Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Τηλεφωνικός αριθμός για "κάρφωμα" φοροφυγαδων

Με ένα τηλεφώνημα στο 11012 ή με ένα e-mail στο fpccu@hellenicpolice.gr μπορεί ο κάθε πολίτης να καταγγείλει φορολογικές παραβάσεις, παράνομες ενέργειες κρατικών λειτουργών αλλά και υποθέσεις διαφθοράς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Το 11012 είναι ο τηλεφωνικός αριθμός της νεοσύστατης Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία θα πραγματοποιεί άμεσους ελέγχους και θα συντάσσει δικογραφίες σε βάρος των φοροφυγάδων ή άλλων παρανομούντων.
Οπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ «οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας θα είναι στοχευμένοι. Δεν θα υπάρχουν τυχαίοι ή δειγματοληπτικοί έλεγχοι όπως πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ ή άλλες οικονομικές υπηρεσίες. Θα πραγματοποιούνται έρευνες μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες πολιτών ή και ύστερα από παραγγελίες δικαστικών αρχών. Πολλοί από τους παρανομούντες θα οδηγούνται στο Αυτόφωρο».
Επιπλέον στο e-mail ccu@cybercrimeunit.gov.gr θα συγκεντρώνονται καταγγελίες πολιτών για υποθέσεις απατών και παιδικής πορνογραφίας κι άλλων στο διαδίκτυο που θα χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος .
Στη νεοσύστατη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ θα υπηρετούν περίπου 200 αστυνομικοί, γενικών κι ειδικών καθηκόντων .

protothema.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρουφιάνοι, τώρα έχετε αριθμό: 11012!!!!!!!!! Μπήτε στην ουρά. Εσάς μόνο μην καταγγείλουν γιατί θα κατεβάσετε καντίλια και μανουάλια.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ είπε...

ΦΙΛΕ ANΩNYME ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΤΗΝ ΚΛΕΦΤΗ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ MΕΓΑΛΟ.

ΓΙ ΑΥΤΟΥΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΟΨΑΝΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ;;;;;

ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να μάθουν όλοι να πληρώνουν τους φόρους και το ΦΠΑ. Και όχι να το εισπράτουν το ΦΠΑ και να μη το αποδίδουν στο κράτος. Ετσι γίνανε μάγκες πολλοί έξυπνοι. Να μάθουν να πληρώνουν.gh

Ανώνυμος είπε...

καλά τι ρουφιανιά είναι όταν καταγγέλεις ένα κλέφτη και λαμόγιο που δεν πληρώνει φόρους;;;