Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Αντιδράσεις προκαλεί στην Αλίαρτο η "αλλαγή ονόματος"

Με τη συλλογή υπογραφών και τη σύσταση επιτροπής που θα παραστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής απαντούν οι κάτοικοι της Αλιάρτου, στην απόφαση του Δημάρχου να προτείνει την αλλαγή της ονομασίας του νέου Δήμου. Παράλληλα στρέφονται και κατά της Βασιλικής Τσόνογλου που υιοθέτησε την μετονομασία του Δήμου και απαιτούν στην συνεδρίαση της Παρασκευής το θέμα να απορριφθεί.

starlamia.gr

2 σχόλια:

Νέος δημότης είπε...

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου μας δείχνει το δρόμο.
Να ζητήσουμε και εμείς να συμπεριληφθεί το όνομα των Πλαταιών στην ονομασία του νέου Καλλικρατικού δήμου γιατί στις Πλαταιές έγινε η τελευταία νικηφόρα μάχη Ελλήνων- Περσών, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο, γιατί ανέκοψε την κατακτητική διάθεση των Περσών κατά της Ευρώπης. Άσε που οι Θηβαίοι έμειναν στην ιστορία ως μιδήσαντες, δηλαδή ρεζίλια της ιστορίας που συνεργάστηκαν με τους Πέρσες.
Να βάλουμε και ως ιστορική έδρα τη Θίσβη και προϊστορική έδρα τα Βάγια λόγω Σφίγγας, ώστε να δέσει το γλυκό και να μη μείνει κανένας παραπονούμενος. Να αλλάξει και το σήμα, από τον Κάδμο και το δράκο να καθιερωθεί η ασπίδα του κοινού των Βοιωτών.
Εμπρός, να κάνουμε κι εμείς μια κίνηση πολιτών από όλο τον δήμο για να διεκδικήσουμε την ηθική μας αποκατάσταση. Προτείνω να αναλάβουν πρωτοβουλία όλοι αυτοί που πρωτοστάτησαν να πάμε στη Θήβα. Εμείς θα τους συμπαρασταθούμε.

ΘΙΣΒΗ είπε...

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΣΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΩΔΙΚΟΥΣ.