Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Το «φάρμακο» της γυμναστικής!



Από το ΕΘΝΟΣonline

Αν η τελευταία φορά που γυμναστήκατε ήταν τότε στα σχολικά χρόνια, με τον δάσκαλο σωματικής αγωγής να αξιώνει από αγουροξυπνημένους έφηβους τον γύρο του σχολείου, μάλλον έχετε μεγάλο δρόμο να διανύσετε από τον καναπέ του σπιτιού σας στο πλησιέστερο γυμναστήριο ή πάρκο!
Εξοπλιστείτε με άνετα ρούχα και τρέξτε γιατί... παχαίνουμε, αρρωσταίνουμε κ.λπ.
Οι εξειδικευμένες στο θέμα εκπομπές και περιοδικά βρίθουν με τα ευεργετικά για την υγεία μας οφέλη της γυμναστικής. Ιδού ορισμένα όπως συνοψίζονται εδώ, από τα σοβαρότερα στα περισσότερο light:
Η συστηματική άθληση ελαττώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης εμφράγματος, εγκεφαλικού, υπέρτασης, διαβήτη, παχυσαρκίας, κατάθλιψης, πολλών μορφών καρκίνου και άλλων δεκάδων ακόμα ασθενειών, είτε θωρακίζοντας τον οργανισμό προληπτικά είτε προσφέροντας τα μέγιστα πλεονεκτήματα σε άτομα που ήδη υποφέρουν από τα παραπάνω νοσήματα.
Το μαγικό φίλτρο της άθλησης το συνιστά το σύνολο της ιατρικής κοινότητας παγκοσμίως έπειτα από θεαματικές αλλαγές που παρατήρησαν στο ανθρώπινο σώμα από την άσκηση.
Σίγουρα ανασταλτικός παράγοντας είναι η έλλειψη του τόσο πολύτιμου χρόνου. Αν όμως ο καθένας από εμάς «θυσίαζε» μόνο ελάχιστο από τον χρόνο του για γυμναστική, τότε σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο θα ήμασταν υγιείς. Εξάλλου τα σύγχρονα γυμναστήρια είναι αρκούντως εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη των μηχανημάτων που θα εξοικονομήσουν χρόνο, επιτρέποντάς σας τα ίδια ευεργετικά οφέλη.
Και αν το κίνητρο δεν είναι η υγεία, σκεφτείτε πόσο πολύ δυσανασχετείτε κάθε φορά που η φιγούρα σας αντανακλά στον καθρέφτη. Για αισθητικούς και κυρίως ιατρικούς λόγους, η γυμναστική είναι ένας θρίαμβος για την υγεία μας!

Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: