Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις θέλουν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα


«Οι έκτακτες εισφορές επιβαρύνουν όμως την ελληνική οικονομία. Τα κέρδη των 267 επιχειρήσεων που είναι στο χρηματιστήριο μειώθηκαν ήδη το πρώτο τετράμηνο γύρω στο 70,6%, εν μέρει και λόγω των έκτακτων εισφορών. Έτσι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις σκέπτονται να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών που διεξήχθη σε 1592 εταιρείες, τέσσερις στις δέκα θέλουν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα. Όπως υποστηρίζει το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο οι φορολογικές επιβαρύνσεις είναι πια οι υψηλότερες στην Ευρώπη λόγω του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων που ανέρχεται στο 25%, της φορολόγησης κερδών που αγγίζει το 10% και των έκτακτων εισφορών.»
«Κύκλοι της χρηματαγοράς στην Αθήνα υποστηρίζουν ότι επίκειται η αποχώρηση από την Ελλάδα της Frigoglass, της Hellenic Bottling και της Intralot. Στο μεταξύ φαίνεται όμως ο υπουργός Οικονομικών αντελήφθη τον κίνδυνο και ανακοίνωσε αλλαγές στη φορολογία τον Σεπτέμβριο, που θα ‘ελαφρύνουν πολίτες και επιχειρηματίες’.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: