Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ψητές ντομάτες κατά της χοληστερίνης

Μερικά από τα πιο κοινά συστατικά ενός οικιακού ντουλαπιού, όπως είναι οι σάλτσες, και η κέτσαπ, μπορεί να προσδίδουν μια νόστιμη γεύση στα φαγητά της οικογένειας, αλλά παράλληλα κάνουν καλό και στην υγεία.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι, οι μαγειρεμένες ντομάτες μπορούν να προσφέρουν τα ίδια οφέλη με τις στατίνες που δίδονται στους ασθενείς με υψηλή χοληστερόλη ή υπέρταση. Θα μπορούσαν να είναι μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση αντί των φαρμακευτικών σκευασμάτων. Μόλις μια μικρή ποσότητα από πάστα ντομάτας ή λίγο από το χυμό της την ημέρα, θα μπορούσε να είναι αρκετή για να βοηθήσει πολλούς ασθενείς.
Το μυστικό βρίσκεται στα υψηλά επίπεδα της ένωσης λυκοπένιου, η οποία δίνει στις ώριμες ντομάτες το έντονο ζωηρό κόκκινο χρώμα τους. Αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό, είναι απαραίτητο για τη διατήρηση μιας καλής υγείας, δεδομένου ότι βοηθά στη μείωση του κινδύνου του εμφράγματος και του εγκεφαλικού επεισοδίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: