Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Απαράδεκτες οι παρακρατήσεις των επιδοτήσεων


Η αλήθεια για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών Απαράδεκτες οι παρακρατήσεις των επιδοτήσεων

Από τον πολιτικό μηχανικό Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου

Αφορμή για αναβρασμό στις αγροτικές περιοχές τώρα μάλιστα που "απειλούνται" κινητοποιήσεις και αποκλεισμοί αποτελούν οι παρακρατήσεις των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) από τις επιδοτήσεις των παραγωγών. Το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές. Εφέτος όμως έχει μεγαλύτερη ένταση, γιατί ένα πολιτικό λάθος μπορεί ή και δικαιούται να συγχωρεθεί αλλά όταν επαναλαμβάνεται ισοδυναμεί με πολιτικό έγκλημα. Κατά τους κοινοτικούς κανονισμούς η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης είναι υπόθεση του κάθε κράτους μέλους της ΕΕ χωρίς κανένα κόστος για τους δικαιούχους και εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ. εκτός από την Ελλάδα. Η ευθύνη βέβαια βαραίνει τη προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία ανέθεσε την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στην ΠΑΣΕΓΕΣ και τις ΕΑΣ. Ο τότε αρμόδιος υπουργός κ. Μπασιάκος όφειλε να διασφαλίσει την άρτια λειτουργία του συστήματος επιβαρύνοντας το δημόσιο ταμείο με τη δαπάνη που αυτό συνεπάγεται. Οι αγροτοσυνεταιριστές , αντί να διεκδικήσουν την εφαρμογή των παραπάνω ως όφειλαν, υπέβαλαν αίτημα - θείο δώρο στον υπουργό - η ικανοποίηση του οποίου απάλλασσε τον ίδιο και την κυβέρνησή του από αυτή την υποχρέωση. Με την ικανοποίηση του αιτήματος των συνεταιριστών τη λειτουργία του συστήματος αναλάμβαναν οι ΕΑΣ με τη σχετική δαπάνη από τις τσέπες των παραγωγών και μάλιστα με τις ευλογίες των ηγετών τους . Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών που αρέσκονται στα παχιά λόγια, χαρακτήριζαν την ικανοποίηση του αιτήματός τους ως επανάσταση!!! Και ο υπουργός επαίρονταν για την συναπόφαση!!.

Η συνέχεια του άρθρου >> εδώ

1 σχόλιο:

ΤΣΟΥ ΡΕ ΛΑΚΗ είπε...

ΡΕ ΖΩΝΤΟΒΟΛΟ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΠΑΣΕΙ ΑΥΓΑ ΕΝΩ ΘΕΛΕΙ ΟΜΕΛΕΤΑ.