Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Μπορούν αυτή η Βουλή κι αυτά τα κόμματα να κάνουν την κάθαρση ;

Όποιος αντιμετωπίζει την πολιτική με τα κοινοβουλευτικά στερεότυπα είτε είναι αφελής, είτε είναι παραπλανημένος. Τα σημερινά πολιτικά κόμματα έχουν πάψει να αποτελούν φορείς εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων. Έχουν μεταλλαγεί από καιρό σε θεσμικούς διαύλους εξυπηρέτησης και προώθησης των συμφερόντων των πέντε – έξι οικογενειών και ομίλων της κρατικοδίαιτης διαπλοκής. Οι σχέσεις διαπλοκής – πολιτικής είναι σχέση υποταγής. Το ρόλο του βούρδουλα τον παίζουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Και αν ο πολιτικός δεν υποτάσσεται σε αυτά τον «θάβουν». Ό,τι συμβαίνει δηλαδή σήμερα με τον Σαμαρά. Κι αυτός είναι ένας απο τους λόγους, ο κύριος ίσως, που παραμένουμε ανυποχώρητα σταθεροί στην άποψη μας οτι η ΝΔ πρέπει να διαλυθεί και στην θέση της να συγκροτηθεί ένας υγιής και σύγχρονος πολιτικός φορέας.

H συνέχεια antinews.gr

1 σχόλιο:

Αντιγραφέας είπε...

Ο πρωθυπουργός μας προτείνει κάτι που είναι αντίθετο προς τις βασικές αρχές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Και κυρίως προς την αρχή της «Αυτοδιάθεσης». Όλοι οι αγώνες των λαών για Ελευθερία τις τελευταίες δεκαετίες αυτήν ακριβώς την αρχή της Αυτοδιάθεσης επικαλέστηκαν.
Τώρα ο κ. Παπανδρέου διακηρύσσει το ακριβώς αντίθετο: Όπου τα εθνικά συμφέροντα προσκρούουν στις αρχές της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» θα πρέπει να υποτάσσονται τα εθνικά συμφέροντα!
Να υποτάσσονται σε ποιον; Ποια είναι η νομιμοποιητική αρχή της παγκόσμιας διακυβέρνησης; Δεν υπάρχει!
Ούτε μπορεί να υπάρξει! Οι ισχυροί δεν θέλουν να υπαχθούν κάτω από πιθανούς συνασπισμούς άλλων ισχυρών. Και οι αδύναμοι δεν θέλουν να χάσουν την ελευθερία τους να ελίσσονται ανάμεσα στους ισχυρούς και να επιβιώνουν ως ελεύθερες κοινωνίες.
Ο έλληνας πρωθυπουργός προτείνει κάτι αντίθετο και με το ελληνικό Σύνταγμα, το οποίο ορίζει ρητά ότι:
«Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα» (άρθρο 1, παράγραφος 2 και 3).
Στο τελευταίο άρθρο του ορίζει ακόμα ότι:
«Η τήρησή του επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο σε όποιον προσπαθεί να το καταλύσει…» (άρθρο 120, παράγραφος 4).


Αυτά που λέει ο κ. Παπανδρέου για «παγκόσμια διακυβέρνηση» έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με το πρώτο άρθρο του Συντάγματος και παραπέμπουν κατευθείαν στο τελευταίο.
Η πολιτική ουσία της σύγκρουσης που εγκαινιάζει ο κ. Παπανδρέου είναι ακριβώς αυτή: Η υπεράσπιση της λαϊκής κυριαρχίας και του πολιτεύματος.
«Παγκόσμια διακυβέρνηση» και λαϊκή κυριαρχία δεν συμβιβάζονται. Είναι άκρα αντίθετα.
Εδώ δεν πρόκειται απλώς για τους καταναγκασμούς που επιβάλλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πολλές χώρες βρέθηκαν υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ…Καμία δεν έγινε εθελοντικά προτεκτοράτο!
Ο κ. Παπανδρέου επιλέγει οικειοθελώς να κάνει την Ελλάδα προτεκτοράτο της «διεθνούς διακυβέρνησης». Αυτό ακριβώς αποκαλύπτουν οι διακηρύξεις περί «παγκόσμιας διακυβέρνησης»: την Ιδεολογία του Προτεκτοράτου.
Διά στόματος εκκολαπτόμενου «Ύπατου Αρμοστή»!
Ο κ. Παπανδρέου μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει.Δικαίωμά του… Αλλά εκλέχθηκε πρωθυπουργός κυρίαρχης χώρας.
Αν αποφάσισε να γίνει… Ύπατος Αρμοστής προτεκτοράτου, στο πλαίσιο μιας «παγκόσμιας διακυβέρνησης» που δεν υπάρχει, που κανείς δεν τη θέλει, που ακυρώνει τις θεμελιώδεις αρχές των Ηνωμένων Εθνών και παραβιάζει το ελληνικό Σύνταγμα, αυτό δεν είναι δικαίωμά του.
Είναι δικαίωμα και υποχρέωση των πολιτών της χώρας αυτής να τον εμποδίσουν!

Ν. Ζ.

http://radar-gr.blogspot.com/