Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Πρόταση του Δήμου Θεσπιέων για τον "Καλλικράτη"


Στίς 16 Φεβρουαρίου 2010 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσπιέων με θέμα συζήτησης τη διοικητική μεταρρύθμιση πού προωθείται με το σχέδιο Καλλικράτης, το οποίο προβλέπει τη συνένωση Δήμων.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν αντιπροσωπίες των όμορων Δήμων με επικεφαλείς τον κ. Κοβάνη από το Δήμο Θίσβης, τον κ. Μητσάκη από τον Δήμο Πλαταιών και την κ. Χατζήνα από τον Δήμο Βαγίων.
Οι δημότες έκαναν έντονη την παρουσία τους. Συζητήθηκαν δύο προτάσεις . Η πρώτη πρόταση αφορούσε τη συνένωση των Δήμων Θεσπιέων, Θίσβης, Πλαταιών και Βαγίων και η δεύτερη πρόταση τη συνένωση των Δήμων Θεσπιέων, Θίσβης, Βαγίων, Αλιάρτου και Ακραιφνίου. Μετά από έντονες διαπραγματεύσεις το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 9 ψήφοι υπέρ της πρώτης πρότασης και 6 υπέρ της δεύτερης. Μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δ.Δ. Μαυρομματίου, ένας δημοτικός σύμβουλος του Δ.Δ. Άσκρης και ένας του Δ.Δ. Λεονταρίου.
Είναι φανερό ότι για ένα τόσο σημαντικό για τους Δημότες θέμα η συζήτηση, δυστυχώς, και στον Δήμο Θεσπιέων εξαντλήθηκε σε γεωγραφικό-χωροταξικό επίπεδο χωρίς να ενημερωθούν οι Δημότες και κυρίως χωρίς να ρωτηθούν, πράγμα που οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ήσαν υποχρεωμένοι να κάνουν πριν αποφασίσουν.
Σε περίοδο κρίσης και θύελλας αντιλαϊκών μέτρων οι αντιπρόσωποι των Δημοτών κάνοντας πρόταση για το μοίρασμα των ιματίων της αυτοδιοίκησης, αποδέχθηκαν εμμέσως πλην σαφώς την χρησιμότητα του Καλλικράτη.
Δεν πήραν θέση για το ποιος επείγεται να επιβάλλει βίαια και γιαυτό αποτυχημένα τον λεγόμενο Καλλικράτη, που όπως το λέει και το όνομά του επιδιώκει περισσότερο κράτος και στραγγαλισμό της αυτοδιοίκησης.
Εποίησαν την νήσσα οι δημοτικοί σύμβουλοι για το ολοφάνερο στους πολίτες σκοπό του νόμου για την αυτοδιοίκηση: Την εξυπηρέτηση, δηλαδή, των μεγάλων συμφερόντων και των πολυεθνικών σε βάρος του πολίτη και της αυτοδιοίκησης, την οποία θέλουν να μετατρέψουν σε μαριονέτα στα χέρια των ισχυρών και του κράτους και σε φορομπηχτικό εισπρακτικό μηχανισμό ακόμα μεγαλύτερης καταδυνάστευσης του πολίτη.


4 σχόλια:

ΚΗΝΣΟΣ είπε...

Δεν μου λές λεβέντη αγωνιστή, άν το ψήφισμα περιλάμβανε και τη Θήβα σαν αρχηγό θα ήτανε αποδεκτό και πετυχημένο?

ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ Τ είπε...

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤ Άρθρο 95
Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου
Ο Αρ. Φύλλου 114
.............6. Ο πρόεδρος καταρτίζει την ημερήσια διάταξη. Στην
ημερήσια διάταξη αναγράφονται υποχρεωτικά και όλα
τα θέματα που προτείνει ο δήμαρχος. Το δημοτικό συμ−
βούλιο έχει δικαίωμα να αποφασίζει με την απόλυτη
πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του ότι
ένα θέμα το οποίο δεν είναι γραμμένο στην ημερήσια
διάταξη είναι κατεπείγον, να το συζητήσει και να πάρει
απόφαση γι’ αυτό με την ίδια πλειοψηφία, πριν από
την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας
διάταξης.
7. Στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου προ−
σκαλείται ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, όταν
στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται θέματα, που
αφορούν το αντίστοιχο τοπικό διαμέρισμα. Ο πρόεδρος
του τοπικού συμβουλίου μετέχει στις συνεδριάσεις, με
δικαίωμα ψήφου. Σε περίπτωση μη πρόσκλησης η σχε−
τική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι άκυρη.
8. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας
Διοίκησης και Αποκέντρωσης, μετά από πρόταση της
Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας,
μπορεί να εκδίδεται πρότυπος κανονισμός λειτουργίας
του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος δημοσιεύεται στην
Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
.....

ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ Τ είπε...

Παρότι το σκεπτικό του γράφοντα είναι να καυτηριάσει την μη συζήτηση στην συνεδρίαση του Δ.Σ Θεσπιών την ουσία του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, με τον οποίο συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ (είναι οδυνηρό να μην γνωρίζουν όχι μόνο οι Πολίτες αλλά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι το τι…μας ετοιμάζουν) θα αναφερθώ προς λύση οποιασδήποτε παρερμηνείας και αποπροσανατολισμού της Κοινής Γνώμης, μιας και η απόφαση των Θεσπιών είναι ΚΥΡΙΑΡΧΗ και ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ τις ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στο θέμα του αποτελέσματος. Μιας και έχω υπηρετήσει ΠΙΣΤΑ και ΝΟΜΙΜΑ, με πλήρες ΗΘΟΣ και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ τον 2ο Βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαβάζοντας το άρθρο για την ψηφοφορία του Δ.Σ Θεσπιών της ΤΡΙΤΗΣ 17 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010, μαρτυρώ με την παρουσία μου πως ασφαλώς και το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 9-6 υπέρ της γεωγραφικής ενότητας ΒΑΓΙΩΝ-ΘΕΣΠΙΩΝ-ΘΙΣΒΗΣ-ΠΑΛΤΑΙΩΝ αλλά οι αποστέλλοντες το προς ανάρτηση έγγραφο ξέχασαν ή σκεμμένως απέφυγαν να αναφέρουν πως: ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μεγάλος Γεώργιος (πρώην Δήμαρχος Θεσπιαίων) δεν εψήφισε καταγγέλλοντας την διαδικασία, μιας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ αρνήθηκε παραβιάζοντας το καθήκον του, όπως έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ από τον Νόμο και τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και δεν προσμέτρησε τις ψήφους των Προέδρων των τεσσάρων Δημοτικών Διαμερισμάτων ΑΣΚΡΗΣ – ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ – ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (Το οποίο μάλιστα είχε συνοδό απόφαση Λαϊκής Συνέλευσης με ψήφους 53 υπέρ ενότητας που περιλαμβάνει την Αλίαρτο, έναντι 3) –ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ, όπου σημειωτέον οι Πρόεδροι των αντίστοιχων Δημοτικών Διαμερισμάτων πέραν της παρουσίας των,κατέθεσαν και τα πρακτικά των Τοπικών τους Συμβουλίων και οι τέσσερις δε είχαν την ίδια απόφαση δλδ υπέρ της ενότητας που περιλαμβάνει την Αλίαρτο. Πιο κάτω επισυνάπτω και παρακαλώ όποιους θέλουν να τεκμηριώνουν την άποψή τους πριν αναφερθούν Δημόσια σε κάτι, να διαβάσουν (απλά Ελληνικά είναι)την παράγραφο 7 του Άρθρου 95 του Νόμου 3463 όπως δημοσιεύετε στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ με αριθμό Φύλλου 114 του 2006. Αυτά είναι απλά Ελληνικά και διαπιστούται η μη σύννομη τακτική του Προέδρου του Δ.Σ η οποία εγείρει θέμα ακυρότητας και για όσους γνωρίζουν απλή αριθμητική Α Δημοτικού ας προσθέσουν το 4 (τέσσερα) στο 6 και την ψήφο του κ. Μεγάλου η θέση του οποίου είναι πασίγνωστη και τάσσετε ασφαλώς υπέρ της θέσης για γεωγραφική ενότητα που να περιλαμβάνετε η Αλίαρτος και τότε και ο πιο αδαής θα διαπιστώσει πως η ουσία της απόφασης του Δ.Σ Θεσπιαίων δεν έχει αλλάξει, αλλά έχει αλλάξει η πλειοψηφία. Από 12-6 στην προηγούμενη Συνεδρίαση διαμορφώνετε σε 11-9 επί της ουσίας υπέρ της γεωγραφικής ενότητας ΒΑΓΙΩΝ – ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΩΝ – ΘΙΣΒΗΣ – ΑΚΡΑΙΦΝΙΑΣ. Εκτός βέβαια αν βρεθεί κάποιος και μας αποστείλει τελείως αδιάβαστους υποστηρίζοντας πως οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων δεν είχαν δικαίωμα ψήφου… επειδή δεν αφορούσε τα Δημοτικά τους Διαμερίσματα. Γέλωτα, θυμηδία και οργή θα προκαλέσουν.

Unknown είπε...

Απλοί κανόνες δεοντολογίας. Η ανάρτηση είναι των ΘΕΣΠΙΑΚΩΝ blog. To ΘΗΒΑ.gr απλώς την αναδημοσίευσε χώρις καν να αναφέρει την πηγή όπως το συνηθίζει.
Μετά τιμής
ADMIN ΘΕΣΠΙΑΚΩΝ blog