Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Τα «3» ψέματα του Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία με τα Σκόπια

ΤΑ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ
  • Το πρώτο ψέμα Τσίπρα για το Σκοπιανό: Συμφωνία erga omnes  
  • Το δεύτερο ψέμα Τσίπρα για το Σκοπιανό: Severna Makedonija  
  • Το επικίνδυνο ψέμα Τσίπρα για το Σκοπιανό: Αλλάζει τα ελληνικά βιβλία
Μία πολύ σοβαρή λεπτομέρεια της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ έχει μείνει σε μεγάλο βαθμό στο σκοτάδι και αφορά τη συγκρότηση διεπιστημονικής επιτροπής των δύο χωρών, η οποία θα εξετάσει τα βιβλία και το περιεχόμενό τους. Συγκεκριμένα με το άρθρο 8 παρ.5, ανοίγει ο δρόμος για διεπιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία θα έχει τη δυνατότητα να αναθεωρήσει οποιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια, και βοηθητικό υλικό όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται από τις δύο χώρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ΠΓΔΜ θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει αντιρρήσεις και να ζητήσει αλλαγές για πράγματα που περιλαμβάνονται στα ελληνικά βιβλία.
Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο δεν ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στο χθεσινό του διάγγελμα αλλά δεν περιλαμβανόταν στο non paper του Μεγάρου Μαξίμου. Ταυτόχρονα, με το άρθρο 8 παρ.3, διαχωρίζει τα αρχαιολογικά τεχνουργήματα από την αφαίρεση του συμβόλου του ήλιου της Βεργίνας τα οποία και θα τον διατηρήσουν.

H συνέχεια >> Π

1 σχόλιο:

williambli92982 είπε...

Hey! I just wish to give a huge thumbs up for the good data you may have here on this post. I might be coming again to your weblog for more soon. slots for real money