Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Κατανόηση στο Αγροτικό -Συμπάθεια στους Αγρότες


Aπό τον πολιτικό μηχανικό Θεόδωρο Παπαϊωάννου

Αν ρωτήσετε με ποιο δικαίωμα οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους και ζημιώνουν τους υπόλοιπους Έλληνες, θα σας πω: Με το ίδιο δικαίωμα που κάποιοι άλλοι γνωστοί ή άγνωστοι, καρπώνονται το μόχθο τους και κλέβουν τον ιδρώτα τους. Με το ίδιο δικαίωμα που κάποιοι καταληστεύουν το περιβάλλον ή απομυζούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας. Αλλά και με το ίδιο δικαίωμα που η εκάστοτε πολιτική εξουσία χρόνια τώρα, τους εξαπατά ή τους εκμεταλλεύεται πολιτικά. Τα αγροτικά «μπλόκα» επαναλαμβάνονται κάθε τόσο. Γιατί οι αγρότες έχουν προβλήματα, τα οποία δεν άγγιξε πλήρως και πραγματικά καμιά κυβέρνηση. Αντίθετα η προσφιλής τακτική είναι να δίνουν τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης(Ε.Ε) με τελικά σκοπό να τους παίρνουν τα προϊόντα σε εξευτελιστικές τιμές και κάποιες αποζημιώσεις για τις ζημιές. Κανένας δεν τους είπε καθαρά την πικρή αλήθεια ότι δεν έχουν καμιά ελπίδα να επιβιώσουν, να αποτρέψουν τις καταστροφικές συνέπειες της μεγάλης αλλαγής από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η αγροτιά σήμερα είναι, η μεγάλη και σχεδόν ανεξάντλητη πηγή της ανεργίας σωστή βραδυφλεγής βόμβα. Δεν τους είπαν ότι το μέλλον τους ως τάξης, το αύριο των καλλιεργειών και των χωραφιών τους είναι αβέβαιο και σκοτεινό.

H συνέχεια >> εδώ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Θοδωρή, μπορείς εύκολα να αναζητήσεις και στα Βάγια, πάμπολλα "παραδείγματα αναφοράς" των "πενόμενων"...
Που θα ανατρέπουν φοβάμαι άμεσα και πρακτικά, όλα όσα θεωρητικά -και σωστά-, προσυπογράφεις...
Ανυποληψία, μικρο-συμφέροντα, επιδοτήσεις, οι ίδιοι τα προκάλεσαν οι ίδιοι τα υπέθαλψαν, οι ίδιοι δεν έκαναν άραγε το "κομμάτι τους", με τα φανταχτερά τρακτέρ, τα 4χ4, την "χλίδα" και την προκλητική υπερκαταναλωτική ζωή...
Με την ίδια λογική, τι να πουν οι μισθοσυντήρητοι, οι άνεργοι, οι μικροεπαγγελματίες που "λαθροβιούν" και αφαιμάζονται οικονομικά εδώ και χρόνια...
Συμφωνώ λοιπόν ότι ο καθείς όπως έστρωσε ας κοιμηθεί...
Η κοινωνική όμως συμπαράταξη έχει κλονιστεί από καιρό και όπως δείχνουν στατιστικές πχ in.gr το 80% είναι εναντίον των κινητοποιήσεων ...
Τα συμπεράσματα σαφή...

Συνήγορος του Διαβόλου είπε...

"...Καλλικρατολογούμεν μεθ΄ύποψίας και δημοσυνεταιρολογούμεν άνευ εμπειρίας..".
Είχες μεγάλη έμπνευση όταν δημιούργησες την πομπώδη αυτή φράση! Έτσι κατά την αρτηριοσκληρωτική σου λογική τον τάπωσες τον γιατρό και χο,χο χο τον ξεμπρόστιασες!
Προφανές είναι ότι στηρίχθηκες στη πασίγνωστη φράση:"Φιλοκαλούμεν γαρ μετ' ευτελείας και φιλοσοφούμεν μετά μαλακίας", γιατί και η ευτέλεια και η μα.ακία σου πάνε γάντι.
Υπάρχουν, ξέρεις, στη Βοιωτία και άλλοι γλωσσοπλάστες, που γνωρίζουν να χειρίζονται την εύπλαστη και εκφραστικότατη γλώσσα μας.
Δε θα έμπαινε κανείς στον κόπο να ασχοληθεί μαζί σου, αν δεν έδειχνες κακεντρέχεια και δόλο.
Επί σειράν ετών ασχολήθηκες με τα κοινά σαν ελεύθερος πολίτης, και καλά έκανες. Δεν δικαιούσαι, επομένως, να κάνεις κριτική σε έναν νέο επιστήμονα που έχει τη φιλοδοξία να ασχοληθεί κι αυτός με την τοπική αυτοδιοίκηση. Επειδή είναι ανοιχτός στη σκέψη, ίσως να έχει την προοπτική να βγει πιο πετυχημένος από άλλους που την είχαν αγκυλωμένη και προσμετρούσαν πάντοτε το ίδιον όφελος.
Ως εβδομηκοντούτης, όφειλες να ενθαρρύνεις νέους ανθρώπους να μπουν μπροστά και να τους συμβουλέψεις. Γιατί οι πραγματικοί Νέστορες χρησιμοποιούν την εμπειρία τους να βοηθήσουν, να συμβουλέψουν, και όχι να βάλουν τρικλοποδιές.
Το σχέδιο Καλλικράτης συζητιέται εδώ και αρκετό καιρό. Κι ενώ ως πολυπράγμων περί πολλά ουν τυρβάζεις, εδώ, όπου θα έπρεπε να καταθέσεις την εμπειρία σου, περιμένεις να δεις προς τα πού θα παν τα νερά για να πάρεις θέση, λέγοντας πως κι εσύ αυτό υποστήριζες. Αυτό που πάντα διέκρινε την πολιτική σου πορεία, να δεις πως το λένε…., σάμπως να το λένε καιροσκοπισμό.
Η αδυναμία σου ήταν πάντοτε η ευθύτητα και η ξεκάθαρη θέση. Τα σβουρλάκια που είχες μικρός ντιρνίλικα ήσαν, όπως ντιρντίλης ήσουν κι εσύ κι ασταθής. Κι επειδή έχει μεγάλη σημασία η υστεροφημία, σεβάσου τα άσπρα σου μαλλιά…

ΟΙΣΤΡΟΣ είπε...

"ΜΙΑ ΠΑΠΙΑ ΜΑ ΤΙ ΠΑΠΙΑ, ΜΙΑ ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΠΑΠΙΑ". ΠΟΙΕΙΣ ΕΝΤΕΧΝΩΣ, ΑΜΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ, ΤΗΝ ΝΗΣΣΑ.