Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Αίσιμα και αδήριτα (ΙΑ΄)

Ούτις

Ο επίσημος προσκεκλημένος των βραβείων “Κούρος 2010” κουραδολογεί…
Αυτός ο άνθρωπος έχει βαλθεί να μας αποδείξει ότι το περιεχόμενο της εγκεφαλικής του κοιλότητας είναι ίδιο με το περιεχόμενο του παχέως εντέρου. Η διολίσθηση των εγκεφαλικών λειτουργιών σε λειτουργίες πρωκτού συνεχίζεται στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Τα φαινόμενα διακοπής της επαφής του με το περιβάλλον και με το ελληνικό γίγνεσθαι γίνονται ολοένα και περισσότερα. Ο γραφικός αυτός τύπος ακολουθεί την μέθοδο της πρόκλησης για να δείξει την πολιτική παρουσία της ασημαντότητάς του. Η πολιτική προσωπικότητα του Πάγκαλου αποδεικνύεται ανεπαρκής απέναντι στις υποχρεώσεις του προς το σύνολο των πολιτών και τα συμφέροντά τους, τα οποία, υποτίθεται, πως εκπροσωπεί σαν βουλευτής και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Το ανθρωπο, αφού δεν μπορεί να παράγει επωφελές έργο, έχει επιλέξει να ποδοπατήσει την αξιοπρέπεια του δοκιμαζόμενου από την ανεπάρκεια και ανικανότητα της αγέλης των ηθικά παχύδερμων της συντεχνίας του. Χαρακτήρισε ως ευτυχία για τον τόπο το Μνημόνιο στον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε σε πρόσφατη εκδήλωση για την απονομή των ετήσιων βραβείων επιχειρηματικότητας «Κούρος 2010».
«Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο. Όχι για την κακή του πλευρά, αλλά γιατί μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ριζική αναδιάρθρωση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάγκαλος.
Λες και το Μνημόνιο έχει και καλή πλευρά για τον Έλληνα εργαζόμενο, για τον νέο, τον συνταξιούχο, για τον οικογενειάρχη. Η καλή πλευρά του Μνημονίου αφορά τους τραπεζίτες και τους μεγαλοβιομήχανους. Για τους απάτριδες έχοντες και κατέχοντες που θησαυρίζουν από την φτώχεια και τη μιζέρια των συνανθρώπων τους. Οι σύγχρονοι μαυραγορίτες που κατοικοεδρεύουν στις τράπεζες, καρπώνονται τα δάνεια που παίρνει η πολιτεία για να βγούμε από τα τάρταρα της κρίσης, στην οποία μας έσυραν. Και το τονίζω ότι μας έσυραν ποταπά συμφέροντα μιας μερίδας πολιτικών γιατί λύσεις υπήρχαν να μη γίνουμε υπόδουλοι στο ΔΝΤ, να μη χάσουμε κυριαρχικά δικαιώματα. Διαβάζουμε στον τύπο:
« Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο (η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική – οικονομική – πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας).

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

Δεν υπάρχουν σχόλια: