Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτοβουλία διεύρυνσης ασύρματων διαδικτυακών υπηρεσιών

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η εξάπλωση των ασύρματων διαδικτυακών υπηρεσιών υψηλών ταχυτήτων σε όλη την Αμερική θα συμβάλλει στην δημιουργία καινούργιων επιχειρήσεων, την πώληση νέων προϊόντων και την πρόσληψη νέων εργαζομένων.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε στο ακροατήριο του σε μια μικρή πόλη του Μίσιγκαν ότι μόνο τα 2/3 των αμερικανών έχουν καλή σύνδεση Ιντερνετ και ότι ο ίδιος θέλει αυτό το ποσοστό να φτάσει το 98% σε μια πενταετία.
Ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι επενδύσεις της κυβέρνησης σε σιδηροδρομικά έργα, δίκτυα ηλεκτροδότησης και σε βελτιώσεις σε σημαντικούς αυτοκινητόδρομους έδωσε ώθηση στην οικονομία με την βοήθεια που προσέφερε στους αγρότες να στείλουν τα προϊόντα τους στις αγορές και στα εργοστάσια να κατασκευάσουν νέα προϊόντα για πώληση. Όπως είπε η στήριξη της κυβέρνησης του σε έργα υποδομής για την εξάπλωση του διαδικτύου θα φέρει το ίδιο αποτέλεσμα.
Ο Πρόεδρος ταξίδεψε στο Μαρκουέτ του Μίσιγκαν όπου επισκέφθηκε πανεπιστήμιο που έχει επεκτείνει τις υπηρεσίες διαδικτύου έξω από τις εγκαταστάσεις του και βοηθάει με αυτό τον τρόπο σχολεία, πυροσβεστικούς σταθμούς και νοσοκομεία να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά.
Ο κ. Ομπάμα αναφέρθηκε και σε μια τοπική βιοτεχνία ρούχων στη σχετικά απομακρυσμένη αυτή περιοχή που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να επεκτείνει τις πωλήσεις της σε ολόκληρη τη χώρα.

voanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: