Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

«Οι μέρες της παλιάς Ελλάδας είναι μετρημένες»

H FAZ αφιερώνει στην τρίτη σελίδα, στο σαλόνι της εφημερίδας, ένα εκτενέστατο άρθρο για την πορεία της οικονομίας της Ελλάδας και δηλώσεις ενός πρώην υπουργού, ο oποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.
«Οι μέρες της παλιάς Ελλάδας είναι μετρημένες», είναι ο τίτλος εκτενέστατου άρθρου του Μίχαελ Μάρτενς στην Frankfurter Allgemeine Zeitung. H εφημερίδα σημειώνει πως «ακριβώς πριν από ένα χρόνο σήμανε η ώρα της αλήθειας στην Αθήνα. Η κυβέρνηση παραδέχθηκε πως το δημόσιο έλλειμμα ήταν διπλάσιο από ότι είχε ανακοινωθεί. Τώρα γίνονται μεταρρυθμίσεις, τις οποίες κανείς πριν δεν είχε τολμήσει να κάνει».
Το άρθρο επισημαίνει πως η ανακοίνωση αυτή έγινε από τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου στις 19 Οκτωβρίου του 2009, αλλά «η μέρα αυτή δεν ήταν η μέρα που άρχισε η κρίση στην Ελλάδα. Τα αίτιά της είναι ποίκιλα και ριζωμένα στα προηγούμενα χρόνια και στις προηγούμενες δεκαετίες. Η μέρα όμως εκείνη ήταν μια μέρα που η μιζέρια της Ελλάδας δεν μπορούσε πλέον να κρυφτεί. Από εκεί και πέρα τίποτα πια δεν μπορούσε να κρυφτεί. Το παιχνίδι είχε τελειώσει»...

Η συνέχεια >> dw-world.de

Δεν υπάρχουν σχόλια: