Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Η Ελλάδα δεν είναι χαμένη παρτίδα...

Με αυστηρά λογιστικά κριτήρια το μεσοπρόθεσμο δεν βγαίνει, πόσο μάλλον που στηρίζεται κυρίως σε αναπτυξιοκτόνες αυξήσεις φόρων και λιγότερο στις μειώσεις των δαπανών και σε αλλαγές που αφορούν την παρασιτική κρατικοδίαιτη νοοτροπία που έχουν εμποτίσει την ελληνική κοινωνία, την τελευταία και με σουρεαλιστικές προεκτάσεις σοβιετικού τύπου οικονομία της Ευρώπης.
Στο μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε πρόσφατα π.χ., μεταξύ 2010 και 2015 προβλέπεται να μειωθούν οι δαπάνες για μισθούς και συντάξεις από 37,8 δισ. το 2010 (χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές οι επιχορηγήσεις από τις λειτουργικές δαπάνες και άλλες δαπάνες που καταλήγουν να ενισχύουν μισθούς) σε 36 δισ. ευρώ το 2015. Μείωση της τάξης του 4%.
Στο ίδιο διάστημα οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι θα αυξηθούν από 51,1 δισ. ευρώ σε 61,2 δισ. ευρώ. Αύξηση της τάξης του 19,7%.
Το κομματικό κατεστημένο που έστησε το πελατειακό κράτος που χρεοκόπησε τη χώρα, προσπαθεί να διατηρήσει τον πελατειακό μηχανισμό με όσο τον δυνατό μικρότερες απώλειες και μοιράζει το κόστος της προσαρμογής σε ολόκληρη την κοινωνία με άδικο και κυρίως αδιέξοδο τρόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: