Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ευχαριστήριο μήνυμα του Αντώνη Κ. Κρητικού

Αγαπητοί συμπολίτες
Με την σειρά μου και από την θέση αυτή, ευχαριστώ όλους όσοι με τίμησαν με την ψήφο τους.
Είναι παρήγορο ότι νέα παιδιά αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα κοινά καιμε τα πολλά και μεγάλα προβλήματα του χωριού μας και αναλογικά το εκλογικό σώμα τους τίμησε για την προσπάθειά τους.
Ευχής έργο είναι η προσπάθεια αυτή να συνεχισθεί, επ’ ωφελεία των Βαγίων. Το χωριό μας αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα, έχει ανάγκη τους νέους ανθρώπους, τον ζήλο τους, την διάθεσή τους για προσφορά, τις καινούργιες ιδέες τους και το άφθαρτο της σκέψης και του χαρακτήρα τους.
Ελπίζω τα λάθη του παρελθόντος και το ατομικό συμφέρον που τόση οπισθοδρόμηση προκάλεσε στον τόπο μας, να σταματήσουν να κυριαρχούν στην σκέψη των υπευθύνων του Δήμου και του περίγυρου.
Τα Βάγια έχουν μεγάλη ανάγκη από συγκεκριμένα έργα, ανεξάρτητα ποιος θα καταφέρει να τα πραγματοποιήσει και δεν υπάρχει η πολυτέλεια πρόσθετων καθυστερήσεων. Σε αντίθετη περίπτωση η τελειωτική απαξίωση του τόπου μας θα είναι γεγονός.
Εύχομαι στην νέα Δημοτική αρχή του Καλλικρατικού πλέον Δήμου Θηβαίων καλή επιτυχία στο δύσκολο πραγματικά έργο της και ελπίζω οι συμπολίτες να σταθούμε ενεργοί πολίτες στην πορεία, στηρίζοντας κάθε θετική ενέργεια και παλεύοντας για την διόρθωση τυχόν εσφαλμένων αποφάσεων, όπως πράξαμε και στο παρελθόν.

3 σχόλια:

Το Πειραχτήρι είπε...

Λαλίστατε Νεροψάχτη. Θυμίσου τι είπε ο Αρσένης όταν έχασε την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ και προσάρμοσέ το στην περίπτωσή σου: "Πειραχτήρι, χάσαμε".
Μανάρι μου, δεν είχατε καμία τύχη, ούτε εσύ ούτε ο Φυσικοερευνητής και ο κόσμος σας το απόδειξε. Ήσασταν πολύ σοβαροί και μας πέφτατε βαριοί για την πολιτική. Όλα ήσαν εναντίον σας. Κανείς από το δημαρχείο, κανείς από τους προηγούμενους δημοτικούς άρχοντες, κανείς από το παρασκήνιο δεν σας γούσταρε, γιατί θα ανακατώνατε και θα έβγαινε η μπόχα. Θα βάζατε τάξη και σειρά. Αλλά, ρε καρντάσια, ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Σιγά που θα σας άφηναν να βάλετε σειρά. Και πηγαίνατε και με το σταυρό στο χέρι. Ντυνόσασταν παπαδάκια στην εκκλησία όταν ήσασταν μαθητές; Εσείς για την παράταξη και οι άλλοι για το τομάρι τους. Που πάτε ρε Καραμήτροι;
Το λοιπόν, φιλάρες, καθίστε στα αυγά σας. Τα χνώτα σας δε κάνουν για την πολιτική. Τα μεταξωτά βρακιά είναι για επιδέξιους κώλους. Και οι δικοί σας κώλοι δεν έχουν την επιδεξιότητα του πολιτικάντη, του παρασκηνιάρχη, του κατινιστή, του ιντριγκαδόρου. Στο κούτελο δεν έχετε το σημάδι του σωτήρα για να σας ψηφίσουν οι Βαγαίοι. Το πήρατε το μάθημα.
Εμείς ως γνωστόν θέλουμε ανθρώπους για θίασο σκιών. Τι να σας κάνει εσάς το καρντάσι μου ο Οργισμένος; Δε θα του βγάζατε έργο. Ενώ με αυτούς που ξέρουμε να ψηφίζουμε θα έχουμε μπόλικο υλικό για πολλά- πολλά έργα.
Κερνάω καφέ ή κονιάκ. Γιατί ως γνωστόν οι μπριτζόλες και τα ουίσκυ είναι για τους δημοτικούς άρχοντες και οι λιβανομπριτζόλες για τους ιντριγκαδόρους.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Ήθελα να «ψάλλω» αλλά κρατήθηκα, όμως Πειραχτηράκι μου έδωσες αφορμή και αποφάσισα να κάνω ερωτήσεις κρίσεως στους λαλίστατους. Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Επειδή δηλαδή εσείς αποφασίσατε να μπείτε στα Καλλικρατοαυτοδιοικητικά έπρεπε οι Βαγαίοι να σας ψηφίσουνε? Καλά ρε λεβέντες δεν είδατε τόσο καιρό που τρέχετε για το νερό, ότι κανένας δεν συγκινήθηκε? Δεν είδατε ότι αραιά και πού ακούγεται καμιά φωνή για το νερό αλλά μετά δεν κουνιέται ούτε αδερφή? Δεν μας νοιάζει ρε κορόϊδα ούτε το χρώμιο ούτε τίποτα. Λεφτά έχουμε και αγοράζουμε εμφιαλωμένο. Φωνάζουμε καμιά φορά έτσι για να περνάει η ώρα και μετά πάμε για «καθαρά» και κουρα…φιλοσοφίες. Και για το εργοστάσιο φωνάζαμε επειδή κάποιοι θα τα παίρνανε χοντρά όχι επειδή θα το είχαμε μές τα μούτρα μας. Και τι μας νοιάζει που ανοίγουνε τρύπες στο Σταυρό? Εμείς τις πληρώνουμε? Και το μισθό του Βεζύρη και των αλλωνών εμείς τα δίνουμε? Και που δεν δουλεύει ο βιολογικός, εμείς δεν έχουμε αποχέτευση? Και τι μας ενδιαφέρει που πάνε τα σκατόνερα? Μήπως έχουμε σπίτι εκεί κάτω και μυρίζει? Ας πάνε και στο Λικέρι να τα πίνουνε οι Αθηναίοι.
Και γιατί να σκάσουμε για το νεκροταφείο? Υπάρχει ποτέ περίπτωση να αφήσουνε κανένα πεθαμένο στο δρόμο?
Και τι έγινε που μπορεί να μας πάρουνε και τα σχολεία? Μήπως και που τα έχουμε έμαθε κανείς γράμματα?
Θα φύγει και η αστυνομία? Γιατί και που είναι κάνει τίποτα?
Εμείς θέλουμε τα μπαράκια μας και τα κοψίδια μας και τη βεζυροπαρέα να μας κερνάει και βλάχικο γάμο
(κι ας χρωστάμε ακόμα τη σούστα που νοικιάσαμε) και γιορτή του μελιού να δείχνουμε πως κουνιόμαστε, θέλουμε και το mimis να μας γλύφει πατόκορφα να το ψηφίσουμε και το γληγόρη να τρώει και να μη χορταίνει ξύγκια και τους υπάλληλους στο Δήμο να ξεκατινιάζονται μεταξύ τους και μετά να μας βρίζουν και να μας γράφουν όποτε ζητάμε κανένα χαρτί και το άλλο γληγόρη της τέχνης και της ιστορίας και πολλά άλλα που και να τα γράψω δεν θα τα καταλάβετε.
Αφήστε μας ρε καλόπαιδα στην ησυχία μας που ήρθατε να μας βάλετε σε σκέψεις.
Δεν ξέρετε ότι όποιος σκέφτεται κουράζεται και χάνει την ησυχία του?

Ανώνυμος είπε...

Στα "Οργισμένα Πειράγματα" των προλαλησάντων, τι να προσθέσει κάποιος...
Τι να σχολιάσει επιπλέον...
Τι να αμφισβητήσει...
Και, η "οπισθέλκουσα, κατά ΘΩΔΠΑΠΑ" μνήμη,(μας) παραπέμπει συνειρμικά και επαγωγικά, στο παλαίποτε "χαριτόβρυτο", λαϊκώδες, παροιμοιώδες, έμμετρο-ασύμμετρο αρβανιτοελληνικό, που έλεγαν οι πρεσβύτεροι(μας):
"Τι να σου πω Μαρία μου,
τι να σου πώ παρθένα,
πούκανε τζ(ι)άρ το έρημο,
και τάριξε στο ρέμα..."
Ναι, ακόμη και σήμερα, με ένα τζ(ι)άρ σκεφτόμαστε, και κρίνουμε, και αποφασίζουμε, και, τα ρίχνουμε όλα στο "ρέμα" (ή "προύα" κατά την αρβανίτικη"), όποιον φέρει "βαρύ φορτίο" ευθύνης και υπευθυνότητας τον "κλαρίζουμε"...
Και έτσι οι "κολορίζες" γίνονται "φυντάνια" ανάπτυξης!
Δυστυχώς, Αντώνη & Τάκη,δυστυχώς!
Οι "Θίασοι" θα εξακολουθήσουν να παράγουν γέλιο, και οι "Σκιές" των πρωταγωνιστών, θα διατρέχουν επί 3 1/2 ακόμη συναπτά καλλικρατικά έτη, το αυτοδιοικητικό περιβάλλον...
Στην "κορυφή λοιπόν της Πυραμίδας" θα δούμε τι θα βάλουν...