Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Οξύνονται τα προβλήματα με τους αλλοδαπούς στη Βοιωτία

Ευγενία Βενιζέλου

Σε έξαρση βρίσκονται οι ληστείες, οι κλοπές και οι επιθέσεις στην Βοιωτία εκτοξεύοντας το δείκτη εγκληματικότητας στα ύψη. Οι κακοποιοί στην πλειονότητά τους είναι αλλοδαποί και φαίνεται πως πλέον έχουν ξεπεράσει τα όρια. Χωρίς αναστολές εισβάλλουν σε σπίτια και επιτίθονται σε πεζούς υπό το φως του ηλίου!
Στην Άσκρη Βοιωτίας το μεσημέρι της Τετάρτης δύο Τσιγγάνοι από τη Ρουμανία στάθμευσαν την BMW τους έξω από το σπίτι που είχαν βάλει για δεύτερη φορά στο μάτι, διέρρηξαν το παράθυρο μπήκαν μέσα, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα αφού πρώτα το έκαναν φύλλα και φτερά. Δεν ήταν όμως τυχεροί αφού οι γείτονες τους υποψιάστηκαν καθώς γνώριζαν ότι οι ιδιοκτήτες έλλειπαν και κατάφεραν να συλάβουν το έναν με την ομάδα περιφρούρησης, όπως την ονομάζουν , που έχουν ιδρύσει για να προστατεύουν τις περιουσίες τους, αφού σπάνια βλέπουν αστυνομικούς να περιπολούν στο χωριό τους. Τον δεύτερο τον έπιασε η αστυνομία αργότερα.
Και στη Θήβα όμως δεν είναι λίγα παρόμοια περιστατικά... Αλλόδαποί μέρα μεσημέρι μπαίνουν στα σπίτια από μπαλκόνια, πόρτες και παράθυρα όχι μόνο όταν λείπουν οι ιδιοκτήτες τους αλλά και όταν βρίσκονται μέσα.
Επίσης το βράδυ της Τρίτης αλλοδαποί χτύπησαν μικρό μαθητή, την ώρα που επέστρεφε από το φροντιστήριο. Το πρωί της Τετάρτης πάλι στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων αλλοδαποί επιτέθηκαν σε νεαρή μαθήτρια για να της πάρουν το κινητό της τηλέφωνο.
Οι αλλοδαποί τα έχουν βάλει όμως και με παπάδες! Ο ψάλτης στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά είδε έκπληκτος, το απόγεμα του Σαββάτου λίγο πριν τον Εσπερινό όταν χτυπούσε τις καμπάνες, ομάδα αλλοδαπών να φτύνουν, να μουντζώνουν και να υβρίζουν τον ίδιο και τον ιερέα. Ακόμα το βράδυ της Δευτέρας μετά την λήξη του εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ομάδα Πακιστανών έφτυνε και έβριζε τον ιερέα και τον επίτροπο, που εκείνη την ώρα έβγαιναν από την εκκλησία!
Τα προβλήματα έχουν οξυνθεί από την έλλειψη αστυνομικής δύναμης στην ευρύτερη περιοχή αλλά και με τη νομοθεσία σε ότι αφορά τους αλλοδαπούς. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν κράτος και κυβέρνηση που τους έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: