Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Συνέντευξη τύπου της NASA τη Δευτέρα για «εξαιρετική ανακάλυψη στη κοσμική γειτονιά μας»

Ανακοίνωση εξέδωσε η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος NASA σύμφωνα με την οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου αναφορικά με ανακάλυψη που έκανε το παρατηρητήριο Chandra X-ray Observatory. Το τελευταίο είναι ένας δορυφόρος που ανιχνεύει εκπομπές ακτίνων-Χ που μπορεί να προέρχονται από διάφορες πηγές στο εξώτερο διάστημα όπως pulsars, άστρα νετρονίων, ολόκληρους γαλαξίες κτλ. Το θέμα όμως που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον είναι η φρασεολογία της ανακοίνωσης. Αυτή έχει ως εξής:
«Η NASA πρόκειται να πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου στις 12:30 p.m. EST τη Δευτέρα στις 15 Νοεμβρίου, για να συζητήσει την ανακάλυψη του παρατηρητηρίου Chandra X-ray Observatory αναφορικά με ένα εξαιρετικό αντικείμενο (exceptional object) στη κοσμική γειτονιά μας».
Η φράση περί ενός «εξαιρετικού αντικείμενου στην κοσμική γειτονιά μας»¨έχει εξάψει τη φαντασία των απανταχού ερασιτεχνών αστρονόμων και ενασχολούμενων με το διάστημα, για το τι μπορεί να είναι αυτό το αντικείμενο, που χρήζει έκτακτης συνέντευξης τύπου, για να ανακοινωθεί η ανακάλυψή του.

Η συνέχεια >>> defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: