Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Και το νέο όριο για το εξασθενές χρώμιο Cr(VI) στο νερό…

Γιάννης Zαμπετάκης, Eπίκουρου καθηγητή Xημείας Tροφίμων

Μάθαμε πώς υπολογίζεται η τοξικότητα του Cr(VI) ανάλογα με την πληθυσμιακή ομάδα. Τα παιδιά 0-2 ετών είναι 10 φορές, ενώ τα παιδιά 2-16 χρονών είναι 3 φορές πιο ευαίσθητα, αντίστοιχα, από την ομάδα 16-70 χρονών! Στην Καλιφόρνια, ο στόχος είναι τέτοιος ώστε να έχουν μόνο ένα καρκίνο ανά 1.000.000 κατοίκους.
θα είναι 0.02 μg/l. Όχι στην Ελλάδα αλλά στην Καλιφόρνια. Αυτή τουλάχιστον θα είναι η τελική πρόταση του οργανισμού για την προστασία του περιβάλλοντος (EPA) στην Καλιφόρνια. Για την Ελλάδα δεν ξέρουμε ακόμη. Αλλά μετά την ημερίδα που διοργάνωσε το ΥΠΕΚΑ στις 15.1.2011, τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα: Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι για την τοξικότητα του εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό.
Η Επιστήμη μίλησε!
Πιο αναλυτικά, στις 15.1.2011, ακούσαμε ότι:
Υπάρχει άμεση σχέση ανοσοποιητικού συστήματος και Cr(VI). Μάθαμε για την τοξικότητα του εξασθενούς χρωμίου [Cr(VI)] στα διάφορα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού. Σύμφωνα με τον καθηγητή Cohen: «καρκίνοι δημιοργούνται κάθε μέρα μέσα μας, το ανοσοποιητικό μας σύστημα τους καταπολεμά συνεχώς». Έχει βρει με την ομάδα του ότι το Cr(VI) σταματά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και έτσι έχουμε μια πλειάδα καρκίνων!

Η συνέχεια >>> ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: