθυστόχαστος να κρίνεις με 13 χρόνια καθυστέρηση, τα καραγκιοζιλίκια των τότε Δημαρχευόντων για τον αγωγό ύδρευσης του χωριού. Και λές:
(Χρησιμοποιώ τα δικά σου λόγια).
"..40 εργολάβοι δώσατε προσφορά και επειδή ήρθες δεύτερος, έκανες εξονυχιστικό έλεγχο του φακέλου του έργου.Εντόπισες,επεσήμανες και ανέφερες οτι δεν υπήρχε μελέτη".Ομολογείς θρασύτατα επομένως,έστω και αν δεν το καταλαβαίνεις, οτι άρχισες τον έλεγχο επειδή ήρθες δεύτερος. Αν ήσουν ο μειοδότης δηλαδή ούτε που θα σου καιγόταν καρφί. ( Τι λαμπρό παράδειγμα ηθικής και ακεραιότητας).
Και δεν μας λές εσύ όψιμε τιμητή ποιά μελέτη διάβασες και έδωσες προσφορά ;
Σύμφωνα με ποιά μελέτη συμπλήρωσες τον προϋπολογισμό και το τιμολόγιο της προσφοράς σου ;
Αν ήσουνα μειοδότης ποιά μελέτη θα εφάρμοζες αφού δεν υπήρχε ;
Γιατί δεν ομολογείς οτι 40 κοράκια τρέξατε να δώσετε προσφορά ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ.
Αυτό είναι ότι καλύτερο για έναν εργολάβο επειδή στο τέλος οι δαπάνες θα πάνε εκεί που θέλει αυτός. Γιαυτό λύσσαξες που ήσουν δεύτερος.
Πάρα κάτω λές: "..Ευθύνες δεν μπορώ να αποδώσω στον Ανάδοχο ή στον Επιβλέποντα.." και μετά λές "..τα προβλήματα συνεχίζονται, οι υπεύθυνοι είναι όλοι γνωστοί με όνομα και διεύθυνση.."
Ολα τα κοράκια την ίδια σκατοφιλοσοφία έχετε, να μην αποδίδετε ευθύνες γιαυτό όλα είναι μπάχαλα. Και συ αν ήσουνα Ανάδοχος την ίδια ανύπαρκτη μελέτη θα εφάρμοζες και τον ίδιο άσχετο, ανίκανο αλλά φαγανό επιβλέποντα θα είχες, που δεν πάτησε στο έργο.
Αλλά θυμήθηκες να καταγγείλεις 13 χρόνια μετά επειδή δεν πήρες τη δουλειά όχι για τίποτε άλλο.
Βγήκες τώρα να κάνεις και μαθήματα υψηλής τεχνολογίας. Ανακάλυψες την "Δικτυακή μαθηματική προσομοίωση" και την πετάς έτσι να εντυπωσιάσεις τους αγράμματους και αστοιχείωτους συχωριανούς σου.
ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΓΡΑΦΊΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΕΙΣ κ.θοδωράκη μας ;
Πως να σε πάρει στα σοβαρά κάποιος με κοινή λογική όταν χαρακτηρίζεις έγκλημα την όλη κατάσταση, προτείνεις να αναζητηθούν ευθύνες ΑΜΕΣΩΣ,υποστηρίζεις οτι πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για συνένοχους πολίτες και ευχαρίστως περιμένεις διάλογο και ταυτόχρονα λές οτι δεν κατηγορείς και δεν ρίχνεις ευθύνες.
Στο διάλογο τι θα πούμε. Οτι θυσιάζεσαι να κατέβεις για Δήμαρχος για να σώσεις και συ το χωριό όπως κάποιος άλλος;
Αυτό λέγεται "επίγνωση του τι λές";
Πρίν απο λίγο καιρό έπλεκες το εγκώμιο του αποδημήσαντος Γ.Σταμούλη. Τώρα τον "καρφώνεις" για "παρατυπίες", "χατηράκια" και "εσκεμμένες παραβλέψεις" σε Δημόσιο έργο.
Θοδωρή όταν θεωρείς τον εαυτό σου έξυπνο και όλους τους άλλους τουλάχιστον κατώτερους της δικής σου διανόησης, το λιγότερο που κάνεις είναι να μας προσβάλεις και να μας αναγκάζεις δικαιολογημένα να σου "τα ρίχνουμε" επειδή η μνήμη και η κρίση δεν μας έχουν εγκαταλείψει ακόμα όπως πιστεύεις.
Γιαυτό προσπάθησε να σοβαρευτείς.
Όταν έχεις ζήσει και σύ μέσα σε "αμαρτίες" μην έρχεσαι τώρα να παραστήσεις τον αδιάφθορο και αναμάρτητο. Προκαλείς και μάλιστα ακόμη περισσότερο επειδή στον κατάλογο με "όσους πταίουν" για τα κακώς κείμενα στο χωριό μας, ένας απο τους "πολύ πταίοντες" είσαι και εσύ αλλά "εντέχνως" το ξεχνάς.
Να θυμάσαι οτι στην πραγματικότητα
οι σοβαροί και αξιόλογοι δεν θέλουν "..η γυναίκα του Καίσαρα να φαίνεται τίμια, αλλά να είναι..".

ΜΠΟΥΧΤΙΣΜΕΝΟΣ ΒΑΓΑΙΟΣ
ΟΜΩΣ ΜΕ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ

Yannis Zabetakis είπε...

να συμφωνήσω με τον Μπουχτισμένο Βαγαίο και να σας θυμίσω ότι 13.7.2008 ένα χρόνο πριν ήρθαμε στα μέρη σας με παπαΓιάννη και Παντελόγλου και Μαλανδρίνου και μιλήσαμε όλοι μαζί για το εξασθενές χρώμιο...
σήμερα 375 μέρες...μετά...τι έχει αλλάξει;

πότε θα σταματήσετε απλά να γράφετε στωικά άρθρα; και να αρχίσετε τις αγωγές;

για την Ζωή σας!

ρε γαμώτο!
αν όχι για σας...κάντε το για τα παιδιά και τα εγγόνια σας...

Ανώνυμος είπε...

NTONΤΟΡΗ ΤΙΡ ΜΑΛΑΚΙ ΘΟΤ.ΝΙ ΤΣΙΚ ΜΕΝΤ ΦΑΡΕ ?

Ανώνυμος είπε...

Απορία ψάλτου, βηξ.

Ανώνυμος είπε...

"...Τελειώνοντας επισημαίνω ότι η εποχή της αθωότητας ίσως έχει λήξει οριστικά και ίσως επί τέλους πρέπει να αρχίζουμε να μιλάμε για συνένοχους πολίτες και ευχαρίστως θα περίμενα ουσιαστικό αντίλογο..."

Δηλαδή αγαπητέ Θοδωρή τα σφάλματα, οι παραλείψεις και οι αβλεψίες, για να μην πούμε για ολέθρια λάθη, των δημοτικών διοικήσεων θα μετακυλιστούν δίκην "συλλογικών ευθυνών" στους δημότες;
Που δεν έκαναν ακριβώς τι;
Εξηγήσετό μας να το αντιληφθούμε ώστε να δεχθούμε και τα λάθη μας (:!) ...
Επίσης η χρονοκαθυστέρηση των τόσων ετών δεν (σε) νομιμοποιεί ούτε ενεργητικά ούτε παθητικά ούτε και επικουρικά στα όσα γράφεις, όσο δε για την μη ανάδειξή σου, σαν εργολήπτη του έργου, υπήρχαν & υπάρχουν θεσμοθετημένα διοικητικά όργανα όπου θα μπορούσες να αποτανθείς ενώ πάντα εμφιλοχωρεί και η συνδρομή των ενδίκων μέσων και η υποβολή ενστάσεων κατά της τελικής επιλογής αναδόχου...
Τι λοιπόν έκανες ή τι και γιατί δεν το έκανες;
Και η φιλολογική σου ανάλυση όπως σωστά επισημάνθηκε λίγα έως ελάχιστα προσφέρει και κατ΄ουδέν συνεισφέρει στην υπόθεση αυτή...
Μήπως τελικά οι όλες παρεμβάσεις κατατείνουν στην διατήρηση στην επικαιρότητα, κάποιων φιλοδοξιών δημοτικών και στην υστεροφημία;
Αν όμως υπάρχουν περαιτέρω δημοτικές φιλοδοξίες καλώς να υπάρξουν, πόσο δε μάλλον που τη στιγμή αυτή βιώνουμε την πλήρη απραξία και την άγνοια για το τόσο σημαντικό και φλέγον θέμα του νερού και της ποιότητας ζωής τελικά στο Δήμο.
Κι αν όπως γράφτηκε η βρύση στο Καζνέσι έχει νιτρικά, είναι βέβαιο ότι δεν φταίνε οι Δήμαρχοι, αλλά η αλόγιστη χρήση π.χ λιπασμάτων αζωτούχων, άρα, πριν απ΄ όλα θα πρέπει αν εντοπιστεί από που έρχεται το νερό αυτό και πως επιβαρύνεται στη διαδρομή...
Και η ευθύνη που μπορεί να αποδοθεί στη συμπολίτευση αλλά και στην μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση είναι, ότι επιτέλους δεν ομονοούν και δεν μπορούν να κάτσουν σε ένα τραπέζι με την πρόσκληση βαγαίων επιστημόνων και τη συνδρομή τεχνικών συμβούλων να βρουν ΑΜΕΣΑ ΜΙΑ ΛΥΣΗ...
Αυτό προέχει και είναι ζήτημα ζωής!
Και εδώ λοιπόν αγαπητέ Θοδωρή υπάρχει πεδίον δόξης(αντιπολιτευτικής) λαμπρόν...
Αν ήσουνα μειοδότης ποιά μελέτη θα εφάρμοζες αφού δεν υπήρχε ;

"Γιατί δεν ομολογείς οτι τρέξατε να δώσετε προσφορά ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ..." γράφτηκε πιο πάνω, εσύ λοιπόν δεν θα έπρεπενα τους ανοίξεις τα μάτια εγκαίρως ως ΒΑΓΑΙΟΣ και να τους αποδείξεις το τι σφάλμα πάνε να κάνουν που θα έχει μεσοπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες;
Εκτός κι αν τότε δεν ίσχυε ή δεν γνώριζες για τη " δικτυακή μαθηματική προσομοίωση"...

Ένας φίλος είπε...

Ανώνυμε 2.37, πλην όμως επώνυμε και καλέ μου φίλε. Χαίρομαι που ξανάγραψες. Μας έλειψε όλο αυτόν τον καιρό η αποκαλυπτική και διεισδυτική σου γραφίδα, οι ωραίες και επίκαιρες τοποθετήσεις, ο αναλυτικός σου λόγος. Μετά το μεγάλο διάλειμμα, πιστεύω να είσαι πιο ταχτικός στη γραπτή σου τοποθέτηση. Περιμένουμε κι εκείνες τις ωραίες αναλύσεις. Εκτός από την ξερή κι ψυχοφθόρα επικαιρότητα χρειαζόμαστε και ένυδρα άρθρα γιατί θα πάθουμε ψυχική αφυδάτωση. Και σαν το καλό ποτιστήρι- τον θυμάσαι τον καλοκάγαθο "Δραγώνα" με το ποτιστήρι από τον φαναρτζή τον Τσιμπογιάννη;- μπορείς να συμβάλεις στην νοητική και ψυχική εφύγραση...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΑΓΙΩΝ:

Ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στην διαρκή προσπάθεια που καταβάλουν για την αναβάθμιση των υποδομών και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Δημοτών,μη φειδόμενοι προσωπικού χρόνου και κόπων, συνήλθαν χθές σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο διεξήχθη με πλήρη απαρτία και σε κλίμα ιδιαίτερης ψυχικής και πνευματικής ευφορίας.
Ομόφωνα ελήφθησαν οι κατωτέρω αποφάσεις:
-1.Με ειδικό διαγωνισμό θα προσληφθεί στον Δήμο με σύμβαση αορίστου χρόνου,πτυχιούχος της Φυσικομαθηματικής Σχολής,θηλυκού γένους. Κάθε τι σχετικό με τα προσόντα των ενδιαφερομένων, θα περιγράφεται στα τεύχη του Διαγωνισμού, των οποίων η σύνταξη ανατέθηκε επίσης ομόφωνα στον γνωστό αναλυτή κ.ΘΕΟΠΑΠΑ.
Θα προτιμηθούν όσες εξ αυτών έχουν μεγέθη που προσεγγίζουν, αν δεν ταυτίζονται,με το 90-60-90 που θεωρείται ιδανικό.
Η νικήτρια του διαγωνισμού, θα υπογράψει αμέσως Σύμβαση αορίστου χρόνου με τον Δήμο και απο την επόμενη ημέρα θα εγκατασταθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Νέο Δημαρχείο.Ο χώρος θα περιφραχθεί με πλέγμα εξαγωνικών ανοιγμάτων και θα έχει μία θύρα εισόδου-εξόδου και στέγη απο ελαφρά "panels" κατάλληλα για στεγάσεις εξωτερικών χώρων.
Εντός του χώρου θα υπάρχει γραφείο με ανατομική πολυθρόνα δια την εργαζομένη.
Πάνω απο την θύρα εισόδου-εξόδου θα τοποθετηθεί ειδική πινακίδα διαστάσεων 120(πλάτος) χ 60(ύψος)
οπου θα αναγράφεται:
"Δικτυωτό Μαθηματικό Μοντέλλο".
Πρόσβαση στον χώρο και ανταλλαγή πληροφοριών σε καθημερινή βάση θα έχουν μόνο οι υπεύθυνοι υδραυλικοί του Δήμου.
Τα λαμβανόμενα στοιχεία τα οποία θα αφορούν βέβαια στην αυτόματη, λόγω μοντέλου,αποκατάσταση όλων των ελλείψεων και βλαβών του αγωγού, θα επεξεργάζεται ο γνωστός για την επιστημονική του κατάρτηση Μηχανικός του Δήμου.( Ετσι θα πληροφορηθεί και που ακριβώς είναι ο αγωγός).
-2.Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο καλούν όλους τους Δημότες να "αγκαλιάσουν" τις προσπάθειες και να βοηθήσουν στην επιτυχή έκβαση του επιστημονικού εγχειρήματος.
-3.Στο επόμενο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο,επίσημος προσκεκλημένος θα είναι ο κ.ΘΕΟΠΑΠΑ τον οποίο παρακαλούμε να σκεφθεί απο τώρα άλλες επιστημονικές μεθόδους, παρεμφερείς της προηγουμένης,ώστε με απλές και ανέξοδες κινήσεις το νερό να απαλλάσσεται του εξασθενούς χρωμίου και των άλλων βλαπτικών συστατικών.
Η πρόταση πάντως της γνωστής Αντιπολίτευσης για την τέλεση ευχελαίου, καταψηφίστηκε.
24-07-2009
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Για την αντιγραφή ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΘΟΔΩΡΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΠΟΥΝΙ.ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΤΗΡΕΙ ΤΟ ΓΝΩΜΙΚΟ Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ.

nekrothaftis είπε...

γνωστε οργισμενε δεν ξερω σε ποια γνωστη αντιπολιτευση αναφερεσε και τι θελεις να πεις για το ευχελεο αλλα απο οτι ξερεις και εσυ υπαρχει καποιος στην αντιπολιτευση που προσφερετε να ψαλει στην κηδεια σου και μαλιστα χωρις να πληρωθει

Ούτις είπε...

Νεκροθάφτη, πήρες στροφές με μεγάλη καθυστέρηση. Φαίνεται πως είσαι ακόμη στην εποχή της ατμομηχανής. Άσε που από την υγρασία κόλλησαν τα έμβολα και ρετάρεις στο μυαλό, γιατί αρρωστημένα μυαλά μόνον θα παρεξηγούσαν το καλαμπούρι και θα ξερνούσαν χολή και ξύδι (από το ευαγγέλιο είναι).
Δεν ξέρω αν είναι χαρακτηριστικό των θρησκόληπτων να θεωρούν αμαρτία το χιούμορ και το γέλιο διαβολικό. Το σίγουρο είναι πως δεν κατέχεις από χιούμορ και η λέξη σάτιρα σου είναι άγνωστη. Οι υπηρέτες του Χριστιανισμού- και τον υπηρετείς σαν νεκροθάφτης ή ψάλτης, μπορεί και με τις δύο ιδιότητες- έχουν αποβάλλει κι αποκηρύξει μετά βδελυγμίας τους χαριεντισμούς. Σαν φανατικός θρησκόληπτος, και γι’ αυτό γεμάτος μίσος- η λέξη αγάπη είναι για λαϊκή κατανάλωση- είσαι έτοιμος να θάψεις κάθε αντιφρονούντα και μάλιστα ευχαριστημένος να συντελέσεις στο ψάλσιμο. Το μίσος δημιουργεί ως γνωστόν τοξίνες και μάλλον θα πας στο Βελζεβούλη πρώτος. Οι άνθρωποι που ξέρουν να γελούν, που κάνουν καλαμπούρι, ζουν πολλά χρόνια και ο Οργισμένος θα ζήσει πολλά-πολλά χρόνια, οπότε θα σου στείλει ένα καλό στεφάνι.
Επειδή σαν εταιρία πτωμάτων, αυτός με το ψάλσιμο κι εσύ με το θάψιμο, μόνον για τέτοια είσαστε άξιοι, μπορείτε να ασχοληθείτε με τις νεκρολογίες σας. Εξάλλου η αντιπολιτευτική τακτική σας θυμίζει νεκροταφείο. Η μνησικακία και η κακία που επιδείξατε στην τετραετία σας στον δήμο έκαναν ακόμη και τους δικούς σας να νιώθουν ναυτία. Πριν ψάλλετε την επικήδεια ακολουθία για τους ανθρώπους που λένε αλήθειες που σαν πειράζουν, κάντε και καμιά επιμνημόσυνη δέηση για τις χαμένες ευκαιρίες. Μόνο γι’ αυτά είσαστε άξιοι… Κρίμα που η εταιρία σας πτωμάτων εκπροσωπεί μια μερίδα συμπολιτών μας στον Δήμο…

Ο Οργισμένος θα σου απαντήσει προσωπικά, αλλά κι εγώ σαν συνομιλητής οργίστηκα και σου έγραψα δυο αράδες, γιατί το ύφος σου ήταν απαράδεκτο.

Το Πειραχτήρι είπε...

Ρε Νεκροθάφτη, επάγγελμα που το βρήκες κι εσύ, αδελφάκι μου. Πίστευα πως στα Βάγια αυτή τη δουλειά την έχουν αναλάβει οι Αλβανοί. Υποβίβασες τον εαυτό σου από γραμματιζούμενος σε χειρώνακτα οικονομικό μετανάστη!; Μη σου γίνει συνήθεια το «χειρώνακτας»… Φαίνεται πως πάνω στην αναδουλειά…, είπες «από τα ολότελα καλή ειν’ κι η Παναγιώταινα». Μόνο που με τη νέα σου ενασχόληση μυρίζεις πτωμαΐνη, σωματική και πολιτική. Η ευγενική προσφορά του ψάλτη σου σε πολλούς δεν αρέσει για ευνόητους λόγους…,πάντως όχι για πολιτικούς, γιατί θεωρείται πολιτικό λείψανο.

Ανώνυμος είπε...

Προς γνωστό nekrothafti ιδεών, συντρόφων, συχωριανών κ.λ.π.
Ο συρφετός των ρασοφόρων αφορίζει όσους λένε αλήθειες, για να θάψει τις αλήθειες. Εσύ τους ξεπέρασες αφού προσφέρεσαι να ψάλλεις δωρεάν στην κηδεία όσων λένε αλήθειες έστω και με διαφορετικό στύλ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ αν δεν το ξέρεις, ετυμολογικά σημαίνει κάτι που πλανάται,που κινείται,που μεταδίδεται αενάως άρα ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ.
Επομένως δεν θάβεται όση μνησικακία,υστεροβουλία και εκδικητικότητα να ρίξεις επάνω της.
Αντίθετα, η αλήθεια που δεν καταλαβαίνει απο κακόγουστο πνεύμα και καλογερίστικες κουτοπονηριές, σου απαντάει στεντόρεια δανειζόμενη
τη φωνή του Β.Παπακωνσταντίνου:
" Koυφάλα νεκροθάφτη δεν θα πεθάνουμε ποτέ" !!!!!!!!!!
Και κάτι ακόμη.Γιατί κουράζεσαι κάθε φορά αλλάζοντας γραμματοσειρά, ή κάνοντας βλακώδη ορθογραφικά λάθη ή χωρίς κεφαλαία και σημεία στίξης κ.λ.π.? Νομίζεις οτι αυτό δείχνει ευφυϊα ?

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ

ΑΘΗΝΑΙΟΣ είπε...

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΥΠΟΦΟΡΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.ΜΙΑ ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΤΕ ΣΕ ΧΥΔΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΜΙΣΟΣ.ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΒΑΓΑΙΟΥΣ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΨΑΛΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΧΤΗΡΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.ΕΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΠΙΛΩΝΑΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ Η ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΜΟΝΤΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΑΣΠΩΣΟΥΝ.ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΗΝΑΙΕ τι περίμενες δηλαδή? Να βγαίνει κάθε φρούτο δηλώνοντας οτι θα ψάλλει δωρεάν στην κηδεία μου (έτσι κι αλλοιώς πεθαμένος πώς να τον πληρώσω ) και να μείνει αναπάντητος? Και που την είδες λεβέντη μου την χυδαία προσωπική αντιπαράθεση? Ποιόν έβρισα και αντέδρασε ευχόμενος κηδεία? Τί φταίω εγώ αν το πολιτικό σκηνικό της Αυτοδιοίκησης στα Βάγια βρίθει αφυδατωμένων αντιλήψεων, ανερμάτιστων σωτήρων,μυωπικών εαυτούληδων, φανατικών συμφεροντολόγων, πλιατσικολόγων της
κακιάς ώρας, αλλά και κάποιων που θεωρούν οτι μετά απο αυτούς το χάος? Κάθε ένας έχει βεβαίως δικαίωμα να πεί την άποψή του αλλά δεν έχει δικαίωμα να θεωρεί όλους τους άλλους κατώτερούς του.
Και μου κάνει εντύπωση που ασκείς κριτική στο Πειραχτήρι και σε μένα ασχολούμενος τελείως επιδερμικά με το κομπλεξικό ανθρωπάριο που εξυπνακίζει με δωρεάν ψαλτήρι στην κηδεία μου!
Με ξενίζει ακόμη που μας χαρακτηρίζεις όλους ανυπόφορους. Σε ενοχλούν οι θέσεις μας και η κριτική μας? Γιατί πολλοί σε τούτο το blogg έχουμε και θέσεις και προτάσεις γιαυτό και το δικαίωμα της κριτικής. Δεν θυμάμαι όμως αντίστοιχα δικές σου απόψεις.
Η μήπως ο ψάλτης και ο νεκροθάφτης είναι του άμεσου περιβάλλοντός σου ή το alter ego σου?

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ

Το Πειραχτήρι είπε...

Φίλε μου Αθηναίε ( με τόπο κατοικίας τα Βάγια), δεν αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ. Μου την έδωσε, βρε φίλε, όταν μου αμολάς πως είμαι ανυπόφορος και με βάζεις στο ίδιο σακί με την κουφάλα (κατά τον Β. Παπακωνσταντίνου) τον “νεκροθάφτη”. Να 'σαι σίγουρος πως θα υπεράσπιζα και σένα, αν κάποιος άλλος σου ετοίμαζε δωρεάν κηδεία. Μπορεί όσοι γράφουμε στο blog να μη γνωριζόμαστε, αλλά έχουμε δημιουργήσει μια ιδιότυπη φιλία. Στην κόσμια σάτιρα, που πιθανόν να τσακίζει κόκαλα, του Οργισμένου, ο “νεκροθάφτης” απαντάει: "αλλα απο οτι ξερεις και εσυ υπαρχει καποιος στην αντιπολιτευση που προσφερετε να ψαλει στην κηδεια σου και μαλιστα χωρις να πληρωθει", υπερασπιζόμενος τον γνωστό "πρώην". Αυτή την επίμαχη φράση την πέρασες ξώφαλτσα γιατί δεν σε συνέφερε… Χαλάει και την δημόσια εικόνα…
Απορίες και συνειρμοί:
1)Γιατί μετά από κριτική ή πείραγμα του υποτιθέμενου θιγόμενου προσώπου αρχίζουν οι επιθέσεις εναντίον αυτών που έγραψαν; Ως δημόσιο πρόσωπο είναι στο απυρόβλητο;
2) Γιατί οι επιθέσεις είναι αήθεις και αψυχολόγητες; Δεν δείχνουν κομπλεξισμό και ποιότητα χαρακτήρα;
3) Γιατί χρησιμοποιείται το ίδιο λεξιλόγιο στους "υπέρ αδυνάτου" λόγους των υπερασπιστών; Μήπως ξεκινούν από το ίδιο κέντρο ή το ίδιο πρόσωπο;
4) Κι αφού γίνει το σχετικό μπάχαλο σχολίων, κάποτε μας έγραψε και το βιβλίο Γκίνες, γιατί κάποιο πρόσωπο προσέρχεται ως από μηχανής θεός, παρουσιάζοντας ισχυρισμούς που δεν πείθουν, για να βγάλει λάδι τον δήθεν θιγόμενο;
Η 5η φάλαγγα που υπαινίσσεσαι εκπορεύεται από το κέντρο της εξαπόλυσης των επιθέσεων στους αντιγνωμούντες και όχι από παράκεντρα, που σκοπό έχουν να “σπιλώσουν” το εν λόγω πρόσωπο. Κι όσο κι αν χρησιμοποιούνται χαμαιλεόντιες τακτικές δεν πείθουν, διότι: «καλό το παραμύθι σου αλλά δεν έχει δράκο…»
Δεν απευθύνεσαι σε αγαθιάρηδες αλλά σε ανθρώπους με IQ άνω του μετρίου που κατέχουν άριστα την ελληνική γλώσσα και διαθέτουν επαγωγική σκέψη... Επίσης στα εδέσματά τους δεν συμπεριλαμβάνεται το κουτόχορτο...
Η εκ των υστέρων αναγνώριση του ατοπήματος του “προβοκάτορα νεκροθάφτη”, η αξιολόγηση του μεγέθους την ηλιθιότητάς του με την απαράδεκτη τοποθέτησή του και το δικολαβίστικο σχόλιό σου με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Το μήνυμα το έχω πάρει από καιρό… και γνωρίζω πολύ καλά πως θα πορευτώ στο μέλλον...