Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Κάνουν «φτερά» εκατομμύρια ευρώ από την απεργία των ταξιτζήδων

Δεν είναι, ωστόσο, μόνο η δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό, είναι και οικονομικό εξ ολοκλήρου το ζήτημα. Οι χωρίς προηγούμενο απεργιακές κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί στοιχίζουν εκατομμύρια ευρώ για κρουαζιερόπλοια, ξενοδοχεία, καταστήματα και εστιατόρια.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κρουαζιέρας, κάθε διερχόμενος επιβάτης ξοδεύει 65 ευρώ ημερησίως στο Λιμάνι του Πειραιά, ενώ ο επιβάτης που ολοκληρώνει ή ξεκινά το ταξίδι του από το Λιμάνι του Πειραιά ξοδεύει 575 ευρώ, τη στιγμή που η αγορά της κρουαζιέρας «κλείδωσε» το πρώτο 6μηνο του τρέχοντος έτους με αύξηση της τάξεως του 30%.
Τα παραπάνω ποσά αποτελούν το «ζεστό χρήμα» που ρίχνουν στην «κατακεραυνωμένη» αγορά οι ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και το οποίο τείνει υπό εξαφάνιση όσο οι κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων συνεχίζονται., με την τελευταία περίοδο αδειών, τον Αύγουστο, να βρίσκεται καθοδόν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΤΑΧΙΤΖΗΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