Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ ... Η Άγκυρα απειλεί για τις γεωτρήσεις

Απαράδεκτες και καταδικαστέες είναι οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμεντ Νταβούτογλου σχετικά με την Κυπριακή Δημοκρατία και την εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
Η Κυπριακή Δημοκρατία, τονίζει, έχει το κυριαρχικό δικαίωμα να εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο και αυτό κάνει στο πλαίσιο πάντοτε του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας.
''Η Τουρκία συνεχίζει να επαναλαμβάνει τον εαυτό της και συνεχίζει να απειλεί'', αναφέρει ο Εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι το Κυπριακό δεν μπορεί να επιλυθεί με απειλές.
ο Κυπριακό, προσθέτει, μπορεί να επιλυθεί με το σεβασμό και την εφαρμογή των περί Κύπρου ψηφισμάτων του ΟΗΕ τα οποία ψ η φ ί σ μ α τ α η Τουρκία προκλητικά αγνοεί και δεν εφαρμόζει.
''Στο χέρι της Τουρκίας είναι το Κυπριακό σύντομα να επιλυθεί, να τερματιστεί η κατοχή και να επανενωθεί η Κύπρος και ο λαός της και μαζί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να μπορούν να εκμεταλλεύονται το φυσικό πλούτο της Κύπρου'', καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: