Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Economist: «Έχουν χρεοκοπήσει, ας το παραδεχθούν»

Στις τρεις οικονομίες που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της κρίσης χρέους - Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία – αναφέρεται άρθρο του περιοδικού Economist, με τίτλο «Έχουν χρεοκοπήσει, ας το παραδεχτούν» υπογραμμίζοντας ότι παρά τις «ηρωικές προσπάθειες» το πρόβλημα παραμένει άλυτο.
«Οι οικονομίες αυτές βρίσκονται σε μία πορεία που δεν μπορεί να συνεχιστεί, όχι επειδή δεν προσπάθησαν οι κυβερνήσεις τους…αλλά επειδή έγιναν λάθη στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Φρανκφούρτη» αναφέρει ο Economist.
«Η εμμονή στην μείωση των ελλειμμάτων είχε σημαντικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο δύσκολη η αποπληρωμή χρεών» γράφει το βρετανικό περιοδικό, εκτιμώντας ότι η κατάσταση πρόκειται να γίνει χειρότερη στις 7 Απριλίου, όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια του ευρώ, υπονομεύοντας τις προσπάθειες των χωρών για τόνωση της ανταγωνιστικότητάς τους.
Παράλληλα, χαρακτηρίζει «σαχλαμάρα και αποτυχία» την τελευταία σύνοδο Κορυφής, κάνοντας λόγο για «ολέθρια στρεβλή λογική που επικρατεί για τον μηχανισμό στήριξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: