Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Το σχέδιο του ΔΝΤ


H ύστατη λύση για την Ελλάδα, που είναι η προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι ορατή στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ, όπου οι αρμόδιοι παράγοντες έχουν ετοιμαστεί για να απαντήσουν αμέσως στην έκκληση της χώρας μας για οικονομική βοήθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΕτΚ», με τα σημερινά δεδομένα μερικοί αξιωματούχοι του ΔΝΤ αναμένουν ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25ης Μαρτίου δεν θα καταλήξει σε συμφωνία υποστήριξης της Ελλάδας.
Οι ίδιοι επιθυμούν «ευρωπαϊκή λύση», κάτι που κατέστησε με σαφήνεια γνωστό ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν και η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων Καρολίν Ατκινσον. Ομως δεν θα κλείσουν τα αυτιά σε τυχόν προσφυγή της Ελλάδας, αντίθετα θα σπεύσουν να ανταποκριθούν το ταχύτερο δυνατόν.
Αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε στο «ΕτΚ» ότι η συζήτηση γίνεται για ένα ποσό μεταξύ 13 και 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων με κυμαινόμενο επιτόκιο, που θα ξεκινήσει από το 2,15% και θα φτάσει στη χειρότερη περίπτωση στο 2,5 με 3%. Το επιτόκιο δεν είναι υψηλό, αλλά οι απαιτήσεις θα αγγίξουν τα όρια του «μη παραδεκτού» και θα προκαλέσουν απολύσεις, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις και επιβολή επιπρόσθετων δυσβάστακτων φόρων.

H συνέχεια >> www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: