Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Το ΝΑΤΟ προσπάθησε να "γκριζάρει" το Αιγαίο ...


Mε παρέμβαση στο ΝΑΤΟ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, ο διοικητής του CCAIR Σμύρνης ανακάλεσε το απαράδεκτο έγγραφο με ημερομηνία 29 Μαρτίου 2010 με το περιεχόμενο του οποίου αφαιρούνταν στο νέο σχεδιασμό του ΝΑΤΟ ο επιχειρησιακός έλεγχος του Αιγαίου από το στρατηγείο της Λάρισας (CAOC-4), αλλά το χειρότερο όλων, είναι ότι μετέτρεπαν σε «γκρίζα ζώνη» ολόκληρο το Αιγαίο «μέχρι να αποσαφηνιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της κάθε χώρας»!
Η επιστολή αυτή εστάλη στο ΑΤΑ στη Λάρισα, αφού ο διοικητής του είναι και ταυτόχρονα διοικητής του CAOC-4. Mάλιστα ο Αμερικανός αξιωματούχος χαρακτήριζε το Αιγαίο ως «ουδέτερη» και «ευαίσθητη περιοχή»! Ακόμα στην επιστολή αναφερόταν ότι «Η Συμμαχία θα αποκτήσει πάλι εικόνα του Αιγαίου όταν επιλυθούν οι διαφορές και αποσαφηνιστεί ποια χώρα θα χαρακτηρίζει τα ίχνη στην περιοχή».
Τι θα σήμαινε αυτό αν δεν έπαιρνε πίσω τα έγγραφο ο Αμερικανός διοικητής της Σμύρνης; Η τουρκική Αεροπορία θα μπορούσε να «αλωνίζει» στο Αιγαίο και το ΝΑΤΟ να έχει το πολιτικό «άλλοθι» ότι δεν γνωρίζει τι γίνεται στο Αιγαίο. Δεν θα υπήρχαν επίσημες καταγραφές και βέβαια ουσιαστικά θα «ένιπταν τας χείρας τους» σε οτιδήποτε συνέβαινε, από «θερμό» επεισόδιο μέχρι τις καθημερινές επιθετικές συμπεριφορές της Άγκυρας.

Περισσότερα >>> defencenet.gr



1 σχόλιο:

Σχολιαστής είπε...

Επειδή όπως φαίνεται έρχονται δύσκολες μέρες, έφτασε η ώρα να σκεφτούν οι πολιτικοί μας εθνικά και να ενεργήσουν για το καλό του έθνους. Ο Κωστής Παλαμάς είπε: «Ο πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο και εγώ είμαι εθνικιστής.» Με λίγες λέξεις είπε πολλά, πάρα πολλά. Μετά από όλες τις σφαλιάρες που δεχόμαστε από τους φίλους μας, καιρός είναι να αλληθωρίσουμε σε άλλες κατευθύνσεις. Αν συνεχιστεί η ξευτίλα, χωρίς να αντιδράσουμε, θα κυριαρχήσει ο πεσιμισμός και θα γίνουμε νεο-ραγιάδες. Φτάνει η ξευτίλα, ρεεεεεεε. Και λίγη αξιοπρέπεια! Φανερώστε εκείνους που μας χτυπούν πισώπλατα και κερδοσκοπούν ανελέητα. Ζούμε το 1453 σε νέα έκδοση. Η Ελλάδα εάλω…