Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Μονιμότητα δημοσίων υπαλλήλων και προνόμια βουλευτών στο δημοψήφισμα

Την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον τρόπο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος του φθινοπώρου. H ρύθμιση θα βασιστεί στη νομοθεσία που ισχύει για τις εθνικές, τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές , σύμφωνα με όσα επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Το δημοψήφισμα που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα έχει περιεχόμενο σχετικό με θέματα του πολιτικού συστήματος και της οργάνωσης του κράτους, ενώ αναμένεται σύντομα να πάει προς ψήφιση στη Βουλή.
Θα έχει τέσσερα ερωτήματα, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» και πιθανόν σε αυτά να περιλαμβάνονται η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και ο αριθμός και τα προνόμια των βουλευτών. Πάντως, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη εκφράζουν ζωηρές επιφυλάξεις για την αναγκαιότητά του σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης.

Η συνέχεια >>> xrimanews.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O λαός θέλει ΟΛΟΙ οι πολιτικοί απο το 1974 μέχρι σήμερα που έχουν ευθύνη για το οικονομικό κατάντημα της χώρας και δικαστούν, από ανεξάρτητους δικαστές, και να τους αφαιρεθούν οι περιουσίες τους.