Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

To πρόβλημα της υδροδότησης των Βαγίων

Από τον Γεωλόγο Αντώνη Κρητικό
Υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Θηβαίων

Τελείωσε και η δεύτερη γεώτρηση στα 380 μέτρα. Έχει νερό? Κανείς υπεύθυνος (?) δεν ξέρει και όλοι υποθέτουν. Θα βάλλουν λοιπόν μια αντλία για να διαπιστώσουν τι γίνεται. Όμως, επειδή το βάθος είναι μεγάλο και η διάμετρος μικρή, δεν μπορούν να αντλήσουν περισσότερα από 15 κ.μ. την ώρα. Αν το καταφέρουν, αυτό θα είναι το κριτήριο για να κάνουν τρίτη γεώτρηση !!!
Αυτό δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά ο σχεδιασμός της παρούσας Δημοτικής αρχής.
Καταγγείλαμε ενυπόγραφα από την αρχή ότι δημοπρατήθηκε η κατασκευή μιάς γεώτρησης χωρίς μελέτη, χωρίς τεχνική περιγραφή, χωρίς τεχνικές προδιαγραφές και με διακήρυξη στην οποία οι παράμετροι δεν συμφωνούσαν με την άδεια.
Σε μια δύσκολη κατασκευή κανείς δεν ήξερε τι επιδιώκεται και κανείς δεν πήρε την ευθύνη να δώσει οδηγίες.
Η θεσμοθετημένη από την Πολιτεία επίβλεψη, εμφανίσθηκε 1-2 φορές εθιμοτυπικά αφού το αντικείμενο της ήταν άγνωστο.
Απέμειναν έτσι οι γεωτρυπανιστές να προσπαθούν να δώσουν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν.
Αποτέλεσμα, δύο γεωτρήσεις χωρίς καμία ένδειξη για σοβαρή υδροφορία και χωρίς συμπεράσματα για μια σωστή κατασκευή. Και πάμε για τρίτη.
Εν τω μεταξύ από την προϋπολογισμένη αρχική δαπάνη των 99 χιλ. Ευρώ χωρίς ΦΠΑ, φθάσαμε στις 150 χιλ. και προφανώς βαδίζουμε με την τρίτη γεώτρηση ολοταχώς για τις 300 χιλ.
Έτσι σχεδιάζεται να λυθεί το πρόβλημα υδροδότησης των Βαγίων, δαπανώντας υπερβολικά ποσά χωρίς σχεδιασμό και χωρίς να γνωρίζει κανείς τι επιδιώκεται?
Θα πρέπει να λάβουμε ακόμη σοβαρά υπ’ όψιν ότι στο συγκεκριμένο έργο, υπάρχουν σοβαρές αποκλίσεις από τα θεσμοθετημένα όρια νομιμότητας.

15 σχόλια:

Από την Θήβα είπε...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΝΤΩΝΗ

Βαγαίος είπε...

Την πιό κατάλληλη στιγμή για το χωριό και την περιοχή που έχει μεγάλα προβλήματα με το πόσιμο νερό. Καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία ΑΝΤΩΝΗ, γιατί τελικά τα "πρόσωπα' (θα) κάνουν τη διαφορά...
Πολλά ακούστηκαν 4 χρόνια πολύ περισσότερα γράφτηκαν εδώ στο φιλόξενο blog, δυστυχώς ΕΠΡΕΠΕ πάση θυσία τα ΒΑΓΙΑ να "συν-ενωθούν", το "παιχνίδι" ν΄ ανοίξει, ο κουτοχωριατισμός να πάει στην άκρη και να βρεθούν άνθρωποι ικανοί, να θέσουν υποψηφιότητα, και, άνθρωποι ΕΚΤΟΣ ΒΑΓΙΩΝ, που ίσως μπορέσουν να λύσουν τα μείζονα προβλήματα των Βαγίων!! Κύριοι της νυν διοίκησης, δυστυχώς, υπήρξατε ο χειρότερος "αδύναμος κρίκος", που οδήγησε τα ΒΑΓΙΑ στην πιο καταστροφική απαξίωση και στη "λίγδα" της λαδόκολλας"...

