Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

«Γκρίζα ζώνη» το Αιγαίο!


Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ

«Γκρίζα» ζώνη χαρακτηρίζει το ΝΑΤΟ ολόκληρο το Αιγαίο, γεγονός που έθεσε σε συναγερμό το υπουργείο Εξωτερικών και το Εθνικής Άμυνας παραμονές του Πάσχα. Οι σύγχρονοι εφιάλτες άνοιξαν την Κερκόπορτα του Αιγαίου στην Άγκυρα στρώνοντας για αυτήν κόκκινο χαλί...
Συγκεκριμένα την ώρα που τουρκικές κορβέτες έκαναν βόλτες έως και το Σούνιο, στο Πεντάγωνο κατέφτανε η επιστολή από τον Διοικητή του Αεροπορικού Υποστρατηγείου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που εδρεύει στη Σμύρνη, βάσει της οποίας αφαιρούνταν στον νέο σχεδιασμό του ΝΑΤΟ ο επιχειρησιακός έλεγχος του Αιγαίου από το Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου Περιοχής (CAOC-4) που εδρεύει στη Λάρισα.
Η δικαιολογία που επικαλέστηκε ο Αμερικανός αξιωματούχος από τη Σμύρνη είναι πως θα είναι «τυφλός» τομέας για το ΝΑΤΟ η συγκεκριμένη περιοχή που εκτείνεται μέχρι την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο έως ότου αποσαφηνιστεί ποια χώρα έχει τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο (!) και ποιο κράτος θα χαρακτηρίζει τα ίχνη που εμφανίζονται στα ραντάρ που το ελέγχουν. Η επιστολή αυτή εστάλη στο Ελληνικό Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα, όπου ο διοικητής του είναι και ταυτόχρονα διοικητής του Νατοϊκού Αεροπορικού Κέντρου Περιοχής (CAOC-4).

Περισσότερα >> adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: