Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Μια "Βαστίλη" στην "καρδιά" της Λιβαδειάς


από τον πολ .μηχ. Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου

Την εποχή αυτή (30.6.2010) που η τανάλια της κρίσης ματώνει τον πολίτη και πολυτεμαχίζει την κοινωνία διάλεξε ο νομάρχης πολύ όψιμα να εγκαινιάσει το Διοικητήριο. Καρηκομόων και απαστράπτων περισσότερο σαν golden boy της Wall Street παρά σαν πολιτικός, έδραξε την ευκαιρία να διαβάσει ένα φλύαρο και τετριμμένο απολογισμό, ψιμυθιωμένο με μνημειώδεις γενικότητες και πολλά κοσμητικά επίθετα. Μετά λίγες μέρες (12.7.2010), η Ν.Α.Βοιωτίας οργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Ενημέρωση Κοινού ως προς την ανάπτυξη Φωτοβολταϊκών Συστημάτων » . Οι πνιγηρές κλιματικές συνθήκες που επικρατούσαν μέσα σε αυτό το χώρο ήταν σε πλήρη αντίθεση με αίσθηση της ηπιότητας και της άνεσης που προκαλούν οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας και η βιοκλιματική αρχιτεκτονική που μελετώνται από το ΚΑΠΕ και παρουσίασαν οι εισηγητές.

H συνέχεια >> εδώ

2 σχόλια:

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Επειδή τελικά η κριτική που σου ασκούν όσοι ασχολούνται με τα στοφμφώδη επίθετα και τις βροντώδεις πομφόλυγες της ξερολίας σου φαίνεται οτι σε τρέφει, σαν την προβατίνα που ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη, πρέπει να σε αφήσουμε ελεύθερο να ρητορεύεις μπάς και βαρεθείς που δεν σου δίνουμε σημασία και γλιτώσουμε. Αλλιώς δεν το βλέπω. Λύσε μου όμως ρε λεβέντη μου μιά τελευταία απορία:
Ήσουνα λές αντίθετος με την μελετοκατασκευή.Μάλιστα. Εσύ σαν εργολάβος μόνος ή σε κοινοπραξία, είχες δώσει προσφορά αν και διαφωνούσες? Το συμφέρον πάει πρώτο το ξέρουμε. Τα ίδια έκανες και με το δίκτυο στα Βάγια. Αφού δεν πήρες το έργο, μετά κάρφωνες οτι δεν υπήρχε μελέτη. Σε ποιά μελέτη λοιπόν είχες δώσει προσφορά? Άντε παίξε ρε Θοδωρή.

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα να γράψεις για τον εαυτό σου και να χάσεις τον αναγνώστη, παρά να γράψεις για τον εντυπωσιασμό του αναγνώστη και να χάσεις τον εαυτό σου..."

-Cyril Connoly-