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία και στον Τάκη επίσης!!
Όσο για τους λοιπούς "αιρετικούς και αντάρτες" υποψήφιους, ας σκεφθούν το βίο τους, και, την μέχρι τώρα πολιτική και αυτοδιοικητική τους ευθύνη ή συν-ευθύνη...
Τι θυμόμαστε; Εκφράσεις "πομπώδεις", συνήθως "δανεισμένες", ξύλινο και άτοπο πολιτικό λόγος και αποτέλεσμα; το απόλυτο ΜΗΔΕΝ!!!
Κύριοι, η "εθελουσία" (σας) περιμένει, ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ είναι πολύ πιο πάνω, από τις όποιες δυναντότητες σας, βαρύ φορτίο και εσείς έχετε από χρόνια "ΞΕΣΑΜΑΡΩΣΕΙ"!

Α.ΚΡΗΤΙΚΟΣ είπε...

Φίλοι, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Και βέβαια το "καλή επιτυχία" αναφέρεται σε όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΦΙΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΑΙΝΕΥΕΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ ΟΤΙ ΑΥΤΟΑΝΑΓΓΕΛΕΣΤΕ.ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΜΑΖΕΨΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΨΗΦΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ.ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ :ΡΕ ,ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΡΥΜΕΝΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ? ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ? ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ? ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΤΣΑΓΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΣΑΣ .

ΚΑΣΝΕΣΙ είπε...

2:08 μ.μ. ΑΝΩΝΥΜΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ.

ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ. ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΠΗΡΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥ΅ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΧΙ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΥΤΕ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΙΟΥΣ ΘΥΜΑΣΕ. ΚΑΝΕΝΑΝ.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ 5-6 ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ.

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΒΑΓΙΩΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΓΙΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

ΧΩΡΙΑΤΗΣ είπε...

ανώνυμε 2.08μμ άσε να δούμε στο δήμο και άτομα που γνωρίζουν και πέντε γράμματα. Τους άλλους τους είδαμε όλα αυτα τα χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΟΜΜΑΤΟΙ.ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ? ΔΡΟΜΟΙ ΕΓΙΝΑΝ-ΝΕΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΓΙΝΕ-ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΓΙΝΕ-ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ-ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΙΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ.ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΤΕ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΤΕ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ. ΑΜ ΠΩΣ?

ΒΑΓΑΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ είπε...

ΧΑΧΑΧΑ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΚΑΤΑΒΑΣΙΑ. ΤΟ ΘΥΜΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

Το Πειραχτήρι είπε...

Ρε καλώς τον Δημοτικό. Μας έλλειψες, ρε παμέγιστε. Ξέρουμε, ξέρουμε, το έχεις μάθει καλά το παραμύθι. Έχεις αγοράσει, έμαθα, το μεγάλο γλυφιτζούρι για αυτές τις εκλογές.
Τι να γίνει. Θα σε ανεχτούμε για ένα μήνα. Μετά θα καταπιείς τη γλώσσα σου και το πολύ- πολύ να γλύφεις εκεί που έφτυνες μετά τις εκλογές. Δημοτικέ, ξερενόμαστε καλά, ρε μόρτη.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 3.23 ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΦΙΠΙΑΔΕΣ,ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ""ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΕΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ...¨"" ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΥΣΕΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΥΠΕΞΕΡΕΣΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ,ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ...... ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ:???
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΗΔΙΑΣΑΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.

ΑΠΟ ΒΑΓΙΑ είπε...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΥΤΥΧΙΑ ΑΝΤΩΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο ανερμάτιστα βλάξ μπορεί αν είναι κάποιος, η θλίψη της μιζέριας και η πιο μίζερη κακομοιριά, αναδύεται από τον ανώνυμο που "βλέπει ψήφους στα σπίτια" και από τον άλλο, που τρέχει να προλάβει την Ιστορία, για να τους γράψει-τους δικούς του - με χρυσά γράμματα...
Ή δήθεν πολύτιμη υποθήκη και παρακαταθήκη, αποδείχθηκε τσίγκος...
Ρε σεις, δεν έχετε καταλάβει ό,τι το "παιχνίδι άνοιξε" στον καλλικρατικό δήμο; και, θα μείνετε οι ουραγοί και συνοδοιπόροι, της πιο "κιτς διοίκησης";

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΧΑΛΒΑΤΖΗ.ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΒΑΓΙΑ.ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ.