Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Και δεύτερο τουρκικό ερευνητικό στο Καστελόριζο


Εντείνει τις προκλήσεις η Τουρκία στο Αιγαίο, ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής στο νησί μας. Μετά το «Πίρι Ρέις», χθες και άλλο ερευνητικό, το «Τσεσμέ», έκανε την εμφάνισή του στα ανοιχτά του Καστελόριζου στις 5.00 τα ξημερώματα. Το υδρογραφικό πλοίο εμφανίστηκε στο Θρακικό Πέλαγος, 7,5 ναυτικά μίλια νότια της Αλεξανδρούπολης και εκινείτο σε διεθνή ύδατα αλλά σε περιοχή που επικαλύπτει ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ το «Πίρι Ρέις» παραμένει στην περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Πάφου, η οποία και πάλι εμπίπτει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Το λιμενικό σώμα της Ελλάδας παρακολουθούσε στενά τις κινήσεις του πλοίου, το οποίο φαίνεται να κάνει υδατογραφικές έρευνες. Το πλοίο είχε εμφανιστεί στην περιοχή αυτή και πριν μερικές εβδομάδες, οπόταν και διενεργούσε έρευνες μεταξύ της Θράκης και της Σαμοθράκης. Όπως μετέδωσαν τα ελλαδικά ΜΜΕ, το «Τσεσμέ» συνοδεύεται από ένα περιπολικό του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.
Οι τουρκικές προκλήσεις, όμως, δεν τελειώνουν εδώ, καθώς χθες τέσσερα τουρκικά F16, πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι.

H συνέχεια <>> ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: