Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Οι γκάφες τα ψέματα και οι ... τούμπες της τρόϊκας ...

Σε αιφνίδια αλλαγή στάσης και στροφή 180 μοιρών κατά της τρόϊκας και βασικά κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προχωρά σήμερα η εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής" με τίτλους και υπότιτλους που οπωσδήποτε δημιουργούν ερωτήματα για την αλλαγή στάσης ενός εντύπου που αποτελεί βαρόμετρο ή συνηθέστατα προάγγελο εξελίξεων: "Λάθος προβλέψεις, ανειλικρινείς δηλώσεις, ανεδαφικές συστάσεις αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της στάσης των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ στην Ελλάδα - ΟΙ ΓΚΑΦΕΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ... ΤΟΥΜΠΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ"!

Η συνέχεια >>> defencenet.gr

1 σχόλιο:

Ούτις είπε...

Πριν γίνει η ανάρτηση του άρθρου έγραψα κάτι στην «κουβεντούλα». Δε θέλω να αυτοεπαναλαμβάνομαι, αλλά μεταφέρω το σχόλιό μου στη φυσική του θέση, γιατί όσα γράφει αυτό το άρθρο σχολιάζω:

Θα μας τρελάνουν. Λάθος προβλέψεις, ανειλικρινείς δηλώσεις, ανεδαφικές συστάσεις αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της στάσης των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ στην Ελλάδα, διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ.
«Ολα τα μεγάλα, βιώσιμα, μεταρρυθμιστικά προγράμματα που εφαρμόστηκαν με επιτυχία ανά τον κόσμο σχεδιάστηκαν από τις κυβερνήσεις των χωρών και με βάση τις ανάγκες των κοινωνιών (bottom-up)» σχολιάζει μιλώντας στο «Βήμα» ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς των ΗΠΑ Στιβ Χάνκε και σύμβουλος πολλών κυβερνήσεων ανά τον κόσμο.
«Το ΔΝΤ έχει κάνει αισθητή την απουσία του από όλα τα μεγάλα, αξιόλογα και βιώσιμα προγράμματα οικονομικών μεταρρυθμίσεων ανά τον κόσμο. Ερχεται απέξω και προσφέρει συμβουλές α λα καρτ, δίχως να λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες».
Να μείνουμε στο: «Ολα τα μεγάλα, βιώσιμα, μεταρρυθμιστικά προγράμματα που εφαρμόστηκαν με επιτυχία ανά τον κόσμο σχεδιάστηκαν από τις κυβερνήσεις των χωρών και με βάση τις ανάγκες των κοινωνιών». Αντί να σχεδιάζει με βάση την ελληνική ιδιαιτερότητα, ο πρωθυπουργός πάει για ρεκόρ διακοπών.
Κάλεσε και τους υπουργούς χωρίς τύψεις να το ρίξουν έξω. Παράλληλα έριξαν στις ξέρες και το καράβι ΕΛΛΑΔΑ. Η ανεπάρκειά τους συσσωρεύουν κακά στο κράτος και διαλύουν την κοινωνία. Στο τέλος θα μας πουλήσουν σαν υλικά κατεδάφισης, σαν ερείπια άνευ αξίας, παλιότουβλα, παλιοξύλα και παλιοσίδερα.
Στα δεύτερα μέτρα του μνημονίου, που θα ανακοινωθούν κατά πάσα πιθανότητα το Σεπτέμβρη, τα οποία θα είναι χειρότερα και πιο ταπεινωτικά, θα μείνουμε άπραγοι; Ραγιάδες; Ως πότε νεοέλληνες της μπάτσας και της ξευτίλας;