Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Ασυμμετρία στη διεθνή ανάρρωση η νέα απειλή για την Ελλάδα

Σκεφτείτε 5 επιχειρήσεις να προσπαθούν να βγουν από μία μεγάλη οικονομική κρίση που τις έχει πλήξει και οι 4 από αυτές να έχουν πρόσβαση σε πολύ φθηνά δανειακά τραπεζικά κεφάλαια ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν αυτήν τους την προσπάθεια ενώ η πέμπτη να μην έχει καθόλου πρόσβαση σε αυτά και να αναγκάζεται να δανείζεται με φειδώ και ακριβά από τις τέσσερις άλλες.
Προσθέστε στα παραπάνω την ‘ανάγκη’ της συγκεκριμένης επιχείρησης να προβεί σε απόλυση εργατικού δυναμικού, σε περικοπές μισθών, σε κλείσιμο παραρτημάτων της, σε αναδιοργάνωση και εξυγίανση των περισσότερων τομέων της, την ώρα που οι υπόλοιπες ρίχνουν το βάρος στην ανάπτυξη και επέκταση τους και έχουν τα χρήματα για να τα καταφέρουν.
Ακόμη και αν η πέμπτη επιχείρηση καταφέρει, κάποια στιγμή, να αρχίσει και αυτή να αναρρώνει από την οικονομική κρίση, θα προηγηθεί μία μεγάλη καθυστέρηση έναντι των υπόλοιπων οι οποίοι θα έχουν προλάβει να δημιουργήσουν τις υποδομές ώστε να συνεχίσουν να κυριαρχούν έναντι αυτής για πολλά χρόνια μετέπειτα της κρίσης.

Η συνέχεια >>> sofokleous10.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με δυο λόγια είναι μούσι τα περί εξόδου από την κρίση σε 2-3 χρόνια. Μιλάμε για κρίση 10-ετίας και αν καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε. Κλέφτεεεεςςςς, Ψεύτεεεεεεςςςςς, Απατεώνεεεεεςςςςς, Ρεμάλιααααααα πολιτικοιοιοιοιοιοί