Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Καρκίνο προκαλεί το χρώμιο στα Οινόφυτα

Τα αποτελέσματα μελέτης καταδεικνύουν αυξημένη θνησιμότητα στους κατοίκους της περιοχής
Επιδημιολογική έρευνα επιβεβαιώνει τους φόβους για πιθανή σύνδεση του εξασθενούς χρωμίου με εμφάνιση καρκίνου στον άνθρωπο. Τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, καταδεικνύουν αυξημένη θνησιμότητα στους κατοίκους των Οινοφύτων από καρκίνο. Ειδικότερα, όπως προέκυψε, η θνησιμότητα από καρκίνο στα Οινόφυτα ήταν για την περίοδο 1999-2009 κατά 14% υψηλότερη από εκείνη των κατοίκων της υπόλοιπης Βοιωτίας.
Οπως λέει στο «Βήμα» η επιστημονική υπεύθυνη της έρευνας, καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Αθηνά Λινού, «θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι πιθανή αιτία των παρατηρούμενων αυξήσεων στους συγκεκριμένους καρκίνους είναι η επί μακρόν παρουσία του εξασθενούς χρωμίου στο νερό των Οινοφύτων». Ωστόσο, σύμφωνα με την καθηγήτρια, «αυτό που μπορούμε μέχρι στιγμής να πούμε με σιγουριά είναι ότι το να ζεις στη συγκεκριμένη περιοχή αυξάνει τον κίνδυνο να πεθάνεις από καρκίνο».
Περισσότερα >>>> tovima.gr

1 σχόλιο:

Κάτσε καλά είπε...

ΠΕΡΙ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ

Χθες 27 Αυγούστου η εκκλησία γιόρτασε τον Άγιο Φανούριο. Ας αντιγράψουμε όσα βρήκαμε, για να δούμε πως ανακηρύχθηκε άγιος:
« Ο Άγιος και Μεγαλομάρτυρας Φανούριος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αναμφίβολα ως δώρο Θεού, διότι ήταν και παράμενε άγνωστος για πολλούς αιώνες ώσπου το 1500 μ.Χ. βρέθηκε η Ιερή εικόνα του, που μας αποκάλυψε την ύπαρξή του και την παρρησία του ενώπιον του Θεού, ο Οποίος τον έχει χαριτώσει με τόσο μεγάλη θαυματουργική δύναμη. Δυστυχώς για τη ζωή του Αγίου Φανουρίου, δεν σώζονται γραπτές αναφορές.
Όλα όσα γνωρίζουμε είναι από την παράδοση και από υποθέσεις όπου πηγάζουν από την εικόνα του όπου βρέθηκε στο νησί της Ρόδου μιας και είναι και προστάτης του νησιού. Γνωρίζουμε ότι ήταν στρατιωτικός όπως φανερώνει και η στολή που απεικονίζεται να φορά στην εικόνα του και μάλιστα κατά τους πρώτους αιώνες των μεγάλων διωγμών της Χριστιανοσύνης.
Επίσης πάνω στην εικόνα του, εικονίζονται και τα μεγάλα μαρτύρια που υπέστη ο Άγιος. Αυτά βέβαια είναι αρκετά για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας, διότι μία εικόνα μας εξιστορεί όσα πράγματα θα μα εξιστορούσε και ένα βιβλίο, στη συνέχεια του κειμένου θα σας αναφέρω αυτά τα μαρτύρια του Αγίου.

Τώρα ας πούμε για την ιστορία της ευρέσεως της εικόνας του:
Πριν από 500 περίπου χρόνια, όταν οι Τούρκοι είχαν κυριεύσει την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, από ένα εντελώς τυχαίο γεγονός, βρέθηκε η ιερά και σεβάσμια εικόνα του Αγίου.
Τον καιρό που οι Αγαρηνοί, περίπου δηλαδή το 1500, κατέλαβαν το νησί της Ρόδου, θέλησαν να το οχυρώσουν και να ξαναφτιάξουν τα τείχη της πόλης, που είχαν σε πολλά σημεία καταστραφεί. Πήραν λοιπόν σαν εργάτες πολλούς χριστιανούς, κι εκείνοι, καθώς έσκαβαν στα χαλάσματα κάποιων σπιτιών και παλαιών γκρεμισμένων ναών, βρήκαν μία θαυμάσια εικόνα, ολοκάθαρη και άφθαρτη που φαινόταν σαν να είχε αγιογραφηθεί την ίδια μέρα, πράγμα αξιοπερίεργο και που αποδεικνύει ότι η ανεύρεση της εικόνας δεν είναι τυχαία, αλλά δωρεά του Θεού!
Η εικόνα έδειχνε τον Άγιο Φανούριο νέο στην ηλικία, να κρατάει ένα σταυρό και μαζί μια λαμπάδα αναμμένη. Τριγύρω από την εικόνα, κατά την συνήθεια των τότε αγιογράφων, υπήρχαν δώδεκα παραστάσεις από τα μαρτύρια του Αγίου.»

Χωρίς να γνωρίζουν τον βίο του, τον τόπο δράσης, που δίδαξε το λόγο του Χριστού, τον τόπο και τον τρόπο του μαρτυρίου του, τα θαύματα που έκανε, τον ανακήρυξαν Άγιο από μία εικόνα, που βρέθηκε τυχαία! Ούτε καν με θαυματουργικό τρόπο!
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχουμε τόσους πολλούς αγίους. Η απάντηση είναι: γιατί η εκκλησία έχει στήσει μια βιομηχανία παραγωγής αγίων. Οι μισοί από τους αγίους της εκκλησίας που έχουμε, αμφιβάλω αν είναι άγιοι ενώπιον του Θεού. Αντίθετα πολλοί περισσότεροι, από όσους τιμά η εκκλησία, έχουν αγιοποιηθεί ενώπιον του Θεού χωρίς τη μεσολάβησή της. Οι Άγιοι δεν προέρχονται υποχρεωτικά από την ποίμνη της εκκλησίας. Ανήκουν στην μεγαλύτερη και αφανή ποίμνη του Θεού…