Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Αίσιμα και αδήριτα (Θ΄)

Ούτις

● Ο πρωθυπουργός μιας διεφθαρμένης χώρας
Πάνω σε μια κρίση συνείδησης ο πρωθυπουργός, όπως αποκαλύφθηκε αυτές τις μέρες, έσκυψε στο αυτί του προέδρου της Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του είπε το μεγάλο μυστικό, που έκρυβε στα βάθη της καρδιάς του και τον ψυχοπλάκωνε. Με σκυμμένο το κεφάλι και τρεμοπαίζοντας τα βλέφαρα του ψιθύρισε: «Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα». Μετά έγειρε με παράπονο στον ώμο του φίλου του Κλώντ και ξέσπασε σε λυγμούς. Ο Κλώντ του χάϊδεψε το γυμνό από τρίχες κεφάλι και τον παρηγόρησε λέγοντας πως τα ήξερε όλα από χρόνια, αλλά να, αυτός δεν ήταν μαρτυριάρης για να αποκαλύψει τις βρωμιές των Ευρωπαίων.
Μη σας φύγουν κι εσάς τα μαλλιά, όπως έχουν φύγει από τον πρωθυπουργό, με τις δηλώσεις του κ.Γιούνκερ- κεριά και λιβάνια δηλαδή, γιατί το λαμόγιο κάθε άλλο παρά κύριος είναι:
Ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, δήλωσε στην Ουάσιγκτον ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν ... « Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά όχι με την αντιμετώπισή της το τελευταίο έτος, έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πριν από δυο ή τρεις δεκαετίες», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον.
Συνέχισε λέγοντας : «ήταν φανερό ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό το είδος του προβλήματος, και ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή και εγώ ό ίδιος, για τις προοπτικές γι’ αυτό που δεν ήταν τότε γνωστό, όπως αυτό που αποκαλούμε ελληνική κρίση». ..«Ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα, αλλά δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα» σημείωσε, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι ενθάρρυναν την καταναλωτική προοπτική της Ελλάδας σε βάρος της ανάπτυξης και των εξαγωγών της παραδέχτηκε ο κ. Γιούνκερ. Αλλά… «εγώ δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα» ομολόγησε κυνικά.
Πώς ήταν δυνατό να μαρτυρήσει ότι οι διεφθαρμένοι εταίροι μας έσπρωχναν στην πτώχευση και τις δαγκάνες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και του ΔΝΤ. Πως διέσυραν και σκλάβωσαν έναν λαό για το κέρδος; Αυτός κράτησε ένα επίπεδο! Ο δικός μας ο Γιώργος για να φανεί καλός προς στους μαφιόζους του κέρδους, όχι μόνο δε φρόντισε να υπερασπιστεί τη χώρα του, ως όφειλε από το αξίωμα του εκλεγμένου πρωθυπουργού, αλλά είπε «απελθέτω απ’ εμού η ρετσινιά» και έριξε τα βάρη στο διεφθαρμένο λαό. Ίσως πρέπει να τον γράψουμε στο βιβλίο Γκίνες για την παγκόσμια πρωτοτυπία του. Δε νομίζω να υπάρχει άλλος ηγέτη χώρας στην παγκόσμια ιστορία, που να χαρακτήρισε διεθνώς τη χώρα του διεφθαρμένη. Αυτό δεν το έχει κάνει ούτε ο Κολομβιανός ηγέτης, όπου ανθεί το εμπόριο της κοκαΐνης και δρουν ανεξέλεγκτα οι γκάγκστερ βαρόνοι της.
Και σε επίρρωση των όσων είπε ο Γιώργος, ξεκίνησαν τα διάφορα παπαγαλάκια τόσο στα ΜΜΕ όσο ακόμα και μέσα στο διαδίκτυο, να διαδίδουν, εντελώς ανερυθρίαστα, διάφορα εξευτελιστικά για τη χώρα μας προπαγανδιστικά κλισέ του στυλ: «Αλήθεια είπε», «Περιμέναμε από το Γιώργο να το πει, γιατί δεν το ξέραμε;», «αφού είμαστε κράτος λαμογιών, ένα κράτος διεφθαρμένο, ένα κράτος “μπουρδέλο”» κ.λ.π. Αυτά τα προπαγανδιστικά συνθήματα, από τα παπαγαλάκια του συστήματος, στόχο έχουν να αποδεχτούμε όλοι εμείς, οι απλοί καθημερινοί πολίτες, τις κατηγορίες του κ. πρωθυπουργού για να σκύψουμε το κεφάλι και να ανεχτούμε αγόγγυστα τη συνέχιση της εξαθλιωτικής διακυβέρνησης.

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

Δεν υπάρχουν σχόλια: