Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Αίσιμα και αδήριτα (ΙΒ΄)

Ούτις

Ο στοχαστής πρωθυπουργός μας

Σήμερα χρησιμοποίησα δύο εικόνες, τη μια δίπλα στην άλλη. Η μία απεικονίζει τον πρωθυπουργό μας σε στάση περισυλλογής. Όχι, δεν έχει καμία σχέση με τις γεμάτες νάζι φωτογραφίες των σταρς του κινηματογράφου και της γκλαμουριάς. Ο άνθρωπος σκέφτεται αν είναι το καλό παιδί των ξένων. Πάντοτε ήθελε να είναι το υπάκουο παιδί. Πρώτα της μαμάς του, της Εβαριοαμερικάνας Μάργκαρετ. Μετά έγινε το υπάκουο παιδί αυτών που κινούν τα νήματα στις μαριονέτες-πρωθυπουργούς και προωθούν το σχέδιο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Ο Γιώργος σκέφτεται αν ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο αόρατος πρόεδρος της χώρας μας, του βάλει καλό βαθμό στον έλεγχο τώρα που ήρθε στην Ελλάδα για να επιθεωρήσει τους ανθρώπους του. Το βαθμό αυτό τον θέλει στο βιογραφικό του όταν φύγει από την Ελλάδα, αφού πρώτα την έχει διαλύσει και την έχει κάνει κομμάτια και θρύψαλα.
Στη διπλανή εικόνα είναι το άγαλμα του Γάλλου γλύπτη Αυγούστου Ροντέν “ο σκεπτόμενος”. Το αυθεντικό άγαλμα, γιατί υπάρχουν και αρκετά αντίγραφα, ήταν στον ένα από τους στους δίδυμους πύργους στη Ν. Υόρκη και καταστράφηκε στις 11-9-2001, όταν αυτοί κατέρρευσαν. Ο Γιώργος έχει ανάλογη έκφραση με αυτή του αγάλματος! Να σημαίνει, άραγε ότι και ο πρωθυπουργός μας είναι σκεπτόμενος, είναι στοχαστής;
Στις μέρες μας επαληθεύεται ότι έξω πάμε καλά! Γιατί μέσα, στη χώρα που κυβερνάει εδώ και 14 μήνες ο Γιώργος, όλα είναι μαύρα κι άραχλα. Ίσως γι’ αυτό να μην είμαστε σε θέση, εμείς οι άξεστοι και αγνώμονες ιθαγενείς, να αναγνωρίσουμε την αξία του, το μεγάλο βεληνεκές της προσωπικότητάς του, το μεγάλο εύρος της στοχαστικότητάς του. Τρίβαμε τα μάτια μας, αφού σαν Έλληνες δεν έχουμε τίποτα άλλο να τρίψουμε, τα πάπαλα τα έχουμε χάσει εδώ και καιρό, όταν πληροφορηθήκαμε ότι ο πρωθυπουργός μας είναι ένας από τους μεγάλους στοχαστές του πλανήτη μας. Εδώ δε θέλω ειρωνικά χαμόγελα. Ούτε να πείτε: «έλα νινί στον τόπο σου». Έτσι θα είναι σίγουρα, αφού το έγραψε αμερικάνικο περιοδικό. Εμείς οι καράβλαχοι δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε. Ενώ οι Αμερικάνοι, αφού τους ντοπάρουν με μερικές χιλιάδες δολάρια οι λεφτάδες αφέντες της υφηλίου, ξέρουν και γράφουν αυτά που τους προστάζουν! Ιδού η μεγάλη είδηση που πρέπει να μας κάνει εθνικά υπερήφανους: Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου περιλαμβάνεται στους 100 σημαντικότερους “Στοχαστές” παγκοσμίως για το 2010, στη σχετική λίστα που συνέταξε το αμερικανικό περιοδικό “Foreign Policy”. Ο Γιώργος Παπανδρέου καταλαμβάνει την 79η θέση στη σχετική λίστα, την κορυφή της οποίας κατέλαβαν οι Bill Gates και Warren Buffett για το φιλανθρωπικό τους έργο που εκτελούν. Στη δεύτερη θέση ο Ντομινίκ Στρος Καν, στην τρίτη ο Μπαράκ Ομπάμα, στη δέκατη η Μέρκελ στη δέκατη πέμπτη ο Σόρος.

Η συνέχεια >> VAGIAblog

Δεν υπάρχουν σχόλια: