Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

WSJ: Οι αναλυτές "βλέπουν" αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Η πλειονότητα των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal την περασμένη εβδομάδα εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της.
Στη δημοσκόπηση της αμερικανικής εφημερίδας έλαβαν συνολικά μέρος 53 αναλυτές, ωστόσο δεν απάντησαν όλοι σε όλες τις ερωτήσεις. Ωστόσο, οι 48 από τους 49 που απάντησαν σε ερώτηση για την ελληνική αναδιάρθρωση, την θεωρούν αναπόφευκτη. «Αναδιάρθρωση, χρεοκοπία, ή συγχώρεση από τους πιστωτές», σχολιάζει ο Allen Sinai της Decision Economics. «Το χρέος που πρέπει να αποπληρώσει η Ελλάδα είναι υπερβολικά υψηλό».
Την περασμένη εβδομάδα, υπήρξαν ανησυχίες για τη μετάδοση της κρίσης, καθώς σημειώθηκαν αναταράξεις στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ιταλίας. Μόνο 2 από τους 44 αναλυτές που απάντησαν, θεωρούν ότι η κρίση θα περιοριστεί στην Ελλάδα. Οι 13 εκτιμούν ότι θα εξαπλωθεί στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, ενώ οι 19 υποστηρίζουν ότι θα χτυπήσει Ιταλία και Ισπανία. Οι 10 θεωρούν ότι η κρίση θα φτάσει ακόμη πιο βαθειά στην Ευρωζώνη.
«Φοβάμαι ότι αν δεν καταφέρουμε να σταματήσουμε τις πρόσφατες ιταλικές ανησυχίες, όλα τα πονταρίσματα είναι πιθανά», σημειώνει η Diane Swonk της Mesirow Financial. «Ελπίζω ότι η Ευρώπη θα δείξει ενότητα σε αυτή το θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: